Black Friday na Tipli

Tipy k nákupuBlack Friday  |  Nakupování  |  Slevové akce 30. 3. 2022

Nenechte si ujít ty nejlepší Black Friday slevy, nakupujte přes Tipli a získejte peníze zpět! Každý rok máme seznam eshopů, takže vám už žádná sleva neuteče.

Slevy, nákupy a zase slevy. A ještě trochu slev. Tak vypadá každoroční nákupní šílenství jménem Black Friday. Černý pátek, jak zní tento název v češtině, je prostě neodolatelná příležitost k nákupu. A když navíc můžete díky Tipli získat zpět peníze za nákup, není prakticky co řešit.

Obrázek

Co je to Black Friday

Black Friday je jeden z největších nákupních svátků roku. Koná se vždy první pátek po americkém Dni díkůvzdání, což je zároveň poslední listopadový pátek. Konkrétní datum je ale každý rok jiné. Proč je Black Friday pro zákazníky tak lákavý? Protože nabídky obchodníků jsou prostě neodolatelné. Výjimkou nejsou ani slevy až 90 %, nebo jiné absurdně výhodné nabídky.

Černý pátek nejen v pátek

Už řadu let se Black Friday slevy ale netýkají jen onoho černého pátku samotného. Obchodníci si zvykly používat Black Friday jako obchodní termín pro všechny nehorázně obrovské slevové akce, a tak třeba Alza pořádala černé pátky i jindy během roku.

Ani ten původní, listopadový Black Friday netrvá jen jeden den. Prodejci s oblibou prodlužují slevové nabídky i na celý následující víkend nebo i na předchozí dny. Z Black Friday je tak mnohdy rovnou celý Black Week čili černý týden. Několika denní černopáteční slevy s oblibou nabízejí zejména eshopy.

Historie Black Friday

Do Evropy se dostal trend jménem Black Friday z USA. Tam jeho tradice jako dne největší slev začala v roce 2005 a rychle se proměnila doslova ve slevové šílenství. Lidé kvůli obrovským slevám před některými obchody doslova kempují, aby mohli být u otevření co nejdřív a mohli se okamžitě vrhnout po akčním zboží. O výrobky za zlomek ceny jsou pak ochotní se klidně i poprat.

Obrázek

Black Friday 2022

Oblíbená akce Black Friday se bude konat i v roce 2022. Tento den nastane 25. listopadu a všichni zákazníci se mohou opět těšit na velké slevy a výhodné nabídky od prodejců. V některých obchodech budou slevy dokonce dosahovat až 90 %. Pokud máte v plánu, že tento rok se Black Friday také zúčastníte, přečtěte si článek Black Friday 2022 - velký přehled slev. Naleznete v něm také seznam obchodů, které chystají zajímavé nabídky.

Black Friday 2021

V roce 2021 Black Friday připadl na 26. listopadu. Zatímco v předešlém roce nákupní radost překazila opatření proti šíření nemoci covid-19, Black Friday 2021 nám všechno vynahradí. Zapojí se opět desítky obchodů a nabídnou slevy přes 80 %. Chcete znát podrobnosti? Sepsali jsme je v článku Black Friday 2021.

Black Friday 2020

Pandemie covidu-19, která tento rok poznamenala, se nevyhnula ani černému pátků 2020. Většina obchodů byla zavřená. I tak ale obchodní nabídli doslova MEGA slevy. Vládl jim eshop Vivantis se slevami až 90 %. Nehoráznost, kterou bychom si ale klidně nechali líbit znovu. Black Friday 2020 vyšel na 27. listopadu.

Black Friday 2019

Vstřícné gesto s dlooooouhým seznamem zapojených eshopů jsme zopakovali i v roce 2019. Bylo vy škoda, kdybyste o Black Friday slevy přišli, vždyť se zase šplhaly až k 80 %. Black Friday 2019 proběhl 29. listopadu.

Black Friday 2018

Slevy až 80 % a cashback ve 120 eshopech? Během Black Friday 2018 realita. Černý pátek vyšel na datum 23. listopadu, mnohé obchody si ho ale klasicky prodloužily na několika denní akci. Například Alza měla Black Friday 2018 od 12. do 25. listopadu.

Black Friday 2017

Black Friday 2017 byl první, o kterém jsme vás na Tipli informovali. I tak jsme to ale vzali z gruntu a rovnou přidali seznam obchodů s největší slevou. Černý pátek v tomto roce připadl na 24. listopadu. V samostatném článku o Black Friday 2017 jsme se také hodně rozepsali o historii tohoto nákupního dne. Věděli jste, že do Česka přinesla Black Friday firma Apple? Bylo to v roce 2011.

Související obchody

AliExpress, Vivantis, Notino, Eobuv.cz, Lounge by Zalando

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se