Chytré nákupy: 5 tipů, jak ušetřit na zahradním nábytku

Tipy k nákupuNakupování  |  Tipy k nákupům 10. 11. 2021

Nemusí být zrovna žhavé léto, abyste mohli relaxovat na zahradě. Také mírné jarní nebo podzimní počasí oživené sluníčkem vybízí k posezení na terase nebo mezi zelení na zahradě. Chcete si tu svou oživit a zkrášlit? K tomuto účelu vám dobře poslouží nejen květiny a nejrůznější dekorace, ale také vhodně zvolený zahradní nábytek.

Využijete jej skutečně v mnoha situacích. Ve volných chvílích si můžete s rodinou na čerstvém vzduchu zahrát společenské hry, nebo si jen v klidu vychutnat kávu s pohledem na krásnou zahradu. Kvalitní zahradní nábytek tyto příjemné prožitky ještě umocní. Proto se vyplatí výběr nepodceňovat.

Před samotnou koupí je určitě rozumné zvážit umístění nábytku. Bude pod otevřenou oblohou nebo nebo na kryté terase? Na základě toho pak snadno zjistíte, z jakého materiálu by měl být vyroben.

Zahradní nábytek

Do prostoru, kde bude zahradní nábytek vystaven dešti, volíme ty nejodolnější materiály. Patří mezi ně plast, umělý ratan, hliník, nerez a teakové dřevo. Pod střechu pak můžeme s klidem pořídit nábytek z přírodních materiálů, jako je například pravý ratan, měkké dřevo, banánové listí nebo vodní hyacint. 

Pokud kupujete zahradní nábytek online, pečlivě hlídejte jeho rozměry. Pokud si nejste jistý, zda se k jídelnímu stolu vejde celá rodina, přeměřte ten, co máte doma, a hned budete mít jasno. 

Vhodně zvolený zahradní nábytek vydrží opravdu dlouho. Rozhodně se nejedná o věc, kterou byste kupovali každoročně. Proto volte raději kvalitní kousky od prověřených prodejců. To však rozhodně neznamená, že byste za něj museli utratit majlant! 

Jak tedy chytře ušetřit?

Poradíme, jak získat levný zahradní nábytek, se kterým budete chtít ve své zahradě trávit ještě víc času než dřív.

Krásná zahrada s nábytkem

1. Nakupujte z druhé ruky

Bazary se těší stále větší oblibě. A není divu. Můžete zde najít nejen skvělé retro kousky, ale také téměř nové předměty za zlomek ceny. Představují tedy ideální místo, kde se porozhlédnout, pokud chcete ušetřit. Navíc je skvělé, že své využití najde věc, která by byla pravděpodobně jinak vyhozena. Nakupovat z druhé ruky tedy pomáhá šetřit zdroje naší planety. Pořiďte si zahradní nábytek z bazaru také do své zahrady. Zašlejším bazarovým kouskům navíc snadno oživíte či zrenovujete novým nátěrem nebo jinou povrchovou úpravou.

2. Pusťte se do toho vlastnoručně

Při troše zručnosti si můžete zahradní nábytek vyrobit sami. Potřebujete pouze vlastní ruce, příslušný materiál a trochu kreativity. Pokud není kreativita právě vaší silnou stránkou a nápadů se vám nedostává, na internetu najdete spoustu návodů i inspirace. Můžete si vyrobit například zahradní nábytek z palet nebo tvárnic. Stolek snadno vykouzlíte z kusu kmene pokáceného stromu. Staré dveře můžete znovu natřít a připevnit k nim nohy, během chvíle tak získáte velký jídelní stůl. Využít můžete rovněž staré pneumatiky, které pomocí lana připevníte na strom. Houpačka pro děti je v okamžiku na světě!

★ DIY - Lavička z tvárnic ★

Přečtěte si návod, jak si snadno a rychle vyrobit jednoduchou, ale přitom efektní lavičku z tvárnic.

