Kam na letní dovolenou s dětmi doma v ČR?

Tipy k nákupuTipy na výlety 5. 11. 2021

Proč jezdit do ciziny, když je hezky i doma! Jak ale vybrat dovolenou, která by se líbila i dětem? Na tuto otázku odpovíme v následujícím článku. Konkrétně se podíváme se na pět míst v České republice, kde si dovolenou užijete vy i vaše děti. Navíc získáte několik tipů, jak na cestách ušetřit s cashbackem.

Zavítáme na Moravu – do Brna a Mikulova, do jižních Čech – na Lipno a do Třeboně, a také do hlavního města Prahy. Ve všech těchto destinacích můžete při koupi ubytování využít cashback až 4 % u Booking.com. Stačí jen pár kliknutí a máte ušetřeno třeba na jeden rodinný oběd nebo vstupenku do ZOO.

5 skvělých destinací pro dovolenou s dětmi

Mikulov

Jižní Morava je plná slunce, vína a krásných památek. Skvělým výchozím bodem pro poznávání této části republiky je půvabné město Mikulov.

Valtice

Co dělat v Mikulově a okolí

  • Prohlídka města – navštivte zejména barokní zámek, kde je největší vinařská expozice v ČR.
  • Jeskyně na Turoldu – unikátní jeskynní komplex s krápníky.
  • Lednicko-valtický areál – nedaleko Mikulova se nachází tato věhlasná památka UNESCO. Jedná se o komplex budov a přírodních památek, které dohromady vytvářejí jednolitý celek.
  • Cyklistika – zdejší mírný terén je ideální pro cyklistiku s dětmi. A výhledy na vinice opravdu stojí za to.
  • Vinné sklípky – děti kromě rychlých špuntů víno moc nepijí, ale tajemná sklepení se jim jistě budou líbit. Rodičům také, i když možná z jiných důvodů. Chcete-li jet na Moravu připraveni, zarezervujte si některou z ochutnávek vín, které nabízí server Zážiky.cz. Získáte 6% cashback.


  • Ubytování Mikulov: Ceny začínají na serveru Booking.com už na 15 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu na týden. Objednávat můžete i na posledních chvíli a díky Tipli získáte cashback až 4 %.

Koupit ubytování v Mikulově »

Třeboň

Třeboňsko je vyhlášený rybníkářský kraj, ale nabízí mnohem více než pouze vodu a ryby.

Třeboň

Co dělat v Třeboni a okolí

  • Renesanční zámek - je jedním z největších v Česku. Stěny zámku jsou zdobeny charakteristickými sgrafitovými vzory.
  • Dejte si rybu – na Třeboňsku najdete celou řadu vynikajících restaurací s nabídkou místních ryb čerstvě vytažených z vody.
  • Rybníky – za prohlídku stojí zejména rybníky poblíž Chlumu u Třeboně, ale i jinde. Mezi rybníky vedou malebné, úzké chodníčky.
  • Cyklistika – Třeboňsko je taktéž dobře známé mezi cyklisty. Vydejte se na nějakou z nenáročných tras mezi rybníky. Na kola a příslušenství od nás získáte 3% cashback na eshopu bikero.cz.


  • Ubytování Třeboň: Ceny začínají na serveru Booking.com už na 17 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu na týden. Díky Tipli získáte cashback až 4 %.

Koupit ubytování v Třeboni »

Lipno

"Šumavské moře" nabízí kromě vody i celou řadu jiných druhů zábavy. Lipno nad Vltavou je totiž velmi moderní turistické středisko s různými druhy atrakcí.

Lipno

Co dělat na Lipně a okolí

  • Koupání – v okolí je několik velmi pěkných veřejných pláží, ale své vlastní ukryté místo na plavání můžete najít klidně sami. Kromě koupání v Lipně zkuste i aquapark Aquaworld. Jestli potřebujete nové plavky, kupte je třeba v Hervisu s 2,5% cashbackem.
  • Vodní sporty – vyjížďka na lodi je na Lipnu samozřejmostí, pro odvážnější doporučujeme i třeba windsurfing.
  • Stezka korunami stromů – na vrchu Kramolín se nachází stezka, ze které budete mít krásný výhled a ještě se něco dozvíte o přírodě.
  • Bobová dráha – trocha adrenalinu. Pokud je vaše ratolest příliš malá na řízení, můžete jet na vozítku společně.


  • Ubytování Lipno: Ceny začínají na serveru Booking.com už na 10 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu na týden. Díky Tipli získáte cashback až 4 %.

Koupit ubytování na Lipně »

TIP: Destinaci už máte vybranou, ale nevíte co zabalit? Koukněte na náš návod, co si zabalit na dovolenou s dětmi!

Proč používat Booking.com?

Nejlepší nabídku ubytování najdete snadno pomocí webového portálu Booking.com. Hotely a hostely můžete jednoduše filtrovat podle ceny, počtu osob nebo lokality. Nemusíte tak procházet řadu samostatných webů. Rezervovat lze i na poslední chvíli. Navíc můžete ušetřit až 4% díky cashbacku!

Přejít na Booking.com »

Brno

Jihomoravská metropole stojí tak trochu ve stínu Prahy. Neprávem, historické centrum Brna je velmi pěkné a navíc nabízí i další skvělé možnosti využití volného času.

Brno

Co dělat v Brně a okolí

  • Procházka po historickém centru – katedrála sv. Petra a Pavla, Zelný trh nebo svérázný orloj vás zajisté okouzlí.
  • Vila Tugendhat – moderní architektonický skvost chráněný UNESCO. Navíc je z něj krásný výhled na celé město.
  • VIDA! science centrum – vědecké centrum určené hlavně pro děti, kde je možné se na chvíli stát malým vědátorem.
  • Brněnská přehrada – odpočiňte si od městského ruchu u poklidné přehrady nedaleko od Brna.


  • Ubytování Brno: Ceny začínají na serveru Booking.com už na 10 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu na týden. Díky Tipli získáte cashback až 4 %.

Koupit ubytování v Brně »

Praha

Hlavní město České republiky nabízí opravdu mnoho druhů turistického vyžití. Důkazem toho jsou statisíce turistů, které sem každoročně míří. My se ale hlavně zaměříme na ty atrakce, které se hodí pro děti, a trochu pomineme ty známé, jako je například Pražský hrad nebo Karlův most.

ZOO Praha

Co dělat v Praze a okolí

  • Muzea – v dnešních muzeích se ani menší děti nenudí. V Praze je jich opravdu hodně. Zkuste třeba interaktivní Muzeum Karla Zemana, Národní technické muzeum nebo klasické Národní muzeum.
  • Zoo Praha – jedna z nejlepších ZOO na světě. Najdete tu více než 5 000 zvířat, lanovku, imitaci indonéské džungle a mnoho dalšího.
  • Aquapalace Praha – nejlepší aquapark v Praze a jeden z nejlepších v celé republice. Nabízí hned 12 tobogánu, nemluvě o dalších atrakcích.
  • Divoká Šárka – Praha je celosvětově známá pro své památky, ale má také několik přírodních divů. Jedním z nich je skalnaté údolí Divoká Šárka, kde podle pověsti nešťastná dívka skočila ze skály.
  • Pražský Semmering – vyhlídkový vlak, který jezdí o víkendech a svátcích z hlavního nádraží do Rudné u Prahy. Cestou mine velmi pěkná panoramata. Děti vlaky většinou milují, takže je to sázka na jistotu.


  • Ubytování Praha: Ceny začínají na serveru Booking.com na 10 000 Kč pro čtyřčlennou rodinu na týden. Díky Tipli získáte cashback až 4 %.

Koupit ubytování v Praze »

TIP: Nemáte auto nebo si o dovolené chcete odpočinout od řízení? Dopravujte se po Česku s Flixbusem. S námi dostanete 3% slevu!

Dovolená v Itálii?

Česko už máte projeté a chcete vzít své děti někam dál? A nebo potřebujete k pořádné dovolené moře? Zkuste dovolenou v Itálii! V našem průvodci se dozvíte, kam se podívat, kde koupit ubytování a jak na všem co nejvíc ušetřit.

Prohlédnout průvodce »

Související obchody

Booking, Allegria - Firma na zážitky, Hotels.com, Agoda, Zážitky.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se