Krásné plavky pro každou postavu: tipy a trendy

Tipy k nákupuMóda 5. 11. 2021

Plavky jsou velkým tématem léta. Ukážeme vám aktuální trendy a poradíme, jak vybrat plavky dle postavy. Nezapomínáme ani na pány a také tipy, jak ušetřit.

Mnoho žen se právě chystá k vodě a místo odpočinku podléhá panice, jak budou vypadat v plavkách. Máme pro vás ale příjemnou zprávu. Každá žena je krásná, jen je třeba najít si svůj typ postavy a tomu přizpůsobit šatník. Stejně tak tomu je i s plavkami. Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak si najít plavky, ve kterých se budete cítit dobře. Nejprve si uděláme typologii postavy. Ve druhém kroku si více rozebereme jednotlivé typy a trendy. Že už se těšíte? Pojďme na to!

Krok č. 1: Najděte svůj typ postavy

Dámské plavky seženete pro každý druh postavy. V první řadě je důležité zjistit, jaký je ten váš. Jen tak se budete v plavkách cítit opravdu dobře. A ať už se letos chystáte na dovolenou k moři nebo jen k bazénu, budete vypadat skvěle! Navštivte například prodejny Tesco, kde pro vás mají krásné a stylové plavky značky F&F, ve kterých vyniknou vaše přednosti.

dámské plavky

Nové plavky si můžete velmi snadno vybrat i na internetu. Ušetříte čas a peníze. BonPrix myslí na vše. Bohatý výběr, aktuální trendy, kvalitní materiály, výhodné ceny i cashback ve výši až 4,5 %. BonPrix plavky si prostě pro toto léto zamilujete. Nechte se inspirovat.

1) Výrazné křivky

Pokud vaše postava vyniká výrazným poprsím a zadečkem, který elegantně doplňuje štíhlý pas, máte vyhráno. Můžete si vybrat téměř jakékoliv plavky. Dbejte jen na to, aby všechny díly perfektně padly. Vrchní díl bude lepší volit s kosticovou výztuhou a vysoké kalhotky nakonec dokonale podtrhnou vaše křivky.

Chci plavky pro tento typ postavy »

2) Sportovní typ

Tato postava se vyznačuje naopak nevýraznými boky a pasem. Pokud je toto váš typ, nejvíce vám budou slušet plavky tankiny. Tyto plavky se většinou skládají ze zavinovacího topu a vysokostřižených kalhotek, které dokáží skrýt i případné nedostatky. Sedět vám budou i volnější plavkové šaty.

Chci plavky pro tento typ postavy »

3) Atletická postava

Máte výraznější poprsí a širší ramena s malými boky? Pak zazáříte v plavkách, jejichž spodní díl hýří sytými barvami nebo je doplněn o volánky, které zvýrazní boky. Vrchní díl by měl být naopak co nejjednodušší. Nejvíce vám padnou výstřihy do V.

Chci plavky pro tento typ postavy »

4) Výrazné boky

Boky jsou velmi ženské, rozhodně se za ně nestyďte! Jaké plavky jsou vhodné pro tuto postavu? Zvýrazněte svou horní část těla! Skvěle fungují push-up podprsenky, volánky nebo třásně. Pomoci mohou i dobře zvolené vzory a vyšší spodní díl krásně doladí postavu.

Chci plavky pro tento typ postavy »

Tip: K létu patří kromě plavek i šaty. Vyberte si třeba Orsay letní šaty. Kromě krásných tipů vám i poradíme, jaké výhody můžete využít, abyste co nejvíce ušetřili.

Krok č. 2: Vyberte si plavky na letošní sezónu

Dvoudílné plavky

Bikiny mají mnoho podob. Vrchní díly mohou být například ve formě push-up, s kosticemi, trojúhelníkové nebo bandážové. Spodní díly mají také co nabídkout. Chcete vystavit svůj zadeček na odiv? Pak si oblíbíte plavky brazilky. Opakem brazilek jsou kraťáskové plavky. A pokud chcete dát vyniknout své přednosti a skrýt případné nedostatky, kalhotky s vysokým pasem budou hitem vašeho léta.

