Alza karta výhod

Tipy k nákupuVěrnostní programy  |  Nakupování 27. 3. 2023

Kdo by neznal mluvícího zeleného mimozemšťana, který nás nejen na televizních obrazovkách láká k nákupu spotřební elektroniky a dalšího zboží nabízeného internetovým obchodem Alza působícím na českém trhu již téměř třicet let? Kromě spousty akcí a slev, díky nimž můžete výrazně ušetřit, obchod svým zákazníkům poskytuje další služby, jako je například věrnostní program Alza Premium či Alza karta výhod. Ta funguje nejen jako kreditní karta pro nákup zboží, ale umožňuje využívání nejrůznějších benefitů, které vás jistě potěší. Alza navíc nezapomíná ani na studenty. Proto pro ně připravila speciální studentský program, díky němuž při nákupu mohou uplatňovat Alza ISIC slevy, a šetřit tak svou peněženku. Pojďte zjistit, jak s Alzou výhodně nakupovat.

Co je Alza karta výhod

Alza karta výhod je platební kreditní karta, která nabízí úvěr do výše 150 000 Kč, přičemž umožňuje až 47denní bezúročné období na nákupy nejen na Alze, ale i v ostatních v obchodech v ČR i v zahraničí. Zboží si tedy jednoduše můžete pořídit, aniž byste museli mít potřebnou hotovost. Výhody Alza karty je na e-shopu Alza.cz navíc možné zkombinovat i s dalšími slevami, které obchod nabízí.

Obrázek

Jaké další služby Alza karta poskytuje 

Ke svému úvěrovému účtu má držitel Alza kreditní karty neustále přístup, a to prostřednictvím internetového bankovnictví banky Hello bank!, která Alza kartu vydává. Z karty lze samozřejmě vybírat i hotovost z Hello bankomatů, a to zcela zdarma. Bez poplatku máte také jeden výběr měsíčně z cizích ATM v ČR i zahraničí. K Alza kartě také automaticky zdarma získáte 3 bezkontaktní platební nálepky, tedy miniatury platební karty, jimiž můžete platit v bezkontaktních terminálech.

Benefity Alza karty výhod

  • Možnost vyzkoušet si zboží z e-shopu. Výhoda spočívá v tom, že si můžete zboží zakoupit, vyzkoušet a v případě nespokojenosti v zákonné 14denní lhůtě vrátit. E-shop vám částku za nákup vrátí ještě předtím, než bude třeba kreditní kartu uhradit.
  • Nákup na splátky. Pokud se vám při větším nákupu nechce uhradit najednou celou částku, Alza karta výhod umožňuje nakupovat na splátky. A co víc, jejich výši si můžete sami zvolit.
  • Nulové riziko zneužití vašich peněz. U kreditní Alza karty výhod se nemusíte bát, že přijdete o své finance. Jelikož není napojená na váš bankovní účet, jako je tomu v případě debetní karty, nehrozí, že by vaše úspory někdo zneužil.
Obrázek

Snadný návod pro získání Alza karty výhod

O Alza kartu výhod lze jednoduše zažádat online, a to při nákupu na Alza.cz. Podmínkou je zakoupení zboží v hodnotě alespoň 1 000 Kč. Při výběru způsobu úhrady je třeba zvolit možnost „Založit Alza kartu a rovnou s ní zaplatit“. Následně musí zákazník objednávku dokončit a vyplnit krátký formulář. Alza kartu výhod pak obdrží do 14 dnů.

Podmínky pro získání Alza karty

Alza kartu může vlastnit fyzická osoba, která nabyla plné svéprávnosti a vlastní bankovní účet u některé z bank v České republice. Rovněž musí mít zajištěn trvalý zdroj příjmu. Nesmí tedy být ve zkušební či výpovědní době.

Jak funguje splácení s kartou výhod

Pokud utracenou částku splatíte do 47 dní, nezaplatíte ani korunu navíc. Držiteli Alza karty výhod je poskytnut úvěr ve výši 5 000 až 150 000 Kč. Smlouva se uzavírá na dobu neurčitou, přičemž se počet splátek odvíjí od výše čerpané částky a výše vašich splátek. Tu si lze zvolit, nejméně to však musí být 5 % z dlužné částky, která je zaokrouhlena na desetitisíce nahoru, tedy minimálně 500 Kč. 

Měsíční úroková sazba je 2,19 % a roční pohyblivá úroková sazba činí 23,78 %. V případě, že je vaše karta doplacena, případně ji nevyužíváte, pak samozřejmě za vedení účtu nehradíte žádný poplatek.

Parametry Alza karty

Bezúročné obdobíaž 47 dní
Výše úvěrového rámce5 000 až 150 000 Kč
Min. výše prvního čerpání1 000 Kč
Počet spláteksmlouva je uzavřena na dobu neurčitou, počet splátek závisí na výši čerpané částky a výši vašich úhrad.
Výše měsíční splátkymin. 5 % z dlužné částky, která je zaokrouhlena na desetitisíce nahoru, minimálně však 500 Kč.

Poplatek za rezervaci úvěrových zdrojů

pokud vám chodí papírový výpis, je cena stanovena dle aktuálního sazebníku

Měsíční úroková sazba2,19 %
Roční pohyblivá úroková sazba23,78 %

Alza slevy s ISIC kartou

Protože se Alza drží motta, že studenti jsou naše budoucnost, přináší jim skvělou možnost, jak ušetřit díky mezinárodnímu studentskému programu. S ním mají držitelé karty přístup ke speciálnímu studentskému ceníku, a mohou tak využívat až 15% ISIC Alza slevy na téměř celý sortiment e-shopu. A nejen to. V rámci programu určeného studentům lze uplatňovat i další, jednorázové slevy sahající až do výše 30 %, které však mají platnost po omezenou dobu a vztahují se vždy pouze na vybrané skupiny produktů. 

Stačí tedy vlastnit platný ISIC/ITIC průkaz a zaregistrovat na webových stránkách Alza. Jakmile zde zadáte licenční číslo ISIC karty, automaticky získáte studentský ceník. Okamžitě můžete začít nakupovat a užívat si ISIC Alza slevy.

Obrázek

Jak s Alzou ještě víc ušetřit

Kromě výše uvedených možností, jak ušetřit, lze využít ještě dalších způsobů. Rozhodně byste měli sledovat akční nabídky na Alza.cz, které jsou pravidelně aktualizovány a v nichž je zahrnuto zboží z celého sortimentu obchodu. Alza se samozřejmě zaměřuje i na výprodeje produktů, kdy je můžete pořídit až se 70% slevou. Takto výrazné snížení ceny se většinou vztahuje na již rozbalené, lehce použité nebo servisované zboží, jehož kvalita se však od nepoužitého téměř neliší. 

Jedinečnou příležitost, jak vaši peněženku příliš nezatížit, představují nejrůznější slevové kupony, které lze uplatnit přímo při nákupu na e-shopu. Pokud patříte k pravidelným zákazníkům Alzy, zjistěte, zda nemáte nárok na zapojení do VIP programu. Díky němu máte k dispozici VIP ceník a můžete využívat další exkluzivní nabídky.

Související obchody

Alza

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se