Vybíráme smoothie maker: 5 skvělých mixérů za super cenu

Tipy k nákupuJídlo  |  Potraviny  |  Krása a zdraví  |  Hobby a zábava  |  Rodiče a děti 8. 1. 2023

Co se vám vybaví jako první, když se řekne smoothie? Lahodná chuť, příjemné osvěžení, vitaminová bomba? Všechny tyto vlastnosti smoothie skutečně má a ještě mnohem víc!

Jedná se o moderní nápoj, který se těší velké oblibě především u zastánců zdravého životního stylu. Díky velké variabilitě při výběru ingrediencí si na něm ale pochutná opravdu každý. Je jen na vás, z jakých surovin si tuto zdravou svačinku připravíte, zda použijete nízkokalorické ovoce nebo sladký banán či avokádo! Pokud náhodou stále ještě váháte, zda se do jeho přípravy pustit, pak byste měli vědět, jaké výhody vám pravidelná konzumace může přinést.

Proč tedy pít smoothie?

Mezi největší klady patří nepopiratelně fakt, že smoothie účinně nakopne vaši imunitu a vy tak rázem budete zdravější. Tento výborný nápoj oplývá také detoxikačními účinky a dodává tělu potřebnou energii. Obzvlášť dámy jistě ocení jeho příznivé účinky na vlasy, pleť a nehty, které budou vlivem vitamínů skvěle vyživené. Navíc může jít o jeden ze způsobů, jak se zbavit viscerálního tuku a také snadno získáte doporučený denní příjem ovoce a zeleniny v jediném nápoji. Při použití nízkokalorického ovoce si můžete dopřát větší množství smoothie.

★ Chcete koupit váš nový smoothie maker ještě výhodněji? ★

Vaše přání je nám rozkazem! Ať už se totiž rozhodnete pro jakýkoliv mixér na smoothie, můžete ho díky Tipli cashbacku pořídit ještě o něco levněji! Vrátíme vám část peněz zpět na účet.

Získat slevu »

Jak vybrat nejlepší smoothie mixér?

Teď už se jen nabízí otázka, jak tedy vlastně smoothie v pohodlí domova připravit? Cestou k úspěchu je volba správného smoothie mixéru. Ten můžete nakoupit například v internetovém obchodě Datart. Možná se ptáte, v čem je jiný než obyčejný mixér? Má speciální nádobu na pití, kterou jednoduše nasadíte na mixér. Poté si můžete smoothie okamžitě vychutnat, nebo vzít s sebou například do práce. Jaká kritéria by měl ale ideální smoothie maker splňovat? Poradíme vám.

Smoothie
  • Výkon a příkon - Asi nejdůležitější faktor při výběru vašeho nového smoothie makeru. Díky výkonu a příkonu poznáte, kolik toho přístroj zvládne a na co už naopak nestačí. Obecně platí, že čím vyšší příkon, tím lépe. Minimální hodnota příkonu, kterým by měl mixér disponovat, je 200 W. Doporučuje se však volit raději příkon aspoň 300 až 600 W, tedy průměr potřebný k dosažení optimálních výsledků. Ještě lépe však uděláte, když se porozhlédnete po přístroji s příkonem od 600 do 1200 W, což představuje ideál zaručující kvalitně odvedenou práci. Vyšší příkon už by byl pravděpodobně v případě domácího použití plýtvání penězi.
  • Počet otáček za minutu - Tento údaj vám řekne, jak rychle bude smoothie hotové. Vyšší počet otáček také zajistí jemnější konzistenci a navíc si hravě poradí i s tvrdšími druhy ovoce, například jablky. Ideální je volit mixéry s počtem otáček aspoň 20 000 za minutu. Ale pozor! Otáčky samy o sobě veškerou práci neodvedou. Důležité je také vědět, jak velkou silou přístroj mixuje při určité rychlosti. Proto vždy dbejte na doporučení výrobce, jaké suroviny mixovat při jaké rychlosti. Jinak vám hrozí spálení motoru.
  • Design a materiál - Také design přístroje může být pro mnohé z nás důležitým kritériem při výběru. Spoustě lidí záleží na tom, aby jim nový smoothie mixér barevně ladil k vybavení kuchyně. V úvahu je však také dobré vzít materiál, ze kterého je vyroben. Co se týče lahví, nejlepší je porozhlédnout se po plastových s označením BPA - free, což znamená, že neobsahuje škodlivý bisfenol A. Tělo mixéru se obvykle také vyrábí z plastu, obzvlášť levnější modely. Vyplatí se ale zainvestovat do kovu, mixér tak bude oplývat větší stabilitou při práci. V případě nožů byste se však měli plastu vyhnout určitě! Čepele tvoří základ mixéru a jsou v přímém kontaktu se surovinami během procesu přípravy. Měly by být z nerezové oceli nebo titanu.
  • Bezpečnost - Ta je rozhodně důležitá, a o to víc, pokud se ve vaší domácnosti nacházejí malé děti. Měli byste se ujistit, že mixér má bezpečnostní pojistku, která zabrání spuštění přístroje v případě, že je špatně nasazená láhev. Také se hodí protiskluzové nožičky, které zabrání pohybu přístroje během mixování.

