5 tipů, kam si zajet v létě k vodě

Tipy k nákupuDovolená a cestování 5. 11. 2021

Nemusíte jezdit k moři, abyste se mohli vykoupat. I Česká republika nabízí spoustu krásných míst, která stojí za to navštívit. V našem článku se dozvíte o pěti z nich. Kromě toho zjistíte, jak se koupat bez rizika a jak ušetřit s cashbackem.

Když se řekne letní dovolená, není třeba hned myslet na vzdálené zahraniční lokality. Pořádnou zábavu i odpočinek si můžete užít i v našem rodném kraji, kde je stále co objevovat. Ať už vyrážíte kamkoliv, dbejte hlavně na své bezpečí.

Bezpečné koupání

Ročně se v Česku utopí kolem 200 lidí. Ještě předtím než na nějaké koupaliště vyrazíte, raději se podívejte na několik základních pravidel pro bezpečné koupání. Ať se z dovolené nestane horor.

Pravidla pro bezpečné koupání

  • Nikdy se nekoupejte sami.
  • Nepijte před koupáním alkohol.
  • Neplavte, pokud jste unavení nebo krátce po jídle.
  • Nepouštějte se do dlouhých tras daleko od břehu, pokud si nejste jistí, že je zvládnete. Dále od břehu je lepší mít doprovod loďky.
  • Neskákejte do vody tam, kde to neznáte.
  • Neplavte v blízkosti cizích lodí.

Více informací najdete na stránkách vodní záchranné služby.

Znečištěná voda

Dalším problémem je kontaminace vod. Na některých koupalištích může dojít k znečištění vody například sinicemi. Sinice mohou vytvářet alergické reakce, při nichž v krajním případě hrozí i trvalé zhoršení zraku. Proto je určitě moudré se informovat o aktuálním stavu vody. Kvalita vody se během sezóny neustále mění, dejte si pozor na staré informace.

Aktuální stav vody na českých koupalištích najdete na stránkách koupacivody.cz.

řasy

5 skvělých míst na koupání v Česku

Lipno

Lipno

Lipno je nádherná přehrada uprostřed šumavských lesů. Můžete odtud pořádat turistické výlety do nedalekého národního parku nebo CHKO, případně zajet do rakouského Lince za architekturou a nákupy. 

I přímo na místě najdete celou řadu zajímavých atrakcí, například Aqupark Aquaworld, bobovou dráhu nebo Stezku v korunách stromů. Další výhodou "Šumavského moře" je jeho rozlehlost – snadno tu najdete nějaké ukrytější místo, kde nebudete nikým rušeni.

Chcete-li na Lipně strávit více než jeden den, zarezervujte si ubytování přes Booking.com. Získáte cashback až 4 %.

Rezervovat ubytování »

TIP: V Česku sice slunce nepálí tak jako na Sahaře, ale i kvůli globálnímu oteplování se zde můžete celkem slušně spálit. Z toho důvodu je vhodné používat ochranné prostředky. Poradíme vám, jak vybrat vhodný opalovací krém.

Divoká Šárka

Divoká Šárka

Velkou výhodou této malé nádrže (není větší než bazén) je snadná dostupnost pro obyvatele Prahy. Téměř až na místo dojedete tramvají. Dalším lákadlem pro návštěvníky jsou nádherné okolní skály a lesy

Do přírody můžete vyrazit třeba před koupáním, a pak se zchladit v osvěžující a čisté vodě. Pro děti je zde připravena skluzavka, pro všechny potom občerstvení. Nepražští návštěvníci můžou koupání samozřejmě spojit s prohlídkou hlavního města.

Chcete-li v Praze strávit více než jeden den, zkuste si zarezervovat ubytování přes Booking.com. Od Tipli získáte cashback až 4 %.

Rezervovat ubytování »

Nové plavky z BonPrixu pro každou postavu

Potřebujete nové plavky, ale nevíte si rady, kde sehnat ty pravé? Mrkněte na BonPrix plavky, které myslí na každou postavu. Vyberte si ty své a užijte si toto léto sebevědomě.

