Primark Praha otevřen

Tipy k nákupuMóda  |  Nakupování 10. 11. 2021

Po koronavirových odkladech konečně otevře pražská pobočka Primarku. Irský módní gigant oznámil, že v nové prodejně na Václavském náměstí budeme moci nakupovat od 14. června.

Primark Praha otevře v půlce června

Informace o tom, že Primark, irský řetězec s levným oblečením, hodlá otevřít svou pobočku také v České republice, se začaly proslýchat už před dvěma lety. Původně měla prodejny otevírat na jaře 2020, kvůli pandemii covidu-19 bylo však otevření přesunuto. Jenže na podzim se koronavirová krize rozjela znovu a vládní opatření opět uzavřela obchody s módou. Nyní už to ale vypadá, že se otevření pražského Primarku konečně dočkáme. Společnost oznámila pevné datum: čtvrtek 17. června v 9:00.

Primark na Václaváku

Vybrat si pro první českou prodejnu Václavské náměstí je od Primarku chytrý krok. Díky umístění v centru Prahy cílí Primark nejen na české, ale také na zahraniční zákazníky. Budova prodejny se navíc nachází doslova pár minut chůze od hlavního nádraží.

Primark Praha sídlí v nové moderní budově The Flow Building na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Prodejna zabírá tři podlaží a cenově výhodná móda pokrývá prodejní plochu přes 4 600 metrů čtverečních. Velikostí je tak naprosto srovnatelná s prodejnami, na něž jsou čeští zákazníci zvyklí z Německa nebo Rakouska.

Původně nesla prosklená rohová stavba název Květinový dům, teď se lze setkat i s označením VN47, pod níž developerská společnost Flow East, které nemovitost patří, tento projekt také prezentuje. Význam zkratky je prostý, budova má adresu Václavské náměstí 47.

Primark Praha otevře na Václavském náměstí

Jaký nabídne pražský Primark sortiment?

Primark je v Evropě oblíbený díky módnímu oblečení a velice nízkým cenám. Umí totiž včas vysledovat, co právě letí, a trendy následně rychle zkopírovat a levně nabídnout zákazníkům. Obchodní model Primarku stojí na tom, že prodává sice levné oblečení, ale ve velkém. Společnost má také malé provozní náklady, ať už jde o samotnou výrobu oblečení, logistiku nebo investice do marketingu.

Přesto Primark nabízí široké spektrum zboží, od bytových doplňků až po módu pro maminky a děti. V pražské prodejně bude podle oznámení společnosti dostupný kompletní sortiment. K dispozici bude pánská i dámská móda, dětské oblečení, módní doplňky. Z textilu nebude chybět ani spodní prádlo, punčochy nebo pyžama. Mnozí ocení, že v prodejně bude také dostupná kosmetika, obuv, zavazadla a dokonce sladkosti.

Ceny stejné jako v zahraničí

Někteří lidé se ale obávají, že ceny v pražské prodejně Primarku budou vyšší, než na které jsme zvyklí ze zahraničí. Skepse pramení z toho, že hladina cen je v Česku, v porovnání s jinými evropskými zeměmi, posazená relativně vysoko. „Ale my to spíše neočekáváme, protože Primark je poměrně cenově konzistentní ve všech zemích, kde je,“ uvedl pro iRozhlas.cz David Vurma z konzultační společnosti Acomware.

Primark expanduje po Evropě. Zamíří i do Brna

Česká republika není jedinou zemí, ve které Primark plánuje otevření dalších prodejen. Do roku 2022 by společnost ráda provozovala pobočky také u našich východních sousedů. Lokalita polské prodejny zatím není jistá, víme ale, že prodejna na Slovensku by měla být v Bratislavě v nákupním centru EUROVEA.

Pokud jde o Česko, mohla by v budoucnu otevřít také prodejna Primark Brno. Podle analytických odhadů je pro Primark český trh zajímavá a společnosti by se vyplatilo, kdyby u nás měla prodejen více.

Primark Praha otevře na Václavském náměstí

Primark eshop zatím nečekejte

Společnost sice před nějakou dobou vyslyšela toužebná přání zákazníků a spustila vlastní eshop, v Česku ale momentálně k dispozici není. Jestli s otevřením pobočky přibude i česká mutace Primark eshopu nelze nelze říct. Ani v takovém případě by však zákazníci a zákaznice neměli zcela vyhráno. Primark eshop totiž nedoručuje objednávky domů. Možné je pouze vyzvednutí v některé z jeho kamenných prodejen. Dokud společnost nezavede dopravu objednávek až do domu, je pohodlnější nakupovat levné oblečení na jiných eshopech.

Díky Tipli je navíc nakupování oblečení na internetu nejen pohodlné, ale i levné. Nabízíme totiž cashback na nákupy online. Za každý nákup, který začnete přesměrováním z Tipli, vám vrátíme několik procent z jeho ceny zpět. V případě oblečení tak prakticky získáte slevu až 10 %.

Cashback až 10 % na boty a oblečení!

Na jaké eshopy nabízí Tipli cashback? Je jich celá řada a vybere si snad opravdu každý. Na Tipli najdete eshopy prodávající obuv, sportovní oblečení, spodní prádlo nebo třeba outdoorové oblečení do přírody. Zde je několik tipů:

  • Astratex.cz – špičkový český eshop s dámským spodním prádlem.
  • Trenýrkárna.cz – Nabídka spodního prádla pro muže je na tomto eshopu obrovská.
  • AboutYou.cz – Dokonale padnoucí žhavé novinky nebo nadčasová klasika.
  • Bibloo.cz – Dámské i pánské oblečení světových značek za vynikající ceny.
  • eObuv.czBoty, botky a botičky všech tvarů stylů a velikostí. Navíc s cashbackem od Tipli.

Související obchody

Trenýrkárna.cz, Astratex.cz, BIBLOO, Eobuv.cz, About You

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se