Chcete zhubnout? Vyzkoušejte účinné cviky na břicho

Tipy k nákupuKrása a zdraví  |  Hubnutí 10. 11. 2021

Břicho je nejproblémovější partie , která trápí spoustu žen. Jako by ten tuk na bocích a spodním břiše nechtěl dolů. Ale my pro vás máme cviky na břicho, se kterými docílíte pevnější postavy. Zapojte se do cvičení a brzy uvidíte výsledky!

Krásná postava a ploché břicho s vyrýsovanými břišními svaly není jen působivý vzhled. Břišní svaly nám pomáhají udržovat postavení pánve, správné dýchání a aktivní core systém. Bez zpevněných břišních svalů se neobejdeme. Proto jsme pro vás vybrali nejlepší cviky na břicho, které jsou vhodné i pro domácí cvičení.

Před cvičením se rozhýbejte rychlým cardiem a zapojte do cvičení na břicho i komplexní cviky pro celé tělo. Takový trénink vám pomůže efektivněji pálit tukové zásoby. Tím že budete izolovaně používat jen cviky na břicho, nikdy nedocílíte štíhlé postavy. A hlavně se nesnažte posilovat břicho každý den. Svaly potřebují pár dní regenerace. Ne vždy musí být hubnutí složitým procesem. Nevzdávejte cvičení hned po pár dnech, pokud v zrcadle neuvidíte výsledky. Proměna vašeho těla chce čas. Správný jídelníček a pravidelný pohyb vám k tomu pomohou.

Jaké jsou nejlepší cviky na břicho?

Cviky na příčné břišní svaly

Lehněte si na záda, vzpažte a do rukou chyťte míč nebo polštářek. Nohy držte mírně nad podložkou. Pomalu vydechujte a zvedejte jednu nohu od podložky. V konečné fázi by měla noha svírat v kyčli 90° s trupem. Přitáhněte i druhou nohu. Nadechněte se a s výdechem pomalu pokládejte jednu nohu zpátky k podložce.

Tip: Cvičte vhodně oblečení. Třeba Adidas boty budou vaším nerozlučným parťákem, jak na cvičení doma, v gymu nebo v přírodě. Chraňte si nohu před nárazy a myslete na stabilitu klenby. Správná obuv je zásadní položka, které věnujte dostatečnou pozornost při výběru.

Cviky na spodní břicho

Lehněte si na záda a nechte ruce volně ležet podél těla. Kolena zvedněte vzhůru. Snažte se, aby v kolenou a kyčlích byl zachovám pravý úhel. Začněte nohama dělat pohyb, jako byste šlapali na kole. Bedra musí být stále přitisknutá k podlaze. Nezapomeňte pravidelně dýchat.

cviky na břicho

Tip: Cvičit nemusíte jen v posilovně nebo v gymu. Idoma si vyzkoušejte cviky na zpevnění problematických partií. Hezké prostředí na cvičení si můžete vytvořit prakticky kdekoli. Bude vám stačit jen dobrá podložka, pohodlné oblečení a místo sportovního náčiní využijte například židli nebo křeslo.

Cviky na šikmé břišní svaly

Předchozí variantu kola lehce ztížíte tím, že dáte ruce za hlavu. A budete provádět rotace na stranu přes tělo. Takže pravým loktem se budete snažit dotknout levého kolene. Při pohybu vydechnete. Vrátíte se do výchozí pozice a s dalším výdechem budete provádět rotaci na opačnou stranu.

Tip: Při cvičení je důležité doplňovat příjem minerálních látek a navýšit poměr bílkovin. Na začátku je dobré tělo detoxikovat a podpořit metabolismus. To vše zvládá jeden přírodní doplněk stravy, kterým je chlorella. Jde o řasu, která má velmi pozitivní vliv na náš organismus. Ve formě prášku jí můžete zamíchat do jakéhokoli jídla.

Cviky na boční břišní svaly

Přetočte se na bok. Váhu přeneste na spodní předloktí a hranu chodidla. Hlavu nechte v prodloužení s trupem. Pomalu pokládejte bok k podložce. Mějte stále zpevněný trup a snažte se pohyb provádět aktivně břichem. Nepokrčujte nohy v kolenou. S nádechem se vraťte do výchozí pozice. Pokud by se vám zdála tato poloha nestabilní, můžete mírně roznožit nohy.

cvičení na břicho

Ploché břicho není ale jen o cvičení. Až 70% dělá hlavně strava. Proto zapojte do jídelníčku vhodné macro živiny. Vyzkoušejte například bulgur, který vhodně doplní sacharidy. Je skvělou kombinací jak k masu, do salátů nebo i jako snídaňová kaše s ovocem. Přečtete si, jak ho snadno připravit na další způsoby.

Cukry lze z jídelníčku nahradit sladkým ovocem nebo přírodními sladidly (med a stévie). Pokud vás honí mlsná a rádi byste ochutnali něco sladkého, tak si doma připravte osvěžující jahodové smoothie se zázvorem. Recept na něj naleznete v článku smoothie recepty. Stojí za to vyzkoušet i koktejl z avokáda nebo červené řepy. Jsou ideální na odbourávání tuku a odpolední svačinku.

Sháníte pohodlné oblečení na cvičení nebo sportovní vybavení

Nakupujte s Tipli a ušetřete peníze z nákupního košíku.

Podívejte se na další sportovní obchody, ve kterých můžete nakoupit levně oblečení, náčiní a vhodné doplňky stravy pro sportovce. Zaregistrujte se zdarma na Tipli a ušetřete jedním kliknutí. Nakupujte s námi a část peněz se vám vrátí zpět!

Související obchody

Sportega, Kasa.cz, Myprotein, GymBeam

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se