Zpátky do školy – co je potřeba nakoupit?

Tipy k nákupuDěti  |  Rodiče a děti 5. 11. 2021

Září se nezastavitelně blíží a s ním i škola. V tomto období se míchá spousta emocí od nadšení až po nešťastné výrazy dětí, kterým končí prázdniny. Nástup nebo návrat do školy vyžaduje i nákup potřebných školních pomůcek, které mohou slušně provětrat peněženku. Poradíme vám, jak na nich ušetřit až stovky korun.

Kromě toho, že jsou školní pomůcky nezbytné pro každého žáka, lze s nimi svému dítku pobyt ve škole i zpříjemnit. Při nákupu nezapomeňte zohlednit zájmy a oblíbené hrdiny svých dětí. Budou zajisté nadšení. 

Abychom vám rodičům usnadnili přípravu dětí do školy, máme pro vás na konci článku překvapení s názvem Back to schoolČeká vás přehled školních potřeb s cashbackem.

popis obrázku

Školní potřeby pro prvňáčka

Nejnatěšenější na školu bývají v tomto období právě ti, co do ní nastupují úplně poprvé. Zde je třeba výběru školní výbavy věnovat nejvíce pozornosti. Kromě různých penálů a tužek je třeba myslet i na školákovo zdraví. Co tedy koupit a na co si dát pozor?

Školní taška pro prvňáčka

Zapomeňte na batohy a rovnou sáhněte po pevné aktovce, která krásně drží tvar a usnadňuje prvňáčkovi manipulaci jak s taškou, tak s obsahem v ní. Děti jsou při nástupu do školy opravdu malé s batohem by se zbytečné namáhaly. Správná aktovka má splňovat tyto parametry:

  • nízká hmotnost
  • vyztužená záda
  • široké popruhy
  • pevný tvar
  • dostatek kapes
  • reflexní prvky
Školní set

Školní set Ars Una - Bon Voyage »

Cena
Cena s Tipli
Cena1 899 Kč
Cena s Tipli1 836 Kč
Další školní aktovky » pastelky

“Povinná” výbava pro prvňáčky

  • Penál - lepší než pouzdro, je lépe organizovaný a vejde se do něj více.
  • Kvalitní pero - o tomto bodě je třeba se poradit se školou, která si většinou určuje, jakým perem se budou děti učit psát.
  • Další psací potřeby - sem patří pastelky, obyčejné tužky různých tvrdostí, guma, ořezávátko, nůžky s kulatou špičkou, nebo pravítko.
  • Obaly na sešity a učebnice - chrání před zmačkáním a ušpiněním.
  • Desky na sešity - pro lepší uspořádání a vyšší ochranu výukových potřeb.
  • Desky na čísla a písmenka - někdy je dává sama škola, raději se informujte.
  • Vybavení na výtvarnou výchovu - ta začíná kufříkem, který je třeba pořádně vybavit. Většinou do něj patří vodové barvy, štětce, kelímek, voskovky, hadřík, zástěra, lepidlo. O konkrétních potřebách vás vždy informuje škola.
  • Přezůvky a pytel na přezůvky.
  • Oblečení a cvičky na tělocvik a pytel na tělocvik.

TIP: Víte, že existují i nelámavé pastelky? Ty se budou hodit právě malým dětem, jejichž motorika ještě není tak dokonalá.

Ušetřete na výbavě pro vašeho prvňáčka i stovky korun!

Před tím, než na všech školách započne výuka, se obchody mohou přetrhnout, aby vám nabídly to nejlepší. Sledujte aktuální letáky online, ať víte, kde ušetříte nejvíce. Pokud na něco zapomenete, nebo to nechcete kupovat ihned, v září budete moci využít velkých výprodejových slev.

Letáky se školními potřebami »

TIP: Slyšeli jste už o ergonomickém peru? Není inkoustové, takže je s ním méně práce i špíny a navíc pomůže prvňáčkům správně držet psací potřeby.

Školní potřeby pro zajeté školáky

Výbava pro prvňáčka je většinou tím největším zásahem do peněženky. Vyjde zpravidla minimálně na 2 až 3 tisíce korun. U starších dětí už to není tak hrozné, protože v podstatě jen dokupujete nové sešity nebo psací potřeby. Čas od času je také třeba pořídit novou tašku do školy nebo penál. Tyto dvě věci však není třeba kupovat každý rok.

Knihy a učebnice pro školáky

Jakmile se děti naučí pořádně číst, nastává čas, aby si tuto dovednost řádně procvičovaly. Čtení je v dnešní době nezbytné, navíc knihy zlepšují představivost a zábavnou formou navyšují slovní zásobu. Knihy i učebnice si lze obstarat trojím způsobem:

  • Půjčení od známého - nejlevnější varianta. :)
  • Knihovna - stačí zaplatit malý roční poplatek.
  • Nákup knih - ke knihám a učebnicím se můžete kdykoliv vrátit, budou jen vaše.
knihy

Nakupujte knihy výhodně až s 7,5% cashbackem!

Ať už se rozhodnete kupovat knihy nebo vzdělávací literaturu pro sebe nebo své děti, využijte cashback! Stačí když se do svého oblíbeného knihkupectví prokliknete skrze Tipli a nakoupíte, jak jste zvyklí. Které obchody lze využít?

TIP: U starších dětí je třeba myslet i na kapesné. Smyslem není dětem dávat peníze jen tak. Díky pravidelně nastavenému kapesnému se děti naučí chápat význam peněz a jak s nimi hospodařit.

Školní potřeby s cashbackem - ušetřete stovky korun!

Už jsme vám poradili, jak je velmi výhodné sledovat aktuální slevové akce jednotlivých obchodů. Ještě pro vás máme ještě jeden funkční tip! Tím je právě Tipli cashback. Jak to funguje? Vy nakoupíte a my vám připíšeme peníze na účet. Které obchody by se vám mohly hodit při nákupu školních potřeb a kolik ušetříte?

  • Booktook.cz - učebnice i školní potřeby levněji až o 1,5 %.
  • Kasa.cz - nejen školní potřeby až s 4% cashbackem.
  • SEVT- až 4% cashback.
Další obchody »

Za Tipli.cz držíme všem dětem palečky ve škole a pro maminky, tatínky, babičky a dědy tu máme na příští školní rok spoustu dalších šikovných článků a rad. Vraťte se za námi pro další várku nápadů a příjemných chvil u čtení.

popis obrázku

Související obchody

SEVT, Albatrosmedia, Kasa.cz, Knihy Dobrovský, Booktook

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se