Naše tipy na smoothie makery

Vyberte si ten správný přístroj přímo na míru svým požadavkům a ještě ušetřete díky cashbacku. Přinášíme tipy na 5 kvalitních smoothie makerů za rozumnou cenu.

Electrolux PerfektMix ESB2450

Jako první si ukážeme fitness mixér značky Electrolux. Za příznivou cenu nabízí příkon 300W, 4 ostré nože z nerezové oceli a díky čtyřem přísavkám ze spodní strany přístroje také bezpečnou stabilitu. Jistě potěší také fakt, že přiložená plastová láhev s objemem 0,6 l neobsahuje zdraví škodlivé bisfenoly. Tento mixér koupíte například v Datartu s cashbackem ve výši až 1,7%.

Původní cena
Cena po slevě
Původní cena1 099 Kč
Cena po slevě544 Kč
Electrolux PerfektMix ESB2450
Prohlédnout mixér »

Concept Active Smoothie SM3383

Concept Active Smoothie SM3383

Tento smoothie maker zaujme už na první pohled svým barevným provedením a velmi stylovým designem. Pyšní se navíc příkonem 500W a počtem otáček 23 000 za minutu. Disponuje také bezpečnostní pojistkou, takže nehrozí, že by se mixér spustil při špatně nasazené láhvi. Ta má objem 0,57 l a neobsahuje žádné škodlivé látky. K dostání v obchodě kasa.cz. Díky Tipli cashbacku se vám navíc můžou vrátit až 4 % z utracené částky zpět do vaší peněženky.

Původní cena
Cena po slevě
Původní cena799 Kč
Cena po slevě610 Kč
Prohlédnout mixér »

Klarstein Paradise City

Pokud hledáte velký výkon v malém těle, s tímto mixérem na smoothie rozhodně chybu neuděláte. Nejenže dobře vypadá, ale díky výkonu 300W a čtyřem čepelím z ušlechtilé oceli promění ovoce a zeleninu v lahodný nápoj během chvíle! Součástí jsou také 2 láhve bez obsahu bisfenolů o objemu 0,8 l a 0,6 l. Tohoto krasavce najdete v obchodě electronic.star, kde navíc díky Tipli cashbacku získáte 1,5 % částky zpět.

Původní cena
Cena po slevě
Původní cena990 Kč
Cena po slevě799 Kč
Klarstein Paradise City
Prohlédnout mixér »

Sencor SNB 4303BK

Sencor SNB 4303BK

Tento nutri mixér značky Sencor účinně vytáhne ze zvolených surovin těžko dosažitelné živiny, takže vaše tělo po konzumaci takto připraveného nápoje přímo zajásá. 6 kvalitních nožů ostrých jako břitva a vysoký příkon 1000W zajistí, že váš oblíbený nápoj bude hotov opravdu snadno a rychle. K přístroji získáte také 2 zdravotně nezávadné láhve o objemu 1 l a 0,8 l. Koupíte v obchodě 4Home s cashbackem 3,5 %.

Původní cena
Cena po slevě
Původní cena1 999Kč
Cena po slevě1 299 Kč
Prohlédnout mixér »

Electrolux Explore7 E7CB1-4GB

Pokud se řadíte mezi náročnější zákazníky, tento přístroj pro vás bude trefou do černého! Je vybaven 6 noži s různým sklonem a výkonným motorem 900W, který zajistí bezproblémový chod po celou dobu přípravy nápoje. Tento mixér má pulzní režim, který se postará o ještě lepší rozmixování, nebo například také systém inteligentního ovládání rychlosti. Tak budete mít konzistenci vašeho smoothie dokonale pod kontrolou. Součástí balení jsou také 2 láhve o objemu 0,5 l a 0,6 l. Najdete jej v Datartu.

Původní cena
Cena po slevě
Původní cena2 499 Kč
Cena po slevě1 799 Kč
Electrolux Explore7 E7CB1-4GB
Prohlédnout mixér »

Věříme, že s těmito pomocníky se domácí příprava lahodného smoothie stane rutinou. Pro inspiraci přinášíme 3 skvělé smoothie recepty, které rozhodně stojí za vyzkoušení.

Související obchody

Okay.cz, Kasa.cz, 4Home, Datart, electronic.star

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se