Jak začít s krabičkovou dietou? Poradíme, jak na to!

Tipy k nákupuRozvoz jídla  |  BIO produkty  |  Hubnutí 10. 11. 2021

Každý z nás to určitě zná - většina lidí má sedavé zaměstnání, z práce chodíme pozdě, jsme vytížení, unavení, na sport také moc času není. A co teprve na přípravu jídla do krabiček na další dny? To by den musel mít 48 hodin. Co dělat, když potřebujeme zhubnout a nechceme držet diety, po kterých následuje jojo efekt?

Co je krabičková dieta?

Krabičková dieta by měla být nutričně vyvážené jídlo o 5 porcích: snídaně, svačina, oběd, svačina a večeře. Existují 2 varianty krabičkové diety - dieta zaplacená a krabičková dieta připravená doma. V tomto článku se budeme věnovat oběma variantám, nejdřívě však začneme se zaplacenou krabičkovou dietou. Pokud chcete ušetřit, můžete vyzkoušet například formu krabičkové diety od firmy KetoFit. Zařiďte si ji přes Tipli, a získejte až 12,5 % z ceny zpět!

Základní princip úspěšné krabičkové diety

  1. Sníme méně kalorií, než spálíme.
  2. Strava je vyvážená, máme dostatek bílkovin, tuků, sacharidů, vitaminů, vlákniny a minerálních látek.
  3. Máme dostatek pohybu.
  4. Pijeme dostatečné množství tekutin (alespoň 2 litry neochucené vody).

Gró krabičkové diety obecně je zdravé hubnutí. Diety nemusí být jen drastické! Také se nemusíte bát, že bude jídlo nepoživatelné, nebo že budete mít hlad. Jídelníček sestavují nutriční specialisté, takže klienti mají dostatečný přísun všech živin v ideálním poměru sacharidů, bílkovin a tuků. Firem, které poskytují krabičkovou dietu existuje hned několik. Většina z nich používá čerstvé a kvalitní suroviny. Nejdůležitější však je vybrat si tu správnou firmu. Můžete vyzkoušet například ketodietu od firmy KetoFit, která je poskytovaná krabičkovou formou.

Jak to funguje?

Krabičková dieta vás naučí jíst pravidelně, častěji a menší porce. Proč je zrovna tato dieta bez jojo efektu? Právě díky tomu, že se naučíte jíst pravidelně a vyváženou stravu, je výsledek hubnutí trvalý.

Jídlo dostanete v plastových krabičkách, které jsou různě velké a mají různý počet oddělených boxů. Každé jídlo je zatavené fólií a očíslované podle toho, jak jdou chody jednotlivě za sebou. Krabičky můžete ohřívat v mikrovlnce, stačí je jen nahoře na pár místech propíchnout. Pokud si chcete krabičkovou dietu připravovat sami doma, ale zápasíte s časem, zkuste využít služeb Košík.cz.

Jak už jsme zmínili, je důležité vybrat si dobrou firmu, která jídelníček přizpůsobí vašemu životnímu stylu, vašim dietetickým omezením a fyzické aktivitě - zkrátka přímo vám na míru. Pokud firma nabízí univerzální jídelníček, radši se jí vyhněte.

Také není nutné odebírat jídelníček na celý den - můžete odebírat například vše kromě večeře. Pokud jedete na dovolenou, snadno daný počet dní vynecháte.

Krabičkování doma? Vybrali jsme pro vás aktuální slevy na potraviny:

Kolik to stojí?

Dnes už je boom krabičkových diet za námi. Cena u většiny společností spadla na 250 Kč za den. Pokud ji budete využívat jen během pracovních dní, vyjde vás na cca 5 000 Kč za měsíc. K tomu však musíte připočítat dopravu - cca 100 Kč denně za dovoz, nebo si pro krabičky můžete přijít každé ráno na výdejnu. Ve velkých městech to není problém, ale lidé ze vzdálenějších měst si za dovoz připlatit musí.

Domácí krabičková dieta

Prvním krokem ke krabičkové dietě sestavené doma je správně nastavit kalorický příjem, který povede k hubnutí. Můžete vyzkoušet například tuto kalkulačku, která vám zajistí ten správný příjem živin. Se správně nastavenou krabičkovou dietou byste neměli mít po 1. týdnu diety hlad, protože se organismus adaptuje na určitý objem stravy. Do té doby to můžete řešit např. nekalorickou zeleninou - okurka, salát apod.

A kde sehnat levné krabičky na jídlo?

krabičky aliexpress

AliExpress: Na AliExpressu seženete velké množství krabiček - s oddělenými boxy, do mikrovlnky, vodotěsné apod. Konkrétně tyto krabičky od značky Ossayi, které se dají použít při ohřevu v mikrovlnné troubě, seženete ve 4 barevných provedeních. 1 krabička, která je vhodná na obědové menu, vyjde na cca 100 Kč včetně dopravy.

krabička Tescoma

Tescoma : Tato dóza je opatřena vodotěsným i vzduchotěsným uzávěrem, díky kterým potraviny vydrží déle čerstvé a při přenášení nevytékají. Cena této krabičky o objemu 0,4l je 66 Kč. Podívejte se na další kvalitní krabičky a dózy od Tescomy, krabičkování tak bude mnohem snazší!

dóza ikea

Ikea: Když nakoupíte krabičky na jídlo v Ikee, neuděláte chybu! Nová kolekce dóz na potraviny IKEA 365+ vám život skutečně usnadní. Tato dóza s objemem 0,75l, vzduchotěsným a nepropustným víkem, vyjde na krásných 49 Kč.

TIP od redakce Tipli: domluvte si krabičkování s kolegy!

Když si s kolegy v práci domluvíte střídání v přípravě krabičkové diety (například po týdnu), přinese vám to následující výhody:

  • Čas přípravy snížíte na polovinu.
  • Za chvíli nebude muset potraviny vážit - gramáž i energetická hodnota vám přejde do ruky.
  • Naučíte se nové recepty.
  • Některé pokrmy můžete v krabičkách zamrazit. Poté je jen vytáhnete o ohřejete v mikrovlnné troubě.
  • Oproti zaplacené krabičkové dietě ušetříte velkou část peněz.
  • Užijete si spoustu zábavy.

Související obchody

AliExpress, Tescoma, Bioma.cz, Vitalvibe.eu, KetoFit.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se