Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni?

Tipy k nákupuJídlo 10. 11. 2021

Počasí se konečně umoudřilo, což znamená jednu důležitou věc - grilovací sezóna je opět tady! Ať už máte rádi grilovanou zeleninu, burgery nebo pořádný steak, s našimi tipy si budete grilování užívat až do září!

Grilování je skvělý způsob trávení léta. Sezvěte rodinu a přátele a uspořádejte krásné odpoledne s lahodným jídlem. Ukážeme vám, kde koupit vše, co na to potřebujete.

Grily

Pokud vás už nebaví rozprostírat rošt nad ohništěm, pořiďte si praktický gril. Na výběr máte z několika možností – od elektrických grilů přes plynové až po ty na dřevěné uhlí. Vyberte si ten, který je pro vás nejpohodlnější.

  • gril na dřevěné uhlí - navodí tu pravou grilovací atmosféru, dřevěné uhlí totiž vaše jídlo autenticky provoní. Hodí se nejvíce jako zahradní gril
  • plynový gril - žádné starosti s uhlím, jednoduše připojíte plynovou bombu a můžete začít grilovat. A nemusíte se starat, kde je v blízkosti elektrická zásuvka
  • elektrický gril - žádné uhlí ani plynové bomby. Stačí vám zásuvka a máte hotovo. Proto můžete elektrický gril pohodlně používat třeba i na balkóně. Často jsou kompaktní, takže ho můžete zabalit i na cesty
  • kontaktní gril - žádné otáčení, tento oboustranný gril vám jídlo rovnoměrně opeče z obou stran zároveň
Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 1

Gril Weber Master Touch Copper (9 999 Kč, GrilyKrby.cz), Gril na uhlí (3 490 Kč, Tchibo), Happy Green Gril piknikový (499 Kč, Mall.cz)

Grilovací náčiní

U grilu se musíte rychle otáčet, aby se vám nic nespálilo. Pořiďte si pomůcky, s nimiž se dobře manipuluje, a každé grilování bude jako zábavná hra.

Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 3

Štětec na marinádu LotusGrill (199 Kč, Grilykrby.cz), Kleště na grilování WOODY (79 Kč, Tescoma), Grilovací pánev na zeleninu (249 Kč, 4home)

Kuchařky

Nudí vás pořád grilovat to samé pořád dokola? Nebo se u vás mají stavit známí a chcete jim připravit nějakou bombu? Nechte si poradit od profesionálů kuchařů vyzkoušejte něco nového!

Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 4

Revoluce v grilování (178 Kč, Knihy Dobrovský), Křížovky s recepty pro letní grilování (79 Kč, Albatrosmedia), Grilujeme - Doma i na zahradě (129 Kč, Mall.cz), Grilování - 140 moderních grilovacích receptů (447 Kč, Knihy Dobrovský)

Bez čeho se neobejdete?

Uhlí a podpalovače

Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 5

Rozpalte to! Pokud máte gril na dřevěné uhlí, jeho rozpálení vás bude stát trochu více úsilí. Opatřete si kvalitní uhlí a podpalovače, aby vám to šlo od ruky.

Koupit podpalovač na Grilykrby.cz

Zástěra

Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 7

Praktická zástěra ochrání vaše oblečení, až začnou klobásy a maso prskat na všechny strany. A navíc si můžete vybrat z tolika různých provedení, že budete okamžitě hvězdou celého grilování.

Koupit zástěru na eBay

Čištění grilu

Grilovací sezóna začala! Jste na ni připraveni? 6

A teď ta nepříjemná část – po určité době je nutné gril pořádně z gruntu vyčistit. Se správným čistícím přípravkem a pořádným kartáčem to však jde skoro samo.

Koupit na GrilyKrby.cz

Související obchody

GrilyKrby.cz, Chefshop, Tchibo, Mall.cz, Knihy Dobrovský, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se