Dovolená Španělsko: ráj pro milovníky památek i nočního života

Tipy k nákupuCestovní průvodce 5. 11. 2021

Země, která se rozkládá na Iberském poloostrově, má co nabídnout snad každému cestovateli. Lidem, kteří hledají prázdninový oraz nabízí nádherné pláže a bohatý noční život. Sportovně založeným jedincům zase krásné hory. I milovníci kultury si přijdou na své. V našem průvodci naleznete několik tipů na nejzajímavější místa ve Španělsku a ještě pár dobrých nápadů, jak na dovolené ušetřit.

Přečtěte si našeho průvodce a poznáte, jak krásné má Španělsko památky, pláže i města. Jestliže cokoliv z toho milujete, zažijete ve Španělsku dovolenou jako v ráji.

Tenerife

Jak ušetřit na dovolené ve Španělsku

Pro všechny, kteří nechtějí za cestování zbytečně utrácet, jsme připravili pár chytrých tipů, jak ušetřit. Část z nich uplatníte už před cestou, část až na místě.

Před cestou

Ušetřit můžete už při výběru ubytování. Zkuste využít například server Booking.com, na který získáte u Tipli až 4% cashback. Konkrétní nabídky ubytování v jednotlivých městech najdete níže, vždy ve verzi pro rodinu a pro pár.

Snížit náklady můžete také tím, že se do Španělska vydáte mimo letní sezonu, kdy jsou ceny nejvyšší. Taktéž můžete vyzkoušet last minute Španělsko, například u cestovní kanceláře Firo Tour, u které získáte cashback až 1,5 %.

Královský palác

Vyplatí se také místo směnáren používat platební kartu a bankomaty. Vhodnou pro cestování je obzvláště karta Revolut, která má velmi výhodné převodní kurzy a možnost vybrat bez poplatku z jakéhokoliv bankomatu na světě do limitu 4500 korun měsíčně.

Základní tipy, jak ve Španělsku ušetřit

  • Využijte ubytování přes Cashback
  • Dovolená mimo letní sezonu
  • Zájezd Last minute
  • Získejte výhodný převodní kurz
  • Dejte si zvýhodněné polední menu „del dio“
  • Využijte španělské období slev „rebajas“
  • Na trhu se snažte smlouvat
  • Využívejte volných dnů v muzeích a galeriích
  • Kupujte včas letenky či jízdenky na vlak
  • Místo taxi jezděte hromadnou dopravou

Jak ušetřit přímo ve Španělsku?

Náklady na stravu můžete snížit tím, že využijete výhodného poledního „meníčka“, kterému se ve Španělska říká „del dio“.

Španělskou zajímavostí (na které také můžete trochu ušetřit) je to, že se zde příliš nedává spropitné. A pokud ano, tak jen při velmi dobrém servisu a zpravidla do výše 5 %.

Omezit své výdaje také můžete tím, že budete nakupovat v supermarketech nebo na trzích. Na trhu je běžné smlouvat, ovšem spíše u oblečení a suvenýrů než u jídla.

Euro
Montjuic

Nákupním fanatikům se také jistě bude líbit španělská tradice „rebajas“, tedy období slev, které se koná dvakrát do roka. První vlna začíná 7. ledna a ta druhá 1. července (délka akce bývá kolem jednoho měsíce).

Určitě se také vyplatí využívat volných dnů (nebo hodin) v muzeích a galeriích. Typicky bývá vstup zdarma v neděli nebo v pozdních hodinách. Vždy ale zkontrolujte informace na daných webových stránkách.

Co se týče cestování přímo ve Španělsku, ušetřit můžete cestováním hromadnou dopravou a včasným nákupem jízdenek u dálkových spojů.

Levné letenky do Španělska?

Rozhodně nejpohodlnější možností je dopravit se do Španělska letecky. Z Česka do země na Iberském poloostrově létá několik dopravců, například ČSA, Iberia nebo Vueling. Díky Tipli získáte u všech tří cashback.

Jak ale na letence co nejvíce ušetřit? Rozhodně se vyplatí sledovat slevové akce. Někteří lowcost dopravci čas od času snižují ceny letenek pouze na několik eur.

Iberia

V takovém případě je nutné se velmi rychle rozhodovat (protože letenek bývá velmi omezené množství). A také nesmíte být vázáni na konkrétní destinaci či datum.

