Vše, co jste chtěla vědět o barvení vlasů

Tipy k nákupuKrása a zdraví 10. 11. 2021

Uvažujete o změně barvy vlasů? Vždy jste chtěla být místo blondýnky brunetka, nebo naopak? Povíme vám, co byste o barvení vlasů měla vědět, než zavítáte do drogerie pro barvu.

Barvení vlasů je dnes velmi populární. Platinová blond, ombre nebo bláznivé barvy se staly hitem. Dávejte si ale pozor, abyste se do barvení vlasů nevrhla po hlavě a následně si nezničila vlasy.

Jaká barva vám bude slušet?

Volba barvy je na barvení vlasů ta nejzábavnější věc. Máte na výběr z nepřeberného množství odstínů, jak jen vybrat ten správný? Přeci ten, který se vám nejvíce líbí, nebo ne? Kdepak!

Přírodní barva vlasů je v harmonii s vaším celkovým vzezřením – barvou očí, odstínem pleti, barvou obočí i pihami, co máte na obličeji. Souboru těchto a dalších vlastností se říká barevná typologie a během výběru nové barvy byste ji určitě neměla porušit. Může se totiž stát, že se nový odstín barvy s vašimi přirozenými barvami bude třískat a barva vám nebude slušet. Nejprve si tedy zjistěte, jaký jste barevný typ a podle toho určete, jaká barva vlasů se k vám bude nejvíce hodit. Práci s barvami vlasů můžete pozorovat u některých hereček nebo zpěvaček, které mají odlišné barvy v různých rolích (např. Drew Barrymore nebo Nicole Kidman).

Jaká barva se ke mně hodí?

Doma, nebo u kadeřnice?

Většina stylistů se shoduje na tom, že aspoň poprvé byste se při barvení vlasů měla svěřit do ruky odborníkům, kteří vám v řadě věcí poradí a obarví vám vlasy šetrně. Zvlášť, pokud se chystáte na razantní změnu z černé do blond, v domácích podmínkách si vlasy můžete i úplně zničit. Stahování tmavé barvy (ať už přírodní nebo barvené) je velký zásah do vlasové struktury a proto byste to doma raději zkoušet neměla.

Vše, co jste chtěla vědět o barvení vlasů

Když už se rozhodnete pro barvení doma, držte se návodu – udělejte si nejen test citlivosti na kůži, ale otestujte i jeden skrytý pramen. Nikdy totiž dopředu nevíte, zda vám barva chytne tak, jak chcete. Jinak také barva chytne na přírodní a již barvené vlasy.

Přírodně, nebo chemicky?

Velmi populární je napříč historií barvení vlasů hennou, což je 100 % přírodní přípravek ze speciálních rostlin. Můžete jí docílit zrzavých až mahagonových odstínů. Šetrnější barvení si nemůžete ani přát. Pokud se však rozhodnete pro radikální měnu barvy, pak se chemikáliím nevyhnete (zejména pokud jde o zesvětlování stávající barvy). Nemusíte se ale bát, dnešní barvy jsou šetrné a ani barvení vlasů v těhotenství nepředstavuje žádný problém. Pozor ale na způsob barvení po domácku, abyste si nezničila vlasy.

Upravit odstín, nebo jinou barvu?

Existuje i řada produktů, které vám barvu pouze upraví (například spreje s obsahem peroxidu, které vám vlasy lehce zesvětlí). Sledujte taky trendy – už dávno se nenosí barva, která vypadá jako barevná helma, mnohem více letí přirozeně vyznívající barvy, které nemají po celé hlavě stejný odstín.

A následná péče?

Když už máte vlasy barvené, nezapomeňte se o ně tak i starat – používejte speciální šampóny a kondicionéry pro barvené vlasy, aby se vám barva vymývala pomaleji.

Vše, co jste chtěla vědět o barvení vlasů 2

Související obchody

Milva, Uvlásku.cz, Hair Cosmetics

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se