DIY vánoční dárky

Tipy k nákupuVánoce  |  Ostatní 10. 11. 2021

Vyráběné předměty obdarovaného mnohdy potěší víc než ty kupované za tisíce korun. Zkuste pojmout letošní Vánoce trochu jinak a vytvořte radost vlastnoručně. Přinášíme několik tipů na snadné DIY vánoční dárky.

Máte také pocit, že jste kompletně vyčerpali tipy na vánoční dárky? Chcete letos přijít s něčím extra? V tom případě vyzkoušejte vlastní výrobky. Určitě to bude zábava, obdarovanému vykouzlíte úsměv na tváři, a navíc ještě ušetříte nějakou tu korunu. A to už opravdu stojí alespoň za zkoušku.

Vlastnoruční výroba, nejlepší vánoční dárek

DIY věci zkrátka a jednoduše frčí. Název vznikl zkrácením anglického Do It Yourself, což znamená "vyrob si sám". Vytvořte cokoliv od oblečení přes dekorace do bytu až po kosmetiku. Nemusíte být žádnými umělci, abyste něco zvládli vytvořit. Radost udělají i naprosto jednoduché dárky.

Tip: Nejen dárečky, ale i výzdoba dělá Vánoce. Podívejte se také na vánoční dekorace.

Jedlé DIY vánoční dárky

Protože láska prochází žaludkem, není snad nic lehčího a milejšího než vyrobit jedlé překvapení. Takové, které se dá sníst nebo vypít. Tipů na podobné dárky je opravdu nespočet. Můžete zpracovat například domácí sušená rajčata, vaječný koňak nebo třeba vánoční marmeládu.

DIY zdravý pamlsek

Vánoční čas je obdobím, kdy se v mnoha evropských zemích pečou tradiční kořeněné sušenky spekulatius. Tyto sušenky jsou nejen lahodné, ale také krásně zdobené a stanou se tak opravdovým požitkem pro každého mlsouna.

Suroviny:

  • 250 g jemně mleté celozrnné mouky
  • 125 g změklého másla
  • 125 g třtinového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • Špetka soli
  • Směs koření: 2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky mletého kardamomu, 1/4 lžičky mletého bílého pepře

Postup:

V míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. V další misce ušlehejte máslo, cukr a koření na krém a poté do něj postupně zapracujte sypkou část. Zpracujte kompaktní těsto a nechte zabalené uležet v lednici. Druhý den těsto vyválejte na tloušťku 5 mm a vykrajujte z něj libovolné tvary. Sušenky pečte na 160° asi 8 minut. Vychladlé cukroví ozdobně zabalte.

Ručně vyráběné mýdlo zaručeně nezklame

Vyrobte mamince mýdlo, suchý šampon, šumivé kuličky do vany, ale i vlastní rtěnku nebo tuhý parfém. Na internetu najdete tisíce příspěvků s podrobnými návody. Stačí si jen podle náročnosti vybrat takový produkt, na který si troufnete. Ručně vyráběné kosmetické produkty bez zbytečných chemikálií udělají radost každému obdarovanému.

Kosmetika

DIY šumivé kuličky do koupele

Domácí šumivé kuličky a bomby do koupele jsou velmi populární dárek, nad kterým zaplesá nejedno ženské srdce. Jsou relaxační i romantické. Navíc se dají vyrobit tak snadno! Podívejte se na následující video a inspirujte se.

Zdroj: Blueberry Pink

Vyrobte si sami dárek plný vzpomínek

Za fotoknihy a další fotodárky nemusíte platit stovky korun. Můžete si je totiž vyrobit úplně sami. Postačí vám k tomu prázdná knížka, blok nebo jakýkoliv sešit. Do něj poté můžete vlepit nejen společné fotografie, ale také vstupenky, letenky a další vzpomínky na krásně strávené chvíle. Fotoknihy patří právem mezi nejoblíbenější DIY dárky.

Fotoalba

DIY scrapbookové album

Scrapbooková alba jsou tvořená koláží nejrůznějších útržkovitých myšlenek a vzpomínek. Kromě fotek proto obsahují nejrůznější vtipné komentáře, upomínkové předměty, barevné papíry a další dekorace. Při tvorbě fotoalb se navíc jistě uplatní kreativní dětské ručky a dáreček pak potěší všechny rodiče i prarodiče.

Potřeby:

  • Tvrdší vzorované papíry (pro malé album velikosti 15 x 30 cm)
  • Vytištěné fotografie
  • Nůžky
  • Oboustranná lepicí páska
  • Lepidlo
  • Dekorace podle libosti (barevné papíry, samolepky, provázky, textilie apod.)

Postup:

Tvrdší vzorované papíry si nastříhejte na příslušné velikosti a poté je přeložte na poloviny. Takto připravené kartony si poskládejte na sebe a každé dvě stránky, které se dotýkají, slepte k sobě oboustrannou lepicí páskou. Poté si z dalšího barevného kartonu ustřihněte pruh o velikosti 15 x 7 cm a vytvořte z něj hřbet alba. Nakonec vlepte fotografie a zdobte podle své fantazie.

Darujte svým blízkým čas

Jaké tipy na vánoční dárky ještě můžete vyzkoušet? Tím nejcennějším, co můžete dát, je čas, který strávíte společně, nebo čas, který si obdarovaný vyhradí pouze pro sebe. Věnujte mamince poukaz na společně strávené odpoledne, tatínkovi dvě hodiny ničím nerušeného čtení, manželovi večer strávený s kamarády apod.

DIY dárkové poukazy

Buďte kreativní, fantazii se tady meze opravdu nekladou. Takové dárky vás nic nestojí, mohou však udělat velkou radost. Zvláště pokud se během roku tak často nevidíte.

Nestíháte vánoční dárky vyrobit? Nakupte je v ověřených obchodech se slevou!Pro zobrazení této části článku se prosím zaregistrujte.Zaregistrovat seRegistrovat se přes Facebook

Související obchody

Proděti.cz, Kasa.cz, 4Home, Babičkářství, Dr. Max

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se