Levné nákupy z Číny. Jak ušetřit ještě více?

Tipy k nákupuNákupy z Aliexpress 10. 11. 2021

Milujte levné nákupy, široký výběr a dopravu zdarma na většinu zboží? Tak to jsou pro vás nákupy z Číny to pravé ořechové. Není žádným tajemstvím, že čínské internetové obchody jsou Meccou levných nákupů ať už sháníte elektroniku, oblečení, hračky či vybavení do domácnosti. Naštěstí už dávno neplatí, že levně znamená nekvalitně a tak si výhodných nákupů z Číny můžeme užívat, co hrdlo ráčí.

Proč jsou nákupy z Číny populární po celém světě?

Nakupování přes internet je stále oblíbenější. V internetových e-shopech lze koupit prakticky cokoliv. Na internetu s trochou nadsázky seženete i slavné hodinky s vodotryskem. Nákupy na internetu jsou jednoduché, praktické a šetří spoustu času. Tečka. I přes kvantitu českých e-shopů se objednávání zboží ze zahraničí stalo běžnou praxí. A proč ne. V dnešní době není nutné omezovat se při výběru zboží pouze na český trh. Užívejme si výrobky z celého světa. Nejčastěji se setkáme s nákupy z Číny na prověřených e-shopech jako je AliExpress, oblíbený Everbuying nebo Dealextreme.

3 hlavní důvody, proč vyzkoušet nákupy z Číny:

Stále váháte, zda jsou pro vás nákupy z Číny to pravé ořechové? Přečtěte si následující 3 hlavní důvody, proč jsou nákupy na čínských e-shopech tak populární.

Nízká cena

Jedním z hlavních důvodů je neskutečně nízká cena zboží. Asi vás napadne, že v tom bude nějaký podvod. Ta cena je nějaká divná. Je to příliš levné. Kde je háček? Žádný není! Nabízené zboží není zatíženo vysokými daněmi a navíc platy dělníků jsou v Číně opravdu nízké. Proto výrobci mohou jít s cenami zboží proklatě nízko. V praxi potom dochází k tomu, že známé české obchody odebírají zboží ze stejného zdroje, ale konečnou cenu musejí ještě navýšit o náklady na dovoz, CLO, DPH, záruku (ze zákona 24 měsíců) případně náklady na reklamu.

Široká nabídka

Nabídka zboží v čínských e-shopech je neomezená. Bez legrace. Čínský trh jde s výrobou zboží dále než kterýkoli jiný. Běžné jsou různé inovace produktů, ale také výrobky zcela nové, které v Číně vznikají takřka každý den.

Doprava zdarma

Doprava zdarma se vztahuje na většinu produktů. Jak je možné nechat si poslat balíček z Číny a nezaplatit ani korunu? Jednotlivé objednávky se posílají hromadně, takže na ně prodejci uplatní hromadné slevy, díky kterým je možné uplatnit poštovné zdarma. Určitou nevýhodou jsou delší dodací lhůty, zpravidla 3-4 týdny.

Ušetřete více na nákupech v Číně

Nakupování v Číně se vyplatí, o tom žádná. S přílivem cashback portálů, jenž slibují vrácení peněz z nákupu, dostávají čínské e-shopy nový (ještě levnější) rozměr. Nakupte s námi čili přes cashback portál Tipli a získáte z nákupu peníze zpět.

Jak to funguje v praxi? Pokud si u nás na Tipli pro svůj nákup vyberete napříkald oblíbený obchod AliExpress, aktuálně získáte 8 % z celkové částky, kterou za balíček zaplatíte, zpět na svůj účet.

Ve světě je cashback známý všude možně, bohužel v Čechách prozatím tak známý není. Začněte šetřit peníze s Tipli ještě dnes a staňte se průkopníky ve světě cashbacku v Čechách. :-)

Pozor! Není všechno zlato, co se třpytí

Nákupy z Číny jsou výhodné. Ano. Na nákupech u čínských e-shopů ušetříte. Ano. Všechno zboží z Číny je levnější a kvalitnější. Ne. Pravidlo, že levné zboží z Číny je zaručeně nekvalitní sice už dávno neplatí, ale také není 100% nepravdou. Nakupujte pouze u ověřených prodejců! Při výběru zboží si musíte pohlídat: hodnocení prodejce a feedback (zpětnou vazbu).

Hodnocení prodejce

Pokud bude hodnocení prodejce nižší než 90 %, rychle pryč. At je zboží sebekrásnější a potřebujete ho sebevíc, zkuste ho najít u jiného prodejce.

Feedback (zpětná vazba)

Zpětná vazba je super záležitost. Zákazníci, kteří si zboží od prodejce objednali, své balíčky nafotí ze všech stran a úhlů, takže hned vidíte, jak zboží doopravdy vypadá bez reklamních snah prodejce. Zkrátka nekupujte zajíce v pytli a sledujte záložku feedback.

V příštích dílech se podíváme na nákupy z Číny z jiného úhlu. Prověříme známé čínské e-shopy - AliExpress, Everbuying, GearBest a další.

Zajímá vás recenze na populární AliExpress? Jak AliExpress vznikl nebo kdo na něm nejvíce nakupuje? Přečtěte si článek Nákupy z Číny - AliExpress a dozvíte se více.

Související obchody

AliExpress, DealExtreme, DHgate, GearBest, Banggood,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se