Jak vypnout Adblock, aby se vám připsal Tipli cashback

Tipy k nákupuNávody 15. 9. 2021

Abyste mohli s Tipli získávat odměny za nákupy v podobě cashbacku, je potřeba, aby všechno správně fungovalo. Jenže rozšíření pro internetové prohlížeče, která blokují reklamy, mohou proces narušovat a zabránit připsání cashbacku na váš účet Tipli. Proto je nejlepší při nakupování Adblock vypnout. Zabere to deset vteřin.

Na řadě webových stránek, Tipli nevyjímaje, najdete kromě samotného obsahu také internetovou reklamu. Zobracování inzerce jeden z nejjednodušších, a proto i nejčastějších způsobů vydělávání na internetu. Některé weby žijí dokonce výhradně z provizí za zobrazování reklamy. Někdy je ale reklamy moc, a v takovém případě sahají lidé po řešeních, která reklamu na internetu blokují.

Co je to Adblock?

Jedním z takových řešení je Adblock. Jedná se o rozšíření pro internetové prohlížeče, které automaticky kontroluje webové stránky, chytře rozpoznává, co jsou panely s reklamou, a těm pak zabrání v zobrazení. Internetové stránky se pak nahrávají rychleji a rušivá reklama je omezena.

Jenže, způsob, kterým Adblock zasahuje do obsahu stránek, narušuje i procesy, které nutně potřebujeme pro to, abychom vám mohli připsat cashback. Na Tipli využíváme soubory cookies, které nám dají vědět, ve kterém eshopu jste nakoupili a kolik jste utratili. Adblock si s našim softwarem ale někdy nerozumí, vyhodnotí ho jako reklamu a zablokuje. Vy pak musíte odměnu na Tipli reklamovat a společně doufáme, že se nám podaří situaci vyřešit.

Jak vypnout Adblock

Pro blokování reklamy se používají různá rozšíření a programy, Adblock je z nich nejznámější, proto si vypnutí ukážeme právě na něm. U ostatních rozšíření (Adblock Plus, AdBlock Edge, uBlock, Adguard, …) je postup obdobný.

Adblocku existují dvě hlavní verze: Adblock a Adblock Plus. Vypnutí obou je podobné, ukážeme si je ale obě. Adblock si ukážeme na prohlížeči Google Chrome, Adblock Plus na Mozille Firefox. Typ Adblocku ale nezávisí na prohlížeči a u vás na počítači může situace vypadat trochu jinak. Chceme vám ovšem ukázat, v čem se může postup lišit.

Víte že...

…špatně nastavený Adblock může skrývat více, než byste chtěli? Máte-li pravidla Adblocku nastavená příliš přísně, je možné, že se vám budou špatně zobrazovat také slevové letáky obchodů, které na Tipli zveřejňujeme. Když při používání Tipli Adblock vypnete, vyhnete se nepříjemným překvapením.

Vypnutí AdBlocku v Google Chrom (Adblock)

  1. Pokud máte nainstalovaná a aktivní Adblock, zobrazí se v pravé částí horní lišty vašeho prohlížeče ikonka červeného osmiúhelníku se symbolem dlaně. Někde vedle už možná máte nainstalované rozšíření Tipli do prohlížeče, díky kterému vám neuteče žádná cashback nabídka.
  2. Klikněte na tuto ikonu. Otevře se rozbalovací nabídka.
  3. V nabídce vyberte možnost „Pozastavit na všech stránkách“. Adblock NEstačí pozastavit jen na doméně Tipli.cz, protože rozhodujíce je hladké přesměrování mezi Tipli a vámi vybraným eshopem.
  4. Jakmile Adblock pozastavíte, nabídka možností se zavře a ikona zezelená.
  5. Máte hotovo. Nyní můžete bez problémů uskutečnit svůj nákup, vaše cashback odměny by se měly v pořádku přičítat.
Jak vypnout AdBlock v Google Chrome

Vypnutí AdBlocku v Mozille Firefox (Adblock Plus)

  1. Rozšíření opět najdete v pravé části horní lišty prohlížeče. Ikona je také červený osmiúhelníky, tentokrát s bílými písmeny ABP.
  2. Klikněte na ikonu pravým tlačítkem myši. Rozbalí se nabídka s možnostmi.
  3. Vyberte možnost „Nastavení tohoto rozšíření“. Otevře se nová karta prohlížeče s názvem „Správce doplňků.“
  4. Přepínačem v horní části oddílu Adblocku Plus rozšíření vypněte.
  5. Kartu „Správce doplňků“ můžete nyní zavřít, změny se uloží automaticky. Nyní máte hotovo a můžete bezstarostně nakupovat na Tipli.
Jak vypnout AdBlock v Mozilla Firefox

Ochrana proti sledování v Mozille Firefox.

Nové verze prohlížeče Mozilla Firefox automaticky kontrolují webové stránky a blokují část jeho obsahu, především různé skripty a cookies, které sledují vaši aktivitu internetu (využívají se mimo jiné pro cílení reklamy). Může se stát, že si tato funkce Mozilly také neporozumí s naším cashbackem. Je proto vhodné zkontrolovat, jak máte tuto funkci nastavenou, a případně ji vypnout nebo přepnout do méně přísného režimu.

Jak vypnout blokování obsahu v Mozille Firefox

Nastavení najdete po kliknutí na ikonu štítu vlevo od adresního řádku v horní liště. Hlavním přepínačem lze funkci kompletně vypnout, případně jde otevřít podrobnější nastavení a vyhrát si s podrobnostmi.

Kde je moje odměna?!

Nastavili jste vše správně, nakoupili, ale cashback se ne a ne připsat na váš účet Tipli? Problém tkví zřejmě někde hlouběji. Ozvěte se nám a my se na to urychleně podíváme.

Jak reklamovat odměnu

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se