Průvodce dovolenou v Chorvatsku – jak ušetřit a kam vyrazit

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Zážitky  |  Návody na Booking.com  |  Cestovní průvodce 10. 11. 2021

Dovolená u moře a Chorvatsko jsou pro řadu Čechů skoro synonyma. A není se čemu divit – nádherné písčité pláže, křišťálová voda, líná středomořská pohoda… Připravili jsme pro vás průvodce, se kterým bude dovolená v Chorvatsku stát opravdu za to. A nechybí ani tipy, jak mazaně ušetřit.

Pokud chcete v létě na dovolenou k moři, je nejvyšší čas začít plánovat a objednávat. Zejména v tak oblíbené lokalitě, jako je Chorvatsko, nevydrží volná místa v hotelích dvakrát dlouho. Nemá proto smysl otálet.

Ubytování Chorvatsko – jaké zvolit?

Hotelový pokoj má největší smysl, vyrážíte-li na dovolenou v páru. Získáte ideální kombinaci komfortu v podobě hotelových služeb a přijatelné ceny.

Nejlepší nabídku najdete snadno pomocí webového portálu Booking.com. Snadno totiž můžete ubytování v Chorvatsku filtrovat podle ceny, počtu osob nebo lokality. Nemusíte tak procházet řadu samostatných webů. Navíc můžete ušetřit pomocí cashbacku!

Bydlete v Chorvatsku levněji!

Nakupte ubytování přes Booking.com a využijte cashback, který nabízíme na Tipli. Za nákup vám vrátíme až 4 % z ceny objednávky. A to se při dlouhé dovolené obzvláště vyplatí! Kolik konkrétně ušetříte, uvádíme v příkladech dále v článku. Ceny jsou za týdenní dovolenou, tedy 6 nocí.

Chci ubytování s cashbackem »

Vyplatí se apartmány Chorvatsko?

Určitě! Jestli vyrazíte k moři jako rodina, rozhodně se vám vyplatí pronájem apartmánu. Cenově je to velice příznivá varianta, přitom si nebudete připadat jako někde v kempu. Pokud zvolíte ubytování s kuchyňkou, budete si moci i sami pohodlně vařit. Jako rodina také oceníte, že trávíte volné chvíle společně.

Do Chorvatska autem nebo letadlem?

Nad leteckou dopravou se vyplatí uvažovat, cestujete-li například jen ve dvou. Ušetříte si starosti s řízením a v cíli budete mnohem dříve. Letenka vás přitom nezruinuje. Nově provozuje společnost Ryanair přímá spojení mezi Prahou a Zadarem a zpáteční letenka pro jednoho se dá sehnat už za 1 000 Kč. Ceny letenek v jednotlivých datech snadno porovnáte na Kiwi.com a rovnou je zde můžete i zarezervovat.

Pro cestování s celou rodinou je ale jasná volba auto. Několik hodin ve stísněném prostoru sice není zrovna nejpohodlnější, ale máte dopravu ve svých rukou, a navíc poměrně levně. Jen pozor na napjatou cestovní atmosféru, aby dovolená neskončila dříve, než pořádně začne.

Dálniční poplatky a mýtné Chorvatsko

Tradiční dálniční známku tak, jak ji známe z tuzemska, v Chorvatsku nemají. Místo toho se zde platí mýtné, jehož výše se odvíjí od kategorie vozidla a délky použitého úseku chorvatské dálnice. Při vjezdu na dálnici si tak vyzvednete lístek z turniketu, který při výjezdu zaplatíte v hotovosti nebo kartou. Zpoplatněn je přejezd i některých tunelů a mostů.

Samostatnou kategorií vozidel jsou motocykly, osobní a nákladní vozy se pak do jednotlivých kategorií rozdělují podle toho, zda mají hmotnost do 3,5 tuny a výšku do 1,9 m. Vyrazíte-li na dovolenou v hlavní sezóně (cca od půlky června do půlky září), počítejte s 10% přirážkou. Kompletní přehled dálničních poplatků najdete na webu http://hac.hr/hr/cestarina/cjenik.