Další možností je cestovat na lehko, tedy jenom s příručním zavazadlem. V současné době i standardní aerolinky, nejen ty lowcostové, nabízejí odlhečené tarify letenek. Zamyslete se, zda odbavené zavazadlo skutečně potřebujete. Obzvláště na kratší dovolenou stačí to příruční.

Pokud nestihnete koupit letenku v akci, snažte se alespoň porovnat ceny letenek u různých dopravců, abyste si vybrali skutečně tu nejvýhodnější možnost. K tomu můžete například využít vyhledávač letenek Kiwi. Nakupujte také s předstihem, týden před plánovaným odjezdem zřídkakdy najdete něco výhodného.

Myslete na své bezpečí

Jedete na dovolenou? Pak nezapomeňte na cestovní pojištění. Na Tipli ho sjednáte už od 7 kč za den a jde jednoznačně o dobře investované peníze, protože vám může ušetřit v různých případech obrovské částky. Stačí dvě minutky a máte hotovo.

Chci výhodné cestovní pojištění »

Dovolená Španělsko – nejhezčí místa

Madrid

Každý školák ví, že Madrid je hlavní město Španělska. Musíme uznat, že si to pro svou krásu rozhodně zaslouží. Cestovatel zde najde všechno, co si budete přát. Fantastické památky, možná nejlepší fotbal na světě i bohatý noční život.

Madrid

Co dělat a navštívit v Madridu?

  • Královský palác a Katedrála Panny Marie Almudenské – sídlo španělského krále a monumentální katedrála se nacházejí hned vedle sebe.
  • Stadion Santiago Bernabeu – stadion legendárního klubu Real Madrid. Pokud Real nemáte rádi, zkuste konkurenční Atlético a jeho stadion Stadion Wanda Metropolitano.
  • Park Retiro – běžte si odpočinout do jednoho z nejkrásnějších parků ve Španělsku.
  • Noční život – metropole Madrid je jedním z nejživější měst v Evropě.
  • Muzea a galerie – za návštěvu stojí napříkla Museo del Prado nebo Museo Thyssen-Bornemisza.

Ubytování pro rodinu

Navzdory svému názvu se ubytování Cinque Terre nenachází v Itálii, nýbrž v Madridu. Jedná se o luxusně vybavený apartmán, který je vzdálen pouhé 3 kilometry od centra. Součástí výbavy je wifi, televize, klimatizace i vlastní koupelna. A také balkón s nádherným výhledem na město!

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking11 398 Kč
Cena s Tipli10 942 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Madrid
Ubytování Madrid

Ubytování pro pár

Apartamentos Montpellier také odkazuje k zahraničnímu místu, ale naštěstí odsud do centra Madridu nemusíte cestovat stovky kilometrů. Stačí vyjít na ulici. Kromě fantastické polohy vám jistě přijde vhod lednička a wifi. Vybavení pokojů je ve velmi dobrém stavu.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking8 579 Kč
Cena s Tipli8 236 Kč
Prohlédnout ubytování »

Barcelona

Barcelona je hlavní město Katalánska a druhé největší město ve Španělsku. Nečekejte, že si tu odpočinete, v Barceloně je toho tolik co dělat. Nádherná architektura, pláže, muze a galerie. A opět fotbal a to na té nejvyšší úrovni.

Řím

Co navštívit a dělat v Barceloně?

  • Nou Camp – v Barceloně sídlí velký rival Realu Madrid a jeden z nejslavnějších klubů na světě.
  • La Sagrada Família – katedrála v novogotickém stylu, jejímž autorem je věhlasný architekt Antoni Gaudí.
  • Platja de la Barceloneta – jestli jste už unaveni ruchem velkoměsta, můžete se vydat na tuto nádhernou pláž.
  • Picassovo muzeum – jak název napovídá, zde najdete obrazy od možná nejslavnějšího moderního malíře.
  • Montjuic – rozsáhlý park s překrásným výhledem na město.
  • Barri Gotic – působivá gotická čtvrť přímo v centru města.
Ubytování Barcelona

Ubytování pro rodinu

Ubytování Barco en Barcelona je sice trochu dražší, rozhodně na něj ale jen tak nezapomenete. Jedná se totiž o loď! A to ne ledajakou. Má nádherný dřevěný interiér, koupelnu a dokonce i televizi a kuchyň! Jestli hledáte něco výjimečného, tohle je to pravé ubytování!

