Dovolená v Čechách aneb Kam na výlet

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Přemýšlíte, kam na výlet s příchodem hezkého počasí? Máte volné víkendy a nechce se vám do zahraničí? Vezměte děti a vyrazte na výlet po Čechách. Jarní krajina je krásná a stále je co objevovat. Přinášíme vám tipy na výlet, kam určitě zavítat a další zajímavá místa v ČR.

Česká republika je rozmanitá země s nepřebernými možnostmi kam na výlet. S příchodem jara vás to táhne ven, jen nevíte, kam se vydat? Česká krajina nabízí řadu vyžití. Vaše dovolená 2018 může začít právě v Čechách! K objevování nám jsou k dispozici historické hrady a zámky, ke sportování nám poslouží síť cyklostezek a k výletu za kulturou kouzelná česká města. Pro treking jsou Čechy výbornou destinací díky rozlehlému systému turistických a velmi dobře značených tras. Vybavte se na letošní sezónu trekovým oblečením a potřebami pro kempování. Mrkněte se na Sportisimo slevy, třeba se na vás usměje štěstí a najdete stany, karimatky a další zboží za skvělé ceny.

6 tipů kam na výlet v ČR

Ať už vyrážíte na výlet s dětmi či přáteli, na den či dva, pro zajímavá místa nemusíte jezdit daleko. Každý kraj má řadu kulturních i přírodních památek. My vám představíme zajímavé tipy na výlet z každého soudku.

1) Stezka v oblacích - zážitek i adrenalin

Vaše dovolená může zažít právě tímto skvostem a dobrodružným výletem. Stezka v oblací byla vybudována na Dolní Moravě a je cílem tisíců turistů. Nejen, že se vám naskytne okouzlující výhled na Králický Sněžník a jeho okolí, ale také si dopřejete pořádnou dávku adrenalinu! Stezka v oblacích je vybudovaná ve výšce až 55 metrů a architekturou připomíná horskou dráhu. Na stezce je několik atrakcí jako tobogán a sítě k prolézání. Na stezce je vybudováno několik naučných panelů a vy se tak dozvíte více o okolí Králického Sněžníku a Dolní Moravě.

Stezka v oblacích

2) Dobrodružná stezka korunami stromů Lipno

Velmi populární atrakcí se v posledních letech stala stezka korunami stromů u Lipna. Byla otevřena v roce 2012 a nese titul celorepublikového unikátu. Lipno se díky stezce stalo pro turisty ještě lákavějším místem.

Stezka korunami stromů

Součástí stezky jsou naučné panely vztahující se k ochraně lesů a přírody celkově. Stezka je dobrodružným zážitkem pro malé i velké!

Dominantou stezky je 40 m vysoká vyhlídková věž. Celá stezka je vybavena bezbariérovým přístupem a celková délka stezky je 675 metrů. Dopravit se ke stezce můžete několika způsoby. Můžete využít lanovky, cyklostezky nebo turistické trasy a na cestu zpátky si můžete zapůjčit dokonce koloběžky!

TIP: Pokud to máte do jižních Čech daleko, udělejte si výlet do Krkonoš! Stezka v oblacích v krkonošských lesích je dlouhá 1500 metrů, rozhledna je vysoká 45 metrů a vy máte navíc možnost podívat se do podzemí celé stezky! Nezapomeňte si před výletem pořídit kvalitní sportovní obuv.

3) Město s bohatou kulturou Český Krumlov

Jedním z nejnavštěvovanějších českých měst je právě Český Krumlov. Svoji pověst si zasloužil především historickým hradem a zámkem. Město má díky své kultuře jedinečnou atmosféru. V roce 1992 bylo zapsáno na seznam UNESCO. Zámek je znám krásnou věží a patří k němu také medvědi, lapidárium, zámecká zahrada a přírodní divadlo. Český Krumlov je vhodný jak pro jednodenní, tak víkendový výlet s ubytováním. Využít můžete například ubytování přes booking.com.

dovolená Český Krumlov

Český Krumlov je impozantní díky řece Vltavě, která protéká starým městem a přímo pod hradem. K dispozici jsou vám půjčovny lodí a raftů. Také můžete vyrazit na vyhlídkovou plavbu!

TIP: Plánujete strávit v Českém Krumlově více dní? Co si takhle dopřát relax a vychutnat si atmosféru starého města dosyta? Využijte možnosti cashbacku a rezervujte si ubytování na Booking.com.