Bandážové bikiny

Bandážové bikiny (970636) »

Cena
Cena s Tipli
Cena399 Kč
Cena s Tipli384 Kč
Bikiny s kosticemi - puntíky

Balkonetové bikiny (969970) »

Cena
Cena s Tipli
Cena549 Kč
Cena s Tipli529 Kč
Bikiny s kosticemi - modré

Bikiny s kosticemi (907703) »

Cena
Cena s Tipli
Cena499 Kč
Cena s Tipli480 Kč
Další dvoudílné plavky »

Jednodílné plavky

Tento druh plavek vždy a zaručeně vykouzlí perfektní situletu. Jestliže máte menší prsa, vyberte si modely s push-up nebo volánky. Podobné platí i pro spodní část, chcete-li ji zvýraznit, volánky nebo řasení jsou perfektním řešením.

V případě velkých prsou se budou hodit plavky s kosticemi. Jestliže naopak nechcete moc pozornosti strhávat na své boky, vyberte si plavky černé nebo se zužujícími vzory bez dalšího zdobení.

Černobílé jednodílné plavky

Černobílé plavky (904564) »

Cena
Cena s Tipli
Cena599 Kč
Cena s Tipli577 Kč
Růžové jednodílné plavky

Růžové plavky (941349) »

Cena
Cena s Tipli
Cena549 Kč
Cena s Tipli529 Kč
Exotické jednodílné plavky

Exotické plavky (910817) »

Cena
Cena s Tipli
Cena599 Kč
Cena s Tipli577 Kč
Další jednodílné plavky »

Novodobé trendy v plavkách: co se nosí?

Rádi sledujete aktuální trendy v oblasti módy? Pak jsme pro vás připravili stručný výčet aktuálních trendů pro tuto sezónu.

  • Zvířecí motivy a nestárnoucí květiny
  • Retro vzory - puntíky, kostky apod.
  • Volánky, řasení, žabičkování, třásně
  • Neobvyklé tvary - vykrojení, široká ramínka
  • Kalhotky s vyšším pasem
  • Šněrování po stranách
Chci trendy plavky »

Tankiny

Jestliže hledáte něco trendy a slušivého na letošní pobyt u vody, s těmito plavkami zazáříte. Tankiny jsou kompromisem mezi jednodílnými a dvoudílnými plavkami. Skládají se ze dvou částí: z kalhotek (většinou v klasickém nebo vyšším střihu) a topu s všitou podprsenkou.

Tento druh plavek je velmi šik. Nejste-li zcela spokojena se svou postavou, tankini vám zvýší sebevědomí. Kromě toho, že maskují případné nedostatky, jsou k dispozici v mnoha barvách a vzorech.

Oversize tankiny

Oversize tankiny (930046) »

Cena
Cena s Tipli
Cena699 Kč
Cena s Tipli673 Kč
Tankiny se zvířecím motivem

Leopardí tankiny (905482) »

Cena
Cena s Tipli
Cena599 Kč
Cena s Tipli577 Kč
Azurové tankiny

Azurové tankiny (903790) »

Cena
Cena s Tipli
Cena699 Kč
Cena s Tipli673 Kč
Další tankiny »

Plavkové šaty

Dalším žhavým trendem aktuální sezóny jsou plavkové šaty. I ty se hodí po každou postavu, jen si najít ten správný střih a vzor. Součástí je všitá podprsenka a kalhotky, které se skrývají pod krátkou sukýnkou.

Většina šatů má též barevně nebo tvarově rozdělený vršek do spodku, což opticky zužuje postavu. Jelikož jsou vyráběny z pevného materiálu, můžete se spolehnout, že skryjí případné nedokonalosti a vytvarují postavu k vytouženému obrazu.