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking25 176 Kč
Cena s Tipli24 169 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

No Limit Hostel Sagrada Familia je vhodný pro páry, které mají rády společenský život a chtějí se seznamovat s dalšími lidmi. O obojí není v hostelech nouze, hostel No Limit není rozhodně výjimkou. Zároveň je ale zajištěno potřebné soukromí, neboť v nabídce jsou i dvoulůžkové pokoje se sdílenou koupelnou.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking11 398 Kč
Cena s Tipli10 943 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Řím

Malaga – kouzelné historické město

Toto přístavní město v sobě skrývá kus historie. Patřilo Římanům, Maurům i Španělům. Pozůstatky všech tří civilizací se mísí a vytvářejí pozoruhodný mix. A když k tomu přičtete úžasnou přírodu, máte o výletě rozhodnuto.

Malaga

Co dělat a navštívit v Malaze

  • Pěší turistika – v okolí Malagy se nachází celá řada míst vhodných pro pěší turistiku například pohoří Sierra Nevada.
  • Pláže – v Malaze najdete několik krásných pláží a to nepříliš daleko od centra.
  • Alcazaba de Málaga – prastarý hrad, který pochází z období, kdy jižní Španělsko ovládali Mauři.
  • Římské divadlo – tentokrát pozůstatek ještě starší civilizace.
  • Flamenco – poslechněte si divokou jižanskou muziku, případně se podívejte na elegantní tanečníky.

Ubytování pro rodinu

Přímo v centru Malagy se nachází apartmán Apartamentos Calle Eduardo Ocón. V pohodlném bytě najdete vše co je potřeba - koupelnu, televizi i wifi. Vybavení je zánovní a velmi pěkné. Skvělý poměr cena/výkon.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking9 396 Kč
Cena s Tipli9 004 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Malaga
Ubytování Malaga

Ubytování pro pár

Hostel Residencia Universitaria San José nabízí i dvoulůžkové pokoje, takže je vhodný i pro páry. Nachází se v samotném centru města, takže nebudete muset řešit dopravu. Vybavení je standardní, součástí je i bezdrátový internet. Některé pokoje mají balkón, což je ideální pro romantické večery.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking5 872 Kč
Cena s Tipli5 638 Kč
Prohlédnout ubytování »

Kanárské ostrovy – subtropický ráj

Ano i toto je Španělsko, i když geograficky je blíže Africe spíše než Evropě. Sedm ostrovů v Atlantickém oceánu skýtá možnosti horské turistiky, procházky městy i plážového oddychu.

Dovolená Kanárské ostrovy

Co navštívit a dělat na Kanárských ostrovech?

  • Pláže a vodní aktivity – pláže jsou nejspíš největším lákadlem Kanárských ostrovů, obzvláště vyhlášené jsou svým tmavým pískem. Kromě povalování se můžete vydat surfovat, jsou zde pro to vynikající podmínky. Na Kanárských ostrovech je totiž největrnější počasí Španělska.
  • Pěší turistika nebo cyklistika – najdete zde celou řadu nádherných pěších výletů. Zkušení turisté mohou vylézt na nejvyšší horu Pico de Teide na největším ostrově Tenerife, ti méně zdatní se mohou svézt lanovkou.
  • Půvabná historická města – ať už se vydáte třeba do Santa Cruz de Tenerife nebo do Las Palmas, nebudete litovat.
Ubytování Kanárské ostrovy

Ubytování pro rodinu

Jste dobrodružné povahy? V tom případě si pronajměte dům Casa Tipica Canaria na ostrově Tenerife. Nachází se v kopcích a je to ideální výchozí bod pro pěší výlety. Přestože je dům dále od civilizace, má všechny civilizační výdobytky – jako koupelnu, televizi nebo internet. A ty výhledy!

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking4 021Kč
Cena s Tipli3 861 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

Hotel Maga se nachází v centru města Puerto de la Cruz a nabízí levné dvoulůžkové pokoje. Hodí se pro aktivní páry, které využijí bar v hotelu a možnost vracet se pozdě v noci díky 24hodinové recepci. Koupelna je na každém pokoji.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking2 962 Kč
Cena s Tipli2 844 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Kanárské ostrovy

Dovolená v Egyptě?

Jestli jste už Evropou unavení a chcete zažít trochu exotiky, vyrazte do Egypta! Ceny jsou mírné, pláže nadherné, památky neuvěřitelné. V poslední době také do oblasti nejezdí tolik turistů, takže se nebudete muset mačkat se stovkami dalších lidí. Co v Egyptě dělat, kam se podívat a jak co nejvíce ušetřit, zjistíte v našem průvodci.

Prohlédnout průvodce »

Související obchody

Booking, HOTELY.cz, Hotels.com, Agoda

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se