Vepřová panenka na 3 způsoby
Články | Jídlo | Hobby a zábava | Recepty 4. 3. 2022Pokud je vaření vaším koníčkem a navíc máte rádi maso, je tento článek jako stvořený pro vás. Nabídneme vám 3 zajímavé recepty z vepřové panenky, které si zajisté oblíbíte a přidáte je do své osobní kuchařky.
Vepřové maso má obecně nejvyšší obsah tuků, což ale nutně nemusí znamenat, že se po něm tloustne. Ve správném množství a správně upravené vám dodá potřebné energetické hodnoty. Konkrétně vepřová panenka je navíc například oproti hovězímu masu křehčí a lépe stravitelná. Jedná se o nejjemnější a nejkvalitnější kus vepřového masa. Představíme vám tři recepty, které ve vašem jídelníčku nesmí chybět.
Každý máme jistě rád dobré jídlo, a proto si top recepty z naší nabídky rozhodně vyzkoušejte. Vepřová panenka se dá upravit mnoha způsoby, stačí si jen vybrat. Podívejte se do obchodu Lidl a hledejte to nejkvalitnější zboží za dobrou cenu. Stačí si prolistovat Lidl leták. Suroviny na vaření si navíc můžete nechat dovést díky Košík.cz.
1. Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou

Ingredience
- 600g vepřové panenky
- 400g čerstvého špenátu
- 300g mozzarelly nakrájené na plátky
- 200g anglické slaniny
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Plátky masa naklepejte a osolte. Listy špenátu položte na panenku s mozzarellou. Vytvořte závitek, který zabalíte do slaniny.
Předehřejte troubu zhruba na 250. Na pánvi rozpalte olej a kapsy opečte. Poté je nechte dojít zhruba 15 minut v troubě.
Při servírování závitek rozřízněte, aby vynikla později nejen jeho chuť, ale i krása.
K vepřové panence servírujeme jako přílohu vařené brambory a čerstvou zeleninu. Ty nejkvalitnější BIO potraviny vám zaručí obchod Iswari. Kromě posílení imunity dodáte vašemu tělu dostatek energie. A pokud přidáte ještě nějaké to cvičení, bude spokojen nejen váš žaludek, ale celé vaše tělo.
2. Vepřová panenka s jarními cibulkami

Ingredience
- 800g vepřové panenky
- sklenice suchého bílého vína
- 300g nových brambor
- zelenina (mrkev, kukuřici, cuketu, jarní cibulku
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Maso zakapejte olejem a posypte sušeným tymiánem.
Na pánvi rozpalte olej a panenky opékejte asi 8 minut.
Mísu vyložte alobalem a panenky do něj zabalte. Takto je nechte uležet, než si připravíte zeleninu. Chcete-li mít maso křehčí, vložte ho ještě na 15-20 minut do trouby na 200 stupňů.
Brambory nakrájejte a předvařte. S ostatní zeleninou je opečte v pánvi.
Vše zalijte bílým vínem a krátