5 způsobů, jak se udržet v kondici

Tipy k nákupuMóda  |  Obuv  |  Sportovní oblečení  |  Dovolená a cestování  |  Zážitky  |  Krása a zdraví  |  Rodiče a děti  |  Hubnutí 29. 4. 2022

Plavková sezóna se blíží a tělo si žádá trochu pozornosti. Žít zdravě nemusí být vždy námaha. V kondici se můžete udržet velmi snadno. My vám nabízíme hned 5 jednoduchých tipů, jak skloubit příjemné s užitečným.

Jarní a letní dny jsou jako stvořené nejen pro sportovce, ale i pro ty, kteří chtějí žít zdravě a to bez námahy. Ačkoli se to nezdá, hubnutí a posilování nejen fyzičky, ale také duševní energie, může být snadnější, než si možná myslíte. Pojďte do toho s námi, díky tipům, které vás udrží v kondici.

Kondička bez námahy? Žádný problém!

Zdravý životní styl nemusí nutně zahrnovat slova jako námaha a únava. Ptáte se, jak je to možné? Podívejte se na pět způsobů, jak se jednoduše udržet v kondici.

1. Vyběhněte do ulic

Nejjednodušším způsobem je to, co každý z nás dělá prakticky denně. Neustále někam pospícháme a utíkáme. Pořádně se alespoň třikrát do týdne proběhnout naplní tělo energií, vaše nohy zesílí a postava se začne tvarovat. Pokud budete navíc běhat v ranních či večerních hodinách, čerstvý jarní vzduch vám protáhne plíce a celkově uleví vaší dýchací soustavě. Chcete, aby vaše kroky byly lehčí a běh se pro vás stal koníčkem? Doporučujeme Adidas boty.

Pokud nejste příznivcem jednorázové námahy, postačí alespoň, když dáte do každého svého kroku o trochu více radosti. Rychlá chůze je ostatně podle odborníků jedním z nejefektivnějších způsobů, jak zhubnout. Základem všeho je vždy správná obuv. Podívejte se na sportovní boty na eObuv.cz. Objevte nový rozměr běhání diky stále více populární barefoot obuvi.

2. Jděte si zaplavat

Kupte si nové sportovní plavky a zajděte si párkrát v týdnu do bazénu, nebo využijte příjemného počasí a začněte se otužovat u rybníka. Kromě toho, že se tím váš organismus stane obecně více imunním, plaváním posílíte ruce, nohy, zpevníte prsa a břicho. Navíc je obecně známo, že tento sport je nejen prevencí, ale i léčbou proti bolestem zad a problémy s páteří. Máte strach, že nebudete v plavkách mezi lidmi vypadat dobře? Vsaďte na plavky pro plnoštíhlé a udělejte ze svých pár kilo navíc přednost.

Astratex

Hubněte stylově s plavkami od Astratex.cz.

3. Projeďte se na kolečkových bruslích

Sport Hangár

Kolečkové brusle, helmy a chrániče najdete v obchodě Sport Hangár.

Pokud vás běh ani plavání neoslnilo, protáhněte si svaly na kolečkových bruslích. Dostanete se přece jenom dál než pěšky, navíc se dá tento sport s chůzí zkombinovat. Není nutností trávit čas stále na stejných známých cyklostezkách. Spojte sportování s turistikou. Brusle snadno přivážete k batohu a vyrazíte na tůru. Nejen, že budete na čistém vzduchu, budete navíc poznávat nová místa a vaše nohy se brzy budou cítit lépe.

4. Vezměte rodinu na kolo

Pokud neradi sportujete sami, kolo je skvělá příležitost, jak udržet v kondici celou rodinu. Společně vyrazte na cyklostezku nebo někam do přírody. Nadýcháte se čerstvého vzduchu a posílíte nejen nohy, ale překvapivě také záda.

Jízda na kole však může být nebezpečná a je třeba si dát pozor, aby vaše touha udržet tělo v kondici nedopadla přesně opačně. Nejen jízdní kola, ale i přilby, rukavice a cyklo oblečení naleznete na Bikero.

5. Zajděte na tenis

Sice se to nezdá, ale na kurtu si řádně zaběháte. Požádejte kamarády, aby s vámi strávili odpoledne s raketou v ruce. Komu nejde tenis, může za bezvětří vyzkoušet badminton. Máte-li možnost a chuť, využijte také příležitosti zahrát si stolní tenis. I málo pohybu je pro vás přínosem, budete-li ho dělat pravidelně a hlavně s chutí. Udržení se v kondici není pouze o fyzické námaze, ale také o psychickém klidu. Budete-li dělat to, co vás baví, na váš organismus bude mít celý proces dvakrát lepší vliv. A co na sebe? Nemusíte si lámat hlavu. Ke sportování vám postačí často i levné oblečení.

SportObchod.cz

Prohlédněte si veškeré tenisové vybavení na SportObchod.cz.

Kromě pohybu existují i další snadné triky na zdravý životní styl. Jóga, meditace, nebo zdravé jídlo. Zahrnuli jste někdy do svého zdravého jídelníčku smoothie? Ať už je vaše odpověď ano, nebo ne, rozhodně vyzkoušejte zdravé smoothie recepty. Mrkněte se do Tesco letáku, kde seženete ovoce a zeleninu na smoothie za akční ceny.

TIP: Chcete se rychle dozvědět, jak jste na tom aktuálně s váhou? Vyzkoušejte BMI kalkulačku, která to prozradí.

Získejte zdarma e-book Italská kuchyně: zdravé recepty!Středomořská kuchyně je jako stvořená pro přirozené hubnutí. Zaregistrujte se zdarma (stačí e-mail a heslo) a zobrazí se vám odkaz ke stažení.Zaregistrovat seRegistrovat se přes Facebook

Související obchody

AliExpress, Astratex.cz, Sportega, Mall.cz, Eobuv.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se