NHL se bude hrát 4. října v Praze. Na co se těšit?

Tipy k nákupuSport 5. 11. 2021

Po 9 letech zavítá nejlepší hokejová klubová soutěž opět do Česka! Všichni fanoušci v této hokejem posedlé zemi se mohou těšit na epický souboj týmů Chicago Blackhawks a Philadelphia Flyers. Do hry se pravděpodobně dostanou tři Češi – zkušený Jakub Voráček s mladíky Davidem Kampfem a Dominikem Kubalíkem. V našem článku se dozvíte základní informace o tomto zápase i spoustu dalších chytrých tipů.

Základní info - kde, co a kdy

Kdo, kdy a kde hraje?

Hrají proti sobě dva týmy z opačných konferencí NHL - Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks, 4. října ve 20 hodin v pražské O2 areně.

Kde koupit lístky a kolik to stojí?

Lístky už jsou vyprodány. Nebyly pravda nejlevnější (i za oceánem byste je pořídili často levněji), jejich cena začínala na cca 2 000. Z druhé ruky je možná koupíte, ale za o dost vyšší cenu.

Kde zápas sledovat mimo stadion?

Ti, kteří nemají finance na lístek mohou zápas sledovat na TV Nova, Nova Sport 1 nebo na webovém portálu Voyo. Taktéž můžete zajít na Zelný trh v Brně, kde budou velkoplošné obrazovky. Zatím nejsou informace o tom, že by se konala podobná akce v Praze. Nicméně existuje spousta podniků, kam v Praze zajít na hokej.

Na co se těšit

Kdo z Čechů bude hrát?

Z Philadelphie do Prahy zamíří jedna z největších českých hvězd Jakub Voráček, kterého snad nemusíme představovat. Obránce Radko Gudas v Praze hrát nebude, protože přestoupil do týmu Washington Capitals. Taktéž brankář Michal Neuvirth si nezahraje, neboť z Phildalphie odešel a snaží se prosadit do týmu Toronta.

Philadelphia Flyers
Chicago Blackhawks

Za „černé jestřáby“ se představí mladý útočník David Kampf, který v NHL začne svoji třetí sezonu. Do hry by se také mohl dostat velký český útočný talent Dominik Kubalík, který je v NHL nováčkem. V minulé sezoně se stal nejproduktivnějším hráčem švýcarské ligy, má také za sebou spoustu skvělých zápasů za českou reprezentaci.

Další hvězdy?

V útoku Chicaga bude hrát klubová legenda Patrick Kane, držitel mnoha individuálních ocenění i pohárů a jeden z dlouhodobě nejlepších útočníků na světě. Díky jeho pověstným šikovným rukou se mu v minulé sezoně podařilo získat za základní část 110 bodů. 

Překonali ho pouze geniální mladíci McDavid a Kučerov. Ve formaci ho patrně doplní držitel ceny pro nejužitečnějšího hráče play-off Jonathan Toews. Loni získal průměrně bod na zápas.

Patrick Kane

Rozhodně se vyplatí také sledovat mladého útočníka Alexandra Debrincata, kterému je lehce přes dvacet, ale minulou sezonu nasbíral za základní část 76 bodů. Mezi mladými hráči se řadí mezi špičku ligy. 

V Praze se také představí vynikající obránce Brent Seabrook, který za svou kariéru nashromáždil už 460 bodů, což by mu mohl závidět lecjaký útočník.

Kromě Voráčka za Philadelphii září další útočná legenda NHL Claude Giroux, který je pravidelně volen do All Star Teamu NHL a získal zlatou medaili z MS světa v hokeji. V útoku Flyers budou také hrát velmi solidní útočníci Sean Cipouturier a James Van Riemsdyk a nadaný mladý hráč Travis Konecny.

Chcete si zahrát hokej?

Kdo by nechtěl být jako Jágr nebo Voráček. Ovšem, proto abyste mohli řádit jako útočníci NHL, potřebujete hokejové vybavení (a také trochu umu).

S tím prvním vám můžeme pomoci. Vybavení pro hokej seženete v mnoha obchodech, u kterých poskytujeme cashback. Například u prodejce Kasa.cz s cashbackem až 4 % nebo inSPORTline se slevou 2 %.

Samozřejmě ne každý je velký sportovec, a proto máme připravenou alternativu. Kupte si herní konzoli a hru NHL 19 od EA Sports si zahrajte na ní. Kupovat můžete ve spoustě obchodů s elektronikou, na které poskytujeme cashback. Více info najdete v našem vyčerpávajícím článku o herních konzolích.

TIP: Máte kromě drsného hokeje rádi i další podobné sporty? Podívejte se náš článek o sportech, které vám vyplaví adrenalin.

Ubytování, cesta a "výbava" na zápas

Jak se do Prahy dopravit a kde se ubytovat?

Pokud se vám podařilo získat lístky do O2 areny nebo chcete zápas sledovat ve větších městech, doporučujeme se dopravovat se společností Flixbus. Na jízdenky do jejich zelených autobusů od nás totiž získáte 3% cashback. 

Flixbus

Levné ubytování v Praze i jinde snadno seženete přes Booking. Na stránkách Booking.com si můžete vybrat z široké řady hotelů, hostelů a apartmánů. Vždy dostanete cashback, někdy až 4 %.

Koupit ubytování

Kde seženu fanouškovské oblečení na zápas?

Chcete se na fandění jaksepatří vymódit? A chcete zároveň mít na (doufejme) skvělý zápas hmotnou vzpomínku? Kupte si v eshopu SportObchod dres, tričko, čepici nebo šálu vašeho oblíbeného týmu. Pozor, to vše s 2,5% cashbackem od Tipli!

Třeba čepice Chicago Blackhawks s logem zápasu na boku se prodává už od 599,- korun. S cashbackem však o něco levněji! Ale ani fanoušci Philadelphie nepřijdou zkrátka, v nabídce je toho dost i pro ně.

čepice
Koupit oblečení na zápas

Další velké sportovní akce v Česku

Zápas NHL není jediná velká sportovní akce, která se bude v Česku v blízké době konat.

  • Mistrovství světa v hokeji do 18 let (26.12.–5.1.) – přijeďte se podívat do Ostravy či Třince na budoucí hvězdy světového hokeje.
  • Fotbalový zápas Česko-Anglie (11.10.) – český tým se v Praze utká s hvězdným anglickým výběrem
  • Slavia v Lize mistrů (2.10.–27.11.) – zřídkakdy lze vidět tak dobrý fotbal živě v Česku. Slavia se střetne s Dortmudem, Barcelonou a Interem Milán.
  • Velká pardubická (13.10) – tradiční dostihový závod.

Související obchody

Booking, Kasa.cz, inSPORTline, FlixBus, Hervis

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se