5 tipů na levnou jarní dovolenou s dětmi

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Cestovní kanceláře  |  Cestovní průvodce 4. 3. 2024

Plánujete jarní dovolenou s dětmi, ale hledáte způsoby, jak ušetřit peníze? Našich 5 tipů na levnou jarní dovolenou s Tipli vám přináší osvědčené strategie a triky, jak si užít bezstarostnou rodinnou dovolenou za dostupnou cenu. Objevte, jak si užít nezapomenutelné jaro plné dobrodružství a zážitků, aniž byste zatížili svůj rozpočet. Připravte se na nezapomenutelnou levnou jarní dovolenou plnou zábavy a úspor s našimi tipy a triky!

Po vleklých a tuhých mrazech opět přichází nejkrásnější období v roce. Noci se krátí, dny se prodlužují, první hřejivé paprsky slunce pomalu probouzí ospalou přírodu a závany čerstvého vzduchu s sebou přinášejí vůni nových dobrodružství. Tak, jako nás zima držela v teple domova pod dekou, nás jaro nutí vyjít objevovat venkovní svět a začít plánovat výlety a dovolené.

Obrázek


Jaro je velmi příznivým obdobím pro dovolenou s dětmi v mnoha zemích po celém světe. Vyhnete se totiž davům, které obvykle potkáte během hlavní sezóny, počasí je většinou velmi příjemné a navíc ušetříte na cenách za ubytování i dopravu. Ať už si dovolenou s dětmi představujete jako relax u moře, objevování kultury v ulicích města, pěší turistiku mimo civilizaci či aktivněji vaším oblíbeným sportem, na jaře můžete dělat cokoliv. Jak ale využít tento čas naplno a zároveň ušetřit peníze?

Obrázek

1. Plánujte dopředu

Při plánování levné jarní dovolené s dětmi myslete na pořekadlo „dvakrát měř, jednou řež“. Abyste ušetřili, je vhodné mít vše dopředu naplánované a nakoupené. Vyvarujete se tak náhlým a nečekaným výdajům, které mohou ohrozit váš rozpočet. Sepište si proto seznam věcí, které budete před ojdezdem potřebovat zajistit. Při nákupu potřebných věcí nezapomeňte sledovat slevové akce, kupóny, výhodné nabídky na cashback a ušetřete tak s Tipli.

Seznam věcí

Tip na obchod

Slevy, akce a výhody k využití

Drogerie, kosmetika, líčení NotinoCashback přes Tipli, slevové kódy, výprodeje, produkty za akční ceny, doprava zdarma na vybrané zboží, dárky k nákupu zdarma, Dny Marianne
Léky

Lékárna Dr. Max

Cashback, výprodeje, slevové kódy, doprava zdarma při nákupu nad 1 500 Kč, dárky k nákupu zdarma, Dny Marianne
OblečeníZootCashback, výprodeje, slevové kódy, doprava zdarma při nákupu nad 2 000 Kč, Dny Marianne
Sportovní vybaveníSportisimo

Cashback přes Tipli, slevové kódy, sezónní výprodeje, doprava zdarma při nákupu nad 2 000 Kč, výhody věrnostního klubu

Pojištění

Generali Česká pojišťovna

Cashback přes Tipli, slevové kódy
ElektronikaAlzaSlevové kódy, Alza dny, výprodeje, Doprava zdarma s AlzaPlus+

2. Zvažte různé destinace

Levná jarní dovolená s dětmi u moře nemusí být jen v Chorvatsku. Abyste ušetřili, je dobré promyslet různé varianty destinací. Sepište si seznam míst, které vás lákají a porovnejte ceny ubytování a dopravy v několika portálech.

Ubytování

Výsledky ubytování můžete řadit podle nejlevnějších variant, ale doporučujeme určitě přihlédnout i k hodnocení ubytování a volit takové, které má kuchyňku. Ušetříte tak i na cenách za jídlo, pokud byste se stravovali v restauracích.

Ulehčit plánování si můžete i s kompletními balíčky dopravy a ubytování. Nezapomeňte, že při nákupu přes Tipli získáte na vybraných cestovních portálech také část peněz zpět, tak proč neudělat svou dovolenou ještě výhodnější?

Doprava

Časově nejúspornějsí variantou je samozřejmě letecká doprava. Při nákupu letenek pro celou rodinu je výhodné dopředu sledovat ceny nízkonákladových aerolinek, které často nabízí slevy při koupi více letenek najednou. 

