Nápady na perfektní víkendové podzimní výlety

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Tipy na výlety 14. 11. 2022

Podzim je období jako stvořené na výlety a krátké dovolené. Krásnou procházku stihnete během odpoledne, během víkendu je ale dostatek času i na perfektní minidovolenou. Vyrazit můžete s dětmi a zpříjemnit jim tak nástup do školy, nebo třeba s partnerem či partnerkou. Máme spoustu tipů, na originální a pohodový podzimní víkend.

Důvodů, proč vyrazit na podzim na výlet, je celá řada. A míst, kam se vydat, také. Někdo nestihl dovolenou v létě a chce si ji vynahradit, další zase cílí na dostupnější posezónní ceny. Pro jiné je podzimní dovolená v zahraničí způsob, jak utéct nepříjemným studeným plískanicím.

Kam na výlet s dětmi?

Nebo chcete trochu dobrodružství? Potom vyrazte k našim sousedům. Slovensko je skvělá destinace, kam vyrazit s dětmi během podzimních prázdnin. Na cestu vyrazte autem nebo klidně vlakem. Ušetříte si hodiny za volantem a děti budou mít jízdenku navíc s výraznou slevou.

Podzimní výlet s dětmi

Děti mohou ocenit ale i výlet „do pohádky“. Vyrazit můžete na zajímavý hrad nebo zámek. Poohlédněte se především po mimořádném doprovodném programu nebo třeba po halloweenských strašidelných prohlídkách. Výlet na památku nezkazí ani špatné počasí, budete totiž pod střechou. Mimo hlavní sezonu jsou památky navíc prázdnější.

Podzimní výlety na jeden den

Podzim v přírodě je barevný a neuvěřitelně nádherný. Pokud můžete, vydejte se do „divočiny“. Skvělým cílem jsou arboreta čili botanické zahrady s dřevinami. Nabízejí mnohem zajímavější podívanou než obyčejné parky. Dřeviny, na které v nich narazíte, patří mezi rarity a uchvátí vás na první pohled. Možná budete mít štěstí a narazíte na brusinky, borůvky či jiné chutné plody.

I samotné stromy a keře, vybarvené podzimním sluníčkem do ohnivě červených, oranžových nebo zlatožlutých barev, jsou pastvou pro oko a pro duši. Zkontrolujte předpověď počasí a vyrazte do hor. Doporučujeme Jeseníky. Vždyť to, že nejkrásnější jsou na podzim, prozrazuje už jejich jméno!

Kaňon vodopádů Bílé Opavy vám vyrazí dech. Vystoupat můžete i na nejvyšší vrchol Jeseníků, Praděd. Z vysílače, který slouží i jako rozhledna, je výhled na půl republiky. Podzimní hory toho ale nabízejí mnohem víc, než se dá stihnout za jeden den. Máte-li několik dní nazbyt, naplánujte si víkend mimo domov.

Podzimní výlet do Jeseníků

Romantická dovolená na víkend

Jedno z míst, kde se dá strávit nezapomenutelný víkend, jsou Priessnitzovy vodoléčebné lázně, které najdete ve městě Jeseník. Užít si romantický víkend ve dvou ale můžete ale i jinde. Zkuste omrknout především menší lázeňská městečka. Jsou často klidnější a také o poznání levnější.

TIP: Jedete přes noc? Potom vám určitě pomůže sleva na ubytování. Při nákupu přes Booking.com vám na Tipli vrátíme několik příjemných procent z ceny zpět. A ušetřit můžete i na dopravě. Zkuste využít casback také na Flixbus.

Související obchody

Booking, 4camping.cz, FlixBus, Hervis, Zážitky.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se