Mýtné Chorvatsko

Dovolená 2019 bez práce a se slevou?

Někdy nemáme chuť cokoliv zařizovat, a proto sáhneme po hotovém zájezdu. Ty ale mohou být dosti drahé. Naštěstí ale existují slevové portály, se kterými lze dovolenou u moře pořídit výrazně levněji. Mezi ty největší patří Slevoking. Zkombinujte pobyt ve slevě s cashbackem a ušetřete ještě více! Peníze zpět dostanete za dovolenou i u dalších portálů jako Pepa.cz nebo HyperSlevy.

Bezpečí až na prvním místě!

Jedete do zahraničí? Pak byste měli automaticky zvažovat cestovní pojištění. V případě dovolené by to měla být samozřejmost – seženete ho už od 7 korun za den, takže drahé opravdu není. Přitom vás může zachránit v těch nejhorších situacích.

Zjistit více o cestovním pojištění »

Dovolená Chorvatsko: Oblíbené lokality

Proč riskovat, když je řada letovisek léty odzkoušená? My sázíme na jistotu, a proto představujeme 4 nejoblíbenější místa, která Češi v Chorvatsku navštěvují. Ke každému přidáváme také tipy na ubytování z portálu Booking, které seženete díky naší odměně za nákup ještě levněji.

ZADAR – nadechněte se historie

Pokud netoužíte jen po válení u moře, ale chcete poznat i trochu chorvatské minulosti, je Zadar ideální. K procházkám láká antické fórum z 1. století nebo legendární Kalelarga, hlavní ulice města. Velkým lákadlem pro turisty jsou také historické vodní varhany.

Dovolená v Chorvatsku - Zadar

Co vidět v Zadaru?

  • Symbol města Kostel sv. Donáta z 9. století
  • Římské fórum z 1. století
  • Muzeum antického skla
  • Mořské varhany – místo, kde se propojuje lidská idea s energií moře a vln
  • Kalelarga – hlavní ulice města

Ubytování pro rodinu

Pro rodiny je perfektní Palma Apartement 2, který nabízí terasu, balkon i plně vybavenou kuchyň. Vítání jsou také domácí mazlíčci.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking9 850 Kč
Cena s Tipli9 501 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Zadar
Ubytování Zadar

Ubytování pro pár

Páry ocení příjemné ubytování v Apartment Nina. Komfort klimatizace, bezplatný letištní transfer a televize, když se vám nebude chtít do města.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking5 694 Kč
Cena s Tipli5 440 Kč
Prohlédnout ubytování »

SPLIT – vyvážený mix zážitků

Chcete-li „kompromis“ se skvělým koupáním i kulturou, navštivte Split. Jedno z nejslunnějších míst v Chorvatsku a písčitá pláž Bačvice lákají k opalování nebo dovádění ve vlnách. Nadšence kultury a historie naopak okouzlí proslulý Diokleciánův palác ze 3. století.

Dovolená v Chorvatsku - Split

Co vidět ve Splitu?

  • Diokleciánův pálac z bílého vápence
  • Náměstí Bratří Radičů, kde v barokním paláci sídlí námořní muzeum
  • Hrad Klis s okružními hradbami, obrannými věžemi a vstupní bránou
  • Vyhlídkový vrch Marjan s krásným lesoparkem
  • Veli Varoš – venkov na chorvatský způsob
Ubytování Split

Ubytování pro rodinu

Skvělé ubytování pro rodiny nabízí Apartment Juka. Našinci nejvíce ocení parkování v areálu zdarma. Romantiku zajistí balkon a terasa nebo výhled na hory.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking13 697 Kč
Cena s Tipli13 212 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

Jedete-li jen ve dvou, vyzkoušejte ubytování v Apartments Šperka. K dispozici je totiž i řada nadstandardních služeb a atrakcí, jako je Wellness a Fitness centrum nebo potápění.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking5 233 Kč
Cena s Tipli5 048 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Split

DUBROVNÍK – přístav tepající kulturou

Nenechte si ujít každoroční kulturní událost Dubrovnické letní hry! Na proslulém festivalu se každý rok představí desítky divadelních i hudebních souborů. Pokud vás ale umění omrzí, můžete navštívit mohutné kamenné hradby, nebo samozřejmě žbluňknout do moře.

Dovolená v Chorvatsku - Dubrovnik

Co vidět v Dubrovníku?

  • Kostel sv. Blažeje je velkou pýchou místních lidí
  • Velká Onofriova fontána z 15. století
  • Katedrála Nanebevzetí Panny Marie z 12. století
  • Zvonice jako jeden ze symbolů města
  • Nejkrásnější pláž Jadranu Šunj

Ubytování pro rodinu

Apartment Verezic je výborná volba pro rodiny. Majitelé aut využijí parkování zdarma, milovníci jídla zase možnost stolovat na prosluněné terase. K dispozici je také bezplatné WiFi připojení.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking11 081 Kč
Cena s Tipli10 688 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Dubrovník
Ubytování Dubrovník

Ubytování pro pár

Jako dvojice získáte naprosté pohodlí v Hotelu Adriatic. Hotel se nachází 50 metrů od pláže, ve stínu borovic. Pobavit se můžete mimo jiné i nad osvěžujícími drinky z hotelového baru.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking13 817 Kč
Cena s Tipli13 327 Kč
Prohlédnout ubytování »

TROGIR – jachtařský ráj

Jestliže milujete plavení po moři, je pro vás přístav Trogir jako stvořený. K dispozici jsou dvě mariny přímo ve městě a jedna v sousední obci Seget. Využít můžete ale také přímé trajektové spojení na ostrovy Drvenik. Co by kamenem dohodil, je to odsud i do Splitu, kam můžete vyrazit na jednodenní výlet.

Dovolená v Chorvatsku - Trogir

Co vidět v Trogiru?

  • Historické centrum města, které je od roku 1997 zapsané na seznamu UNESCO
  • Katedrála svatého Vavřince
  • Pevnost Kamerlengo
  • Pláž Pantan, která potěší milovníky oblázkových i písečných pláží
Ubytování Trogir

Ubytování pro rodinu

Apartmány pro čtyři osoby nabízí Apartments Bili. Budova je situována v blízkosti centra a asi 200 metrů od pláže. Prostory jsou nekuřácké, vybavené klimatizací a internetovým připojením zdarma.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking12 158 Kč
Cena s Tipli11 728 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

Jako pár se můžete ubytovat například v moderním Ville White. Minimalistický design, velice příjemný personál a skvělá snídaně. 10 minut pěšky od centra.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking10 004 Kč
Cena s Tipli9 650 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Trogir

TIP: Chorvatsko už jste procestovali a rádi byste letos do jiné země? Co třeba dovolená v Řecku?

Peníze v Chorvatsku – mám si vyměnit?

Chorvatsko je sice členem EU, platí se tam ale chorvatskými kunami. Kurz je asi 3,50, tedy: 1 HRK = 3,50 CZK. Peníze si určitě vyměňte už v Česku. Jednak se u nás snáze domluvíte, ale získáte také většinou lepší kurz.

Na řadě míst lze ale platit kartou, podobně jako v Česku. Skvěle se k tomu hodí karta Revolut. Je to kombinace mobilní banky a platební karty, se kterou získáte nejvýhodnější možný kurz. A jaké jsou ceny v Chorvatsku? Běžné o pětinu vyšší než u nás, pozor ale na vysoké ceny pro turisty.

Bydlet můžete už za pár kliknutí

Základem dovolené je ubytování. Proto byste ho měli hledat, jakmile víte, jak se na místo dopravíte. Na webu Booking.com vám nalezení správného ubytování zabere maximálně 5 minut. Navíc můžete využít 4% cashback od Tipli, takže ušetříte i stovky korun.

A pokud vám žádné ubytování na Bookingu do oka nepadlo, cashback dostanete i za rezervaci na dalších serverech jako Hotels.com či Agoda.

Ušetřit na ubytování s cashbackem »

Související obchody

Booking, Rentalcars.com, Kiwi.com, Hotels.com, pojisteni.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se