Nakupovat na Bonprixu

Orlík

Zvíkov

Na Orlíku se nachází mnoho velmi pěkných koupališť. Mezi nejpopulárnější patří Trhovky nebo Popelíky. Své vlastní místo na koupání si ale samozřejmě můžete najít sami.

Z okolních zajímavostí stojí za zmínku zejména zámek Orlík a hrad Zvíkov. Z obou je nádherný výhled na řeku a samozřejmě je možné využít prohlídky s průvodcem. Okolí přehrady také nabízí několik vhodných míst k (cyklo) turistice. Třeba pohled na meandry Vltavy poblíž hráze v Solenicích opravdu stojí za to. Zajímavou technickou památkou je monumentální Žďakovský most.

Chcete-li na Orlíku strávit více než jeden den, zarezervujte si ubytování přes Booking.com. Od Tipli získáte cashback až 4 %.

Rezervovat ubytování »

Proč používat Booking.com?

Nejlepší nabídku ubytování najdete snadno pomocí webového portálu Booking.com. Hotely a hostely můžete jednoduše filtrovat podle ceny, počtu osob nebo lokality. Nemusíte tak procházet řadu samostatných webů. Rezervovat lze i na poslední chvíli. Navíc můžete ušetřit až 4 % díky cashbacku!

Přejít na Booking.com »


Slapy

Slapy

Nedaleko od Prahy se nachází vodní nádrž Slapy. Je oproti Orlíku užší a více zakroucená – její krásné meandry jsou vyhlášené. Vykoupat se můžete v obcích Ždáň, Nová Rabyně, Županovice a na mnoha dalších místech. 

Výlet za koupáním si můžete zpestřit vyjížďkou na lodi nebo rybařením. V okolí se nachází také známé golfové hřiště sv. Jan, působivé skály v Drbákově nebo infocentrum ČEZ ve Štěchovicích, kde se můžete dozvědět něco více o vodních elektrárnách.

Chcete-li na Slapech strávit více než jeden den, mrkněte na nabídku ubytování u Booking.com. Od Tipli získáte cashback až 4 %.

Rezervovat ubytování »

TIP: Jestli nemáte auto nebo nechcete o dovolené řídit, jeďte autobusem se společností Flixbus. Na všechny jízdenky od nás získáte cashback až 3 %. Autobusy jsou to pohodlné a rychlé, poznáte je podle charakteristické zelené barvy.

Nové Mlýny

Nové Mlýny

Na jižní Moravě můžete kromě vinic a architektonických památek navštívit i tuto zajímavou přehradu. Je tvořena celkem třemi propojenými nádržemi. Využívat k rekreaci můžete tu horní a dolní, prostřední je přírodní rezervací. 

V nabídce jsou kromě klasického plavání i další vodní sporty jako plachtění nebo windsurfing. Jenom potápění si tu moc neužijete, protože maximální hloubka se pohybuje kolem dvou metrů.

V okolí můžete navštívit slavný Lednicko-valtický areál chráněný UNESCO nebo krásné městečko Mikulov. A to třeba na kole, které se pro zdejší mírný terén hodí. Po náročném dni můžete zapadnout do sklípku a dát si sklenku dobrého moravského vína.

Ubytování na Nových Mlýnech si můžete rezerovat přes Booking.com. Od Tipli získáte cashback až 4 %.

Rezervovat ubytování »

Dovolená u moře

Českou republiku už máte projetou? Nebo se raději koupete v moři? Zkuste jeden z našich pěti tipů na dovolenou u moře. V nabídce je exotická Hurghada se staroegyptskými památkami, za rohem i bulharské Primorsko s nádhernými písečnými plážemi.

Chci na dovolenou u moře »

Související obchody

Booking, Hotels.com, Bonprix, FlixBus, Primark

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se