Koupací overal

Koupací overal (963251) »

Cena
Cena s Tipli
Cena849 Kč
Cena s Tipli817 Kč
Tvarovací koupací šaty

Tvarovací šaty (933012) »

Cena
Cena s Tipli
Cena849 Kč
Cena s Tipli817 Kč
Koupací šaty s volánky

Šaty s volánky (939322) »

Cena
Cena s Tipli
Cena899 Kč
Cena s Tipli866 Kč
Další plavkové šaty »

Tvarující plavky

Tvarující plavky jsou vhodné pro zakrývání nedokonalostí a rozhodně zvyšují sebevědomí. Skvěle zpěvní především oblast boků a bříška. Většinou se jedná o jednodílné plavky, které velmi snadno vytvoří dokonalou siluetu nebo kalhotky s vysokým pasem. Pozor! Vysoké spodní díly nejsou jen pro plnoštíhlé! Jedná se o velmi moderní trend, který pomůže vyniknout každé postavě.

Stahující bikinové kalhotky

Stahující kalhotky (978089) »

Cena
Cena s Tipli
Cena449 Kč
Cena s Tipli432 Kč
Puntíkaté stahující plavky

Stahující plavky (925496) »

Cena
Cena s Tipli
Cena549 Kč
Cena s Tipli529 Kč
Černé stahovací plavky

Stahovací plavky (974828) »

Cena
Cena s Tipli
Cena779 Kč
Cena s Tipli750 Kč
Další tvarující plavky »

Sportovní plavky

Tyto plavky nejsou pouze pro sportovce. Pořídit si je můžete i na obyčejné plážové povalování. Na výběr máte jak z jednodílných tak dvoudílných plavek. Jsou pohodlné, pevné a zároveň krásné. Stačí se inspirovat nabídkou a najít si mezi nimi takový tvar plavek, ve kterém se budete cítit dobře.

3dílná souprava plavek

3dílná souprava (925896) »

Cena
Cena s Tipli
Cena779 Kč
Cena s Tipli750 Kč
Sportovní bikiny

Sportovní bikiny (966488) »

Cena
Cena s Tipli
Cena449 Kč
Cena s Tipli432 Kč
Sportovní plavky

Sportovní plavky (946322) »

Cena
Cena s Tipli
Cena449 Kč
Cena s Tipli432 Kč
Další sportovní plavky »

Tip: Nevybrali jste si z naší nabídky? Mrkněte na plavky Astratex, které nabízejí další várku krásných plavek pro každou postavu.

Pánské plavky: jaké jsou aktuální trendy?

Narozdíl od dámských plavek, u těch panských je výběr o něco užší. Člení se na slipové plavky, plavky s nohavičkami nebo koupací šortky.

Koupací šortky jsou velmi pohodlné a fungují jako 2 v 1. Tedy jako plavky i kraťasy. Součástí navíc bývají i praktické kapsy. Při výběru si dejte pozor na délku nohavic. Pokud jste menšího vzrůstu, vybírejte plavky nad kolena. Delší nohavice by postavu opticky zmenšily.

Slipové plavky se hodí spíše na plavání v bazénu. Pokud vám nevyhovují bermudy, sáhněte raději po boxerkách, které vypadají elegantněji.

Plážové bermudy z mikrovlákna

Plážové bermudy (908115) »

Cena
Cena s Tipli
Cena399 Kč
Cena s Tipli384 Kč
Pánske boxerkové plavky

Boxerkové plavky (925090) »

Cena
Cena s Tipli
Cena219 Kč
Cena s Tipli211 Kč
Plážové bermudy

Koupací šortky (941029) »

Cena
Cena s Tipli
Cena349 Kč
Cena s Tipli336 Kč
Další pánské plavky »

Tip: Kdy se nejlépe blýsknou šperky? Přece v létě, kdy je krásně rozzáří sluníčko. Vyberte si šperky na léto, se kterými letos zazáříte.

Plavky pro každou postavu za ty nejlepší ceny

Už víte, který typ plavek je ten pravý pro vás, ale nevybrali jste si z naší nabídky? Zkuste i jiné obchody, které nabízejí kromě širokého výběru i výhodný cashback! Nakupujte chytře a ušetřené peníze využijte například na příjemné ochlazení zmrzlinou.

Související obchody

AliExpress, Astratex.cz, BIBLOO, Bonprix, About You

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se