Snídaně v trávě - co s sebou na piknik?

Tipy k nákupuJídlo 10. 11. 2021

Krásné počasí láká ven! Co takhle sbalit piknikový košík a vrazit s celou rodinou do parku na oběd? Nebo pozvat pár přátel na domácí bábovku a dobrou kávu? Poradíme vám, co potřebujete na ten správný piknik!

Je tak krásně, přeci nebudete sedět doma – navařte nějakou jednoduchou mňamku a vyrazte s nejbližšími do nějakého pěkného parku.

Co s sebou vzít na piknik?

Deka jako ve filmech

Deka na piknik mívá tu výhodu, že je z jedné strany potažená omyvatelným materiálem, do kterého se vám nevmotají stébla trávy. Pokud si na trávu hodíte obyčejnou deku, půl hodinu strávíte jejím obíráním, než ji budete moci dát do pračky vyprat. Tuhle jen vyklepnete a doma otřete hadrem. A hotovo!

Piknik 1

Pikniková deka 150×130 (209 Kč, Mall.cz), Pikniková deka 200x200 (799 Kč, Butlers)

Pořádný koš na všechno jídlo

Čím větší rodina nebo více přátel, tím větší koš musíte obstarat. Pořádný piknikový koš je dokonce tak praktický, že má i zabudované nádobí, příbory a skleničky.

piknik 2

Koš na piknik (nyní za 1 499 Kč, 4home), Piknikový koš (2 599 Kč, Mall.cz)

Nebo radši tašku?

Pokud to máte do parku trochu dál, koš by se vám mohl nést nepohodlně. Pikniková taška navíc může zároveň posloužit i jako chladicí a všechny studené nápoje a jídlo vám udrží hezky vychlazené.

piknik 3

Taška na piknik (679 Kč, Butlers), Chladící taška (nyní za 349 Kč, 4home), Chladící taška (nyní za 299 Kč, 4home)

Pohodlný batoh

Pokud chcete mít celou cestu do parku volné ruce, vsaďte určitě na piknikový batoh. Vejde se do něj všechno potřebné a vy ani nebudete vědět, že něco nesete.

piknik 4

Piknikový batoh (1 499 Kč, Mall.cz), Piknikový batoh (1 652 Kč, Mall.cz)

Kam vyrazit na piknik?

Piknik se dá dělat kdekoli v přírodě – ať už u vás na zahradě, v nejbližším parku nebo na louce. Pokud si ale chcete s rodinou nebo přáteli udělat hezké odpoledne a vyrazit na piknik někam dál, raději se porozhlédněte, kam zajet na piknik ve vašem okolí.

piknik 5

Čechovy sady v Olomouci

V létě se parky plní lidmi, takže pokud chcete mít úplné soukromí, hledejte ty nejméně známé. Možná narazíte na pěkný zámeček nebo zapadlý koutek přírody, kde budete úplně sami a s krásným výhledem na okolní přírodu.

Související obchody

BUTLERS, 4Home, Mall.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se