Do zahraničních i českých destinací můžete kromě letecké dopravy zvážit i cestování autobusem. Evropa disponuje hustou sítí dálkových autobusů různých společností. Autobusy nabízí větší pohodlí, nižší ceny, nemají tak omezené velikosti a váhu zavazadel, ale cestování je většinou časově více náročnějsí.

Pro nejnižší ceny doporučujeme jízdenky i letenky rezervovat co nejvíce dopředu.

Obrázek

3. Nakupte levně potřebné oblečení a vybavení

Plánujete aktivní jarní dovolenou v Česku nebo zahraničí a chybí vám potřebné vybavení? Na kvalitní sportovní vybavení si nemusíte vyhradit markantní část rozpočtu. Dá se pořídit i velmi levně a výhodně bez kompromisů na kvalitě. Doporučujeme využít sezónních výprodejů a vybavení nakoupit s předstihem.

Nezapomeňte, že nejdůležitější součástí aktivní dovolené nejen ve městě, ale i v horách, je kvalitní obuv. Abyste co nejvíce ušetřili, můžete využít cashbacku s Tipli, slevových kódů a nebo například nakupovat ve výprodejích. 

Obrázek

4. Ušetřete na zábavě a jídle

Plánujete itinerář vaší levné jarní dovolené s dětmi a bojíte se, abyste měli co dělat a zároveň neutratili váš rozpočet za zábavu a kulturní zážitky na místě? Zvláště, pokud cestujete s ratolestmi, oceníte zábavu, kterou můžete vzít kamkoliv s sebou a kdykoliv ji zopakovat. A co tím například myslíme?

  • Deskové hry a karty – V deštivém počasí velmi oceníte, že se vaše děti zabaví a strávíte kvalitní společný čas i z pohodlí vašeho ubytování. S cashbackem při nákupu přes Tipli a slevovými kódy ušetříte peníze z rozpočtu. Nemusíte se bát velkých rozměrů krabic, většina her se prodává též i v cestovním provedení.
  • Petangue, badminton, kuželky a jiné – Ať už na zahradě horské chaty při dovolené v českých horách, na pláži u moře, nebo v městském parku zahraničního velkoměsta, tyto aktivity zabaví celou rodinu.
  • Malování a kreslení – Pastelky, tužky a náčrtníky potěší nejen dětské duše, ale i kreativní dospělé. Stačí jen základní psací potřeby a zápisník a zahrát si můžete například lodě nebo piškvorky. 
  • Hračky pro děti – Pokud si chcete užít relax na dovolené u moře a zároveň zabavit vaše děti, bude se vám hodit například sada hraček na pláž a nafukovadla do vody.
Obrázek

Abyste se dobře najedli, nemusíte chodit do místních restaurací a zbytečně utrácet vaše peníze. Máte hned dvě varianty, jak na jídle během jarní dovolené ušetřit:

I. Nakupujte potraviny v lokálních obchodech a uvařte si něco dobrého a rychlého z pohodlí ubytování. Můžete to pojmout jako formu zábavy pro celou rodinu a vybrat recept, který je pro destinaci typický. Využijte počasí během jarní dovolené a užijte si například společný piknik v přírodě, na pláži nebo třeba městském parku.

II. Nakupte si dopředu kvalitní sterilovaná hotová jídla a ušetřete nejenom peníze, ale i čas.

Obrázek

5. Sledujte nabídky last a first minute zájezdů

Nechce se vám o nic starat a plánovat vaší jarní dovolenou s dětmi kompletně od začátku do konce, ale zároveň chcete ušetřit? Vynikající variantou pro takový případ jsou cenově výhodné first a last minute zájezdy, které jsou nabízeny i s variantou all inclusive nebo polopenzí. Vyhnete se tak starosti o stravování a ušetřený čas můžete využít pro společné rodinné aktivity. Sledovat můžete cestovní kanceláře, které takové zájezdy nabízí v průběhu celého roku. Výhodou v jarním období je, že můžete vyhlížet exotnické, horské i české destinace.

Chcete čerpat více inspirace při plánování levné dovolené? 

Podívejte se na další články

Související obchody

Booking, Generali Česká pojišťovna, EXIMtours, Notino, FlixBus, Dr. Max, Albi, Alza, DECATHLON, Eobuv.cz, Sportisimo.cz, Dráčik, SLEVOMAT, Wiky hračky, Hotovky

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se