Jak se rychle naučit anglicky? Známe zaručené tipy!

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

S angličtinou se to lépe táhne. V dnešní době je neznalost cizího jazyka tak trochu nevýhodou, ať už v práci, při nakupování nebo na dovolené. Nikdy není pozdě začít! Jak ke studiu přistupovat, aby vás to bavilo a rychle jste se naučili anglicky?

Angličtina je všude kolem nás. Slyšíme jí v písničkách v rádiu, ve filmech, vidíme ji na cedulích nebo v návodech ke zboží. Nezřídka ji po nás chtějí i v práci a hodí se, i když jedeme na dovolenou do zahraničí. Jak si ji jednoduše a rychle osvojit?

Angličtina od začátku

Na začátku je důležité jen chtít. Kdo chce, najde způsob - kdo nechce, najde výmluvy. Pokud začínáte s angličtinou úplně od nuly, je dobré nechat se vést – ať už učitelem v jazykové škole nebo aplikacemi. Jednak bude někdo kontrolovat vaše chyby, jednak se spíš donutíte k učení.

Super tréningem mohou být zjednodušené anglické knihy, které můžete dokonce předčítat i dětem a učit je tak anglicky přirozenou cestou už od malička. Knihy v angličtině seženete ve většině větších knihkupectvích, třeba i v Knihy Dobrovský.

Tea Learning

Velmi populární jsou dnes online kurzy angličtiny. Nemusíte nikam chodit, jen si předplatíte kurz a učíte se vlastním tempem z pohodlí domova. To vám umožňuje český portál Tea Learning. Podle kurzu vás provede několika různými úrovněmi angličtiny. Součástí jsou poslechy, texty, slovníčky, cvičení i testy.

Velkou výhodou online kurzů je, že si tempo učení přizpůsobíte svým možnostem a nikdo na vás nebude vyvíjet nepříjemný tlak.

A to nejlepší? Kurzy můžete výhodně koupit i přes Slevomat - hodí se i jako dárek pro někoho blízkého.

tea learning angličtina

Help for English

Potřebujete doprovodné materiály a sem tam vysvětlit nějakou gramatiku? Zkuste portál Help for English, kde najdete řadu materiálů zdarma! Bezplatně se tak můžete učit z pohodlí svého domova. Stačí se připojit k internetu a angličtinu budete brzy umět, jako když bičem mrská.

VímVíc

Online kurzy angličtiny můžete najít i na portálu VímVíc. Kurzy jsou okruhové a hodí se, když se potřebujete zaměřit na specifickou oblast jazyka. Najdete zde třeba Angličtinu na cesty nebo Obchodní angličtinu v praxi.

Kde se dál učit anglicky?

Jazykových škol je dnes celá kupa. Proč tedy nevybrat takovou, kde můžete uplatnit Tipli slevové kupony?

  • ONLINE jazyky - kromě angličtiny se zde můžete naučit i francouzsky, italsky nebo německy
  • Tutor - pro ty z vás, kteří nedají dopustit na klasickou výuku ve třídách po celé ČR
  • SlevyKurzů.cz - pokud chcete na kurzu ušetřit, hledejte poslední volná místa v kurzech se slevou

3 TIPY pro mírně pokročilé

Základy už máte a chystáte se své znalosti co nejvíc rozšířit? Učení by měla být zábava a ne mučení. Pokud si k učení angličtiny nevytvoříte pozitivní vztah, půjde to hodně ztěžka. Jak se může angličtina stát zálibou?

Koukejte na Netflix

Netflix je americký portál s českou podporou, kde můžete za měsíční poplatek 200 Kč (7,99 EUR) sledovat libovolné množství anglických a amerických filmů a seriálů. Obrovská výhoda je dostupnost anglických titulků (české jsou dostupné jen u části obsahu). Poslouchání angličtiny a zároveň čtení anglického textu vám pomůže si na cizí jazyk rychle zvyknout.

Objevte internet v angličtině

Nebojte se pročítat weby v angličtině – ať už vás zajímají zprávy ze světa a dáte přednost zpravodajským webům jako jsou New York Times nebo BBC, nebo jste spíš fanoušci populární kultury a dáte přednost třeba Tumblru nebo Redditu. Čím víc budete mít angličtinu načtenou v reálných textech, tím lépe si zvyknete na její přirozené používání. Spousta vtipů třeba funguje jen v angličtině.

Překládejte si písničky

Máte rádi zahraniční hudbu? Zaposlouchejte se, co vlastně posloucháte. Angličtinu v písničkách si lze snadno nacvičit, protože se dobře pamatuje. Naučíte se tak spoustu nových slovíček. Po čase zjistíte, že písničkám rozumíte i na první poslech sami od sebe - a to je úžasný pocit :-)

angličtina

Co tím myslíte, že nejsem medvěd? Mám veškerou koalifikaci.

Vyjeďte s angličtinou do zahraničí

Nemusíte být rovnou profíci a mít v hlavě tisíce slovíček. Základní konverzaci zvládnete jistě velmi rychle a pak už pro vás nebude problém objednat si v restauraci nebo se někam dopravit či se zeptat na cestu. Jakmile tedy chytnete nějaký základ, využijte angličtinu v praxi. Jakákoli dovolená je k tomu jako stvořená! A pro jistotu si do kapsy vezměte slovníček.

1000 anglických slovíček

1000 anglických slovíček, 149 Kč, Knihy Dobrovský

Angličtina - Konverzace & slovník

Angličtina - Konverzace & slovník, 99 Kč, Bux.cz

Angličtina - slovníček Lingea

Angličtina - slovníček Lingea, 116 Kč, Neoluxor

Začněte se učit anglicky ještě dnes!

Není na co čekat - čím dříve s angličtinou začněte, tím dříve se domluvíte. A nikdy není pozdě začít :-) Omrkněte nějaké kurzy angličtiny se slevou.

Začít s angličtinou

Související obchody

Albatrosmedia, Slevykurzů.cz, Knihy Dobrovský, Bux.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se