Budete potřebovat:

  • Betonové tvárnice
  • Lepidlo na beton
  • Vytlačovací pistoli
  • Barvy ve spreji
  • Květiny
  • Polštáře

Jak na to?

  • Nastříkejte tvárnice barvou podle svých preferencí. Nebojte se trochu odvázat a klidně zkuste vytvořit zajímavé barevné kombinace. Nezapomeňte, že kreativitě se meze nekladou.
  • Poté na sebe tvárnice naskládejte do tvaru lavičky. Jednotlivé kusy k sobě pečlivě přilepte pomocí lepidla. Nezapomeňte lavičku stavět na správném stanovišti. Slepený betonový celek už jen tak nepřemístíte.
  • Do otvorů v tvárnicích vysaďte své oblíbené květiny.
  • Lavičku dozdobte polštáři, které se postarají o komfortní posezení.

Hotovo! Jak vidíte, i lavička může se svým designem povýšit na skutečný skvost vaší zahrady.

S tímto videonávodem vše hravě zvládnete.

3. Využijte to, co už doma máte

Dejte nový život starému nábytku, který již nevyužijete ve své domácnosti. Proč jej vyhazovat, když může ještě při troše snahy dělat parádu na vaší zahradě? Stačí jen obrousit, natřít a nalakovat. Ačkoliv by bylo fajn moct použít na zahradě veškerý interiérový nábytek, protože je to ekologičtější, než ho vyhodit a kupovat nový, není to možné. Do venkovních prostor se hodí jen odolnější kousky z masivu. U překližky nebo lisovaných desek hrozí, že se ve vlku začnou rozlepovat nebo rovnou rozpadat. I masivní nábytek raději ošetřete pečlivým nátěrem UV odolným venkovním lakem a v případě deště schovejte pod střechu.

4. Vsaďte na výprodeje

Pokud se do výroby vlastního nábytku z jakéhokoliv důvodu pouštět nechcete, existují i další varianty, jak jej levně získat. Patří mezi ně klasický výprodej zahradního nábytku. V současné době nabízí spousta obchodů se zahradním nábytkem zajímavé slevy, takže určitě je z čeho vybírat. Pořídíte zde navíc také další zahradní vybavení.

Tradičně platí, že nejlepší ceny venkovního nábytku jsou mimo sezónu. Pokud na zahradní nábytek nespěcháte, kupujte ho na podzim, v zimě nebo brzo na jaře. V létě jsou například zahradní lehátka žádaná, proto jsou jejich ceny nejvyšší. 

5. Ušetřete díky cashbacku

Také díky cashbacku od Tipli můžete pořídit svůj nový zahradní nábytek levně. Byla by jistě velká škoda této možnosti nevyužít. Stačí se pouze přes Tipli prokliknout do libovolného obchodu s nabídkou zahradního nábytku. Pak už jen zaplaťte ten, který vám nejvíc padne do oka a užívejte si vrácených peněz. Radost si tak uděláte hned dvakrát!

TIP: Chcete získat další rady, jak si zkrášlit zahradu za minimum peněz? Připravili jsme pro vás článek, jak ušetřit na zahradním vybavení.

★ Kde pořídit nábytek snů? ★

Přinášíme vám seznam obchodů, kde si zaručeně vyberete! Díky Tipli cashbacku navíc dostanete za nákup peníze zpět.

  • ASKO NÁBYTEK – nábytek do bytu i na zahradu a navíc spoustu stylových doplňků
  • ATAN Nábytek – bytový i zahradní nýbytek v mnoha stylech a provedeních za skvělé ceny
  • KOKISKASHOP – nábytek, slunečníky, altány, skleníky, bazény, osvětlení a vše další pro krásnou a praktickou zahradu
  • SCONTO Nábytek – zahradní lavice, závěsná křesla i romantické kovové stolky
  • VidaXL – nejen zahradní nábytek, ale také sportovní vybavení, chovatelské potřeby, hračky nebo motoristické doplňky

Související obchody

SCONTO Nábytek, Kokiskashop.cz, ATAN nábytek, VidaXL, ASKO NÁBYTEK

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se