Průvodce dovolenou v Řecku: kam se podívat a jak ušetřit

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Zážitky  |  Návody na Booking.com  |  Cestovní průvodce 10. 11. 2021

Je dovolená v Řecku pro vás to pravé? S našimi cestovatelskými tipy to snadno zjistíte. Nechte se inspirovat na dovolenou u moře, na kterou jen tak nezapomenete! Připravili jsme obsáhlý přehled toho, jaké památky, přírodní krásy a ubytování Řecko nabízí. A nechybí ani užitečná finanční doporučení.

Dovolená v Řecku

Představujeme 5 oblíbených řeckých ostrovů, které prostě musíte navštívit. Ač jsou malé, překvapivě se na nich stále nacházejí místa, která nejsou postižená moderní dobou a stále si uchovávají původní způsob života. Budete okouzleni!

Tahle země nabízí od všeho trochu. Vysoké hory, živá moderní města, krásná panenská příroda, kilometry písčitých pláží… a samozřejmě neuvěřitelně bohatá historie, na kterou odkazují tisíce antických památek.

Dovolená Řecko levně: Naše Tipy

Základem všeho je ubytování a doprava. Ubytování podle svých představ a cenových možností najdete na Booking.com, skvělém rezervačním portálu. Abychom vám ale hledání usnadnili, několik možností představujeme níže. Ceny v našem článku jsou vždy za 6 nocí, pro dvě a čtyři osoby.

Další důležitou položkou jsou náklady na cestu. Do Řecka se sice dá dostat autem, ale je to daleko, takže cesta není pohodlná ani moc levná. Daleko lepší je sednout na letadlo. Letenky za skvělé ceny si kupte přes portál Kiwi.com. Nejenže můžete vybrat nejlevnější možnou variantu, ale když nakoupíte s cashbackem od Tipli, dostanete část peněz zpátky.

Alternativně můžete zkusit už hotový zájezd. Je vaším snem dovolená v Řecku all inclusive? Pak vyzkoušejte společnost Firo tour, která ráda převezme starosti se zařizováním na sebe.

Tipy, jak na dovolené v Řecku ušetřit

  • Levné letenky přes Kiwi.com
  • Ubytování přes Booking.com s cashbackem na Tipli
  • Objednejte dovolenou s dostatečným předstihem
  • Kupte si vstupenky na památky či výlety předem online
  • Pořiďte si výhodnou Revolut platební kartu
  • Nevybírejte malé částky v místních bankomatech
  • Nevyměňujte si peníze na letišti

Dovolená Řecko 2019: Jaké jsou trendy?

Jaké jsou trendy v cestování pro aktuální sezónu? Několik posledních let rapidně roste zájem o „first minute“ cestování, tedy dovolenou, kterou si koupíte s výrazným předstihem. Její největší výhodou je možnost vybrat si z mnoha dostupných možností ubytování. Což může být kritické, protože Řecko bylo v loni nejoblíbenější dovolenkovou oblastí Čechů. Last minute dovolená v Řecku se tak nemusí letos vyplatit, protože oblíbené lokality jsou rychle vyprodané.

Češi se také nebojí platit za komfort, trvalý trend je ubytování s all inclusive stravováním. Lidé chtějí na dovolené relaxovat a odpočinek si jsou ochotní dopřát (skoro) za každou cenu.

Myslete na své bezpečí

Jedete na dovolenou? Pak nezapomeňte na cestovní pojištění. Na Tipli ho sjednáte už od 7 kč za den a jde jednoznačně o dobře investované peníze, protože vám může ušetřit v různých případech obrovské částky. Stačí dvě minutky a máte hotovo.

Chci cestovním pojištění od Tipli »

Dovolená Řecko: Oblíbené lokality

Kromě pevniny tvoří Řecko hromada ostrovů a ostrůvků. Tady jsou tipy na 5 z nich, které patří mezi nejslavnější a nejoblíbenější. Jelikož leží každý jinde, liší se klimatem a tedy i tím, co nabízejí. Je libo zelenou přírodu a hory? Nebo spíše rovinu zakončenou pláží? Neváhejte, a pusťte se do objevování!

KRÉTA – ostrov pro všechny

Co by byla dovolená v Řecku bez návštěvy nejznámějšího ostrova této země… Nabídnout toho může Kréta opravdu hodně. Severní pobřeží kolem jejího hlavního města Heraklionu tepe moderním životem a láká kilometry pláží. Jižní část ostrova je o poznaní hornatější a vyhledávají ji především milovníci turistiky.

Dovolená v Řecku - Kréta

Co navštívit na Krétě?

  • Palác Knossos, překrásná antická památka a domov bájného Minotaura
  • Soutěska Samaria, jeden z nejimpozantnějších kaňonů v Evropě. Najdete ji ve stejnojmenné rezervaci
  • Laguna Balos, překrásná pláž s růžovobílým pískem, průzračnou vodou a božským klidem
  • Elafonisi, podle mnoha nejkrásnější pláž v Řecku a také unikátní písčitý „most“ mezi dvěma ostrovy
  • Města Heraklion, Chania, Rethymno

Ubytování pro rodinu

Komfortní ubytování pro celou rodinu nabízí bohatě vybavené Georgia’s Family apartmány ve městě Heraklion, pár minut od letiště. Ubytování disponuje kuchyní a také terasou s výhledem a dokonce krbem. Bezplatné WiFi je samozřejmostí.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking12 516 Kč
Cena s Tipli12 073 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Kréta
Ubytování Kréta

Ubytování pro pár

Krásný a moderně zařízený hotel Athinaiko je ideální pro dvojice, které chtějí komfort za dobrou cenu. Najdete ho přímo v Heraklionu, kousek od pláže a několik minut autem od mezinárodního letiště Heraklion. Pokoje jsou klimatizované.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking9 179 Kč
Cena s Tipli8 854 Kč
Prohlédnout ubytování »

KORFU – nejen ráj plavců a potápěčů

Jestliže milujete vodu a vaším snem je pořádná dovolená u moře, vyrazte na Korfu. Celé pobřeží Korfu je poseté písčitými a oblázkovými plážemi, které poskytují řadu možností k opalování, vodním sportům nebo potápění. Korfu se také říká „smaragdový ostrov“, a to díky bohaté vegetaci, mezi kterou patří i proslulé olivovníky.

Dovolená v Řecku - Korfu

Co navštívit na Korfu?

  • Hlavní město Kerkyra, najdete zde množství barů, diskoték i klidných taveren. Za návštěvu stojí i Stará a Nová pevnost.
  • Klášter Vlacherenas, nachází se na malinkém ostrůvku, který skoro celý zabírá. Jeho dvojitou zvonici jistě znáte z fotografií.
  • Jezero Korission, jeho voda je slaná a okolní příroda téměř panenská, plná jedinečných rostlin i zvířat
  • Zámek Achilion, na místní poměry unikátní stavba, kterou si nechala vybudovat rakouská císařovna Sissy
Ubytování Korfu

Ubytování pro rodinu

Dokonalou řeckou pohodu najdete ve květinové zahradě apartmánů Issos. Apartmány disponují balkonem a terasou, prostory jsou klimatizovány. Ubytování najdete ve městě Issos, v jižní části ostrova Korfu, přímo u jezera Korisson.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking14 679 Kč
Cena s Tipli14 159 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

Villa Angela nabízí klimatizované pokoje s balkonem nebo terasou, bezplatný internet a k tomu velký soukromý bazén. Ubytování najdete kousek od města Korfu, v blízkosti letiště Ioannis Kapodistrias. Prostory jsou vhodné i pro alergiky.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking12 362 Kč
Cena s Tipli11 924 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Korfu

RHODOS – unikáty přírodní i kulturní

Jestli nepatříte mezi nadšence do vysokých hor, vydejte se na Rhodos. Celý ostrov je v podstatě placka. Na své si přijdou milovníci přírody i antické historie. Části ostrova si žijí svým původním životem, zatímco hlavní město Rhodos poskytne zázemí moderního života.

Dovolená v Řecku - Rhodos

Co navštívit na Rhodosu?

  • Město Rhodos, bájný Rhódský kolos, tu už sice nenajdete, centrum metropole je ale na seznamu UNESCO
  • Filerimos, obec, které dominuje unikátní bílá rozhledna ve tvaru obrovského kříže
  • Údolí motýlů, Petaloudes, nejkrásnější je v červenci a srpnu, kdy zde můžete vidět tisíce motýlů
  • Feliraki, obrovská a vyhlášená pláž u městečka se stejným názvem

Ubytování pro rodinu

Apartmány Debby nabídnou ubytování pro celou rodinu, které vás nezrujnuje. Najdete ho ve městě Ialysos. Apartmány disponují balkonem, klimatizací i bezdrátovým internetem. Na výlet můžete vyrazit do nedalekého údolí motýlů.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking10 090 Kč
Cena s Tipli9 732 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Rhodos
Ubytování Rhodos

Ubytování pro pár

Ubytování v klidné části ostrova Rhodos se bude líbit párům, které chtějí čas pro sebe. Každý pokoj je vybaven samozřejmou klimatizací i Wifi. Nespornou výhodou je fantastická snídaně v ceně. Pension Annoula je dostupný autem z mezinárodního letiště Rhodos.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking6 181 Kč
Cena s Tipli5 962 Kč
Prohlédnout ubytování »

ZAKYNTHOS – Skvost v Jónském moři

Ostrov Zakynthos je plný zajímavostí. Ať už jsou to tajemné Modré jeskyně, vzácné želvy karety nebo bujná a kvetoucí zeleň. Návštěvu si vychutnají lidé, kteří se neradi nudí a chtějí toho hodně zažít. Najdete zde statná pohoří i živá města, takže si můžete vybrat z celé palety zážitků, které Řecko nabízí.

Dovolená v Řecku - Zykynthos

Co navštívit na Zakynthosu?

  • Modré jeskyně, přírodní zajímavost a jedno z lákadel Zakynthosu. Najdete je v severní části ostrova.
  • Pláž Navagio, je nejznámějším místem ostrova. Přístupná je pouze lodí, ale její návštěva vám vyrazí dech.
  • Marathonisi, nebo také „želví ostrov“ je známý díky možnosti pozorovat vzácné karety
  • Města Laganas, Kalamaki, Argassi a samozřejmě půvabné městečko Zakynthos
Ubytování Zakynthos

Ubytování pro rodinu

Naprostý klid pro celou rodinu najdete v apartmánu Marinos. Budova stojí na dohled o pláže, obklopena je zahradou. Tu určitě využijete, protože k dispozici je kromě klasické kuchyně také gril. Prostory jsou klimatizované.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking11 203 Kč
Cena s Tipli10 806 Kč
Prohlédnout ubytování »

Ubytování pro pár

Příjemné ubytování pro páry najdete v apartmánech Asteria. Pokoje jsou nekuřácké, vybavené mimo jiné i televizí a kuchyňským koutem. Transfer z mezinárodního letiště „Dionysios Solomos“ je dostupný za příplatek.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking6 953 Kč
Cena s Tipli6 707 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Zakynthos

KOS – ideální na procházky a vyjížďky

Domov Hippokrata, ostrov Kos, sice nepatří k těm největším v Řecku, ale o to je nabitější místy, která stojí za návštěvu. Celý ostrov je jen mírně zvlněný, takže je skvělý na procházky nebo vyjížďky na kole. Najdete zde řadu historických pamětihodností a samozřejmě také oblíbené pláže.

Dovolená v Řecku - Kos

Co navštívit na Kosu?

  • Kostel sv. Donáta, symbol města z 9. století
  • Kos, hlavní město ostrova skýtá řadu památek, mimo jiné i slavný Hippokratův platan
  • Asklepion, antická nemocnice je jedna z nejvýznamnějších památek v celé oblasti
  • Mořské termální prameny, zajímavost, která poukazuje na sopečný původ celého ostrova
  • Defterdarova mešita, pochází z 18. století a nejdete ji v hlavním městě

Ubytování pro rodinu

Jedno z nejlepších ubytování (a přitom za skvělou cenu!) najdete v apartmánech Michalis Studio. Komplex disponuje dvěma bazény, a dokonce i posilovnou. V apartmánech nechybí klimatizace nebo Wifi a v budově najdete také bar.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking12 593 Kč
Cena s Tipli12 131 Kč
Prohlédnout ubytování »
Ubytování Kos
Ubytování Kos

Ubytování pro pár

Přímo ve městě kos se nachází hotel Theonia, disponující barem i bazénem. Hosté využijí snídani v ceně, která je podávaná formou bufetu. Pokud budete potřebovat místní měnu, můžete si peníze vyměnit přímo v hotelu.

Cena Booking
Cena s Tipli
Cena Booking7 031 Kč
Cena s Tipli6 773 Kč
Prohlédnout ubytování »

Levná dovolená u moře?

Rádi byste vyrazili na dovolenou k moři, ale nechcete za ni dát hromadu peněz? Pak určitě zvažte „starou dobrou“ dovolenou v Chorvatsku! Moře je tam stejně krásné jako v Řecku, ale ceny jsou příjemnější a dojet tam můžete klidně vlastním autem. Chcete-li vyrazit k moři třeba s rodinou, je Chorvatsko ideální!

Zjistit více o dovolené v Chorvatsku »

Související obchody

Booking, Rentalcars.com, Kiwi.com, pojisteni.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se