4) Za jeskyněmi do Moravského krasu

Moravský kras je znám jedinečnými přírodními úkazy a především krápníkovými jeskyněmi. Patří mezi nejvýznamnější krasové oblasti ve střední Evropě. Dosud zde bylo objeveno 1100 jeskyní. Pět z nich je zpřístupněných návštěvníkům.

Macocha v Moravském krasu

Jeskyně, které stojí za to navštívit:

  • Punkevní jeskyně - Nejvyhledávanější jeskyně v Moravském krasu. Vchod do jeskyní je vytvořený ve stěně krasového kaňonu Pustý žleb. Jeskyně jsou populární díky tomu, že navazují na dno propasti Macocha a také, že můžete podniknout výlet na lodičkách na podzemní říčce Punkvě
  • Kateřinská jeskyně - Je známá díky zajímavým hůlkovitým stalagmitům.
  • Jeskyně Balcarka - Jeskyně je plná přírodních krás a určitě stojí za navštívení. Je to spletitá síť chodeb, dómů a propastí zdobená krápníkovými útvary.
  • Další zpřístupněné jeskyně jsou Sloupsko-šošůvské jeskyně a jeskyně Výpustek.

TIP: K nejznámějším místům Moravského krasu patří propast Macocha. Propast je hluboká přes 138 metrů a je největší propastí ve střední Evropě. Vyrazte s dětmi na výlet a poslechněte si, jaké pověsti se o propasti tradují.

5) Romantický víkend v Mikulově

Jižní Morava je lákadlem nejen pro milovníky vína, ale vyzývá k mnoha výletům jak do přírody, tak do města.

Mikulov je centrem veškerého vinařského dění. Skrývá ale také několik zajímavých památek a turistických tras. Dominanty města jsou Kozí hrádek - bývala dělostřelecká věž a barokní zámek. V těsné blízkosti Mikulova můžete prozkoumat turistické trasy na Svatý kopeček. Na vrchol vede křížová cesta a na konci se vám naskytne dechberoucí výhled na město a okolní vinice.

Na výlet do Mikulova

Dalším z turistických cílů u Mikulova je CHKO Pálava. Kopce Pálavy jsou propletené sítí turistických stezek s vyhlídkami do okolí, zříceninou a unikátními druhy flóry a fauny.

Víkend či vícedenní dovolená vám poskytne dostatek času k vychutnání krás jižní Moravy. Rezervujte si romantický pobyt pro dva nebo celou rodinu!

TIP: Pokud budete trávit na Moravě více dní, určitě zkuste další tip, kam na výlet. Nedaleko Mikulova je možné navštívit Lednicko-valtický areál se zámkem a rozlehlým zámeckým parkem. Vychutnat si také můžete wellness pobyty přímo v srdci jižní Moravy.

6) Vyhlídka Máj aneb Hříčka přírody

Blížící se 1. máj láká k romantickému výletu do přírody! Tento čas je ideální pro objevení vyhlídky Máj nedaleko Prahy. Jednodenní výlet s turistickým zaměřením láká čím dál více návštěvníků.

Vyhlídka Máj - zajímavá místa v ČR

Z vyhlídky se vám naskytne pohled na neobvyklé meandry řeky Vltavy. Řeka v tomto bodě protéká hlubokým kaňonem a stáčí se do tvaru podkovy. Při západu slunce je tato scenérie okouzlující. Tato krajina patří mezi nejkrásnější místa v ČR a je rájem fotografů.

TIP: Nedaleko vyhlídky leží rekreační středisko Slapy. Přehrada Slapy poskytne aktivity všeho druhu a je ideálním místem, kde strávit rodinnou dovolenou. Užijte si dobrodružnou dovolenou plnou sportovních aktivit se značkovou výbavou.

Česká krajina je výjimečná a za krásnou přírodou a památkami nemusíme daleko. S našimi tipy na výlet nepřijdete o ty nejzajímavější místa v ČR a můžete se inspirovat, kam příště vyrazíte.

Rezervujte si s námi jeden z pobytů!

Přemýšlíte o vícedenní dovolené? Hledáte ubytování na noc či déle? Rezervujte si s námi některý z pobytů a ještě na tom ušetřete!

  • Booking.com - nejširší nabídka ubytování
  • Hotels.com – nabídka hotelů nejen v Čechách
  • Dovolena.cz – nabídka pobytů a levných zájezdů od Student Agency

Související obchody

Booking, 4camping.cz, Cestovatelský obchod, FlixBus, Cestování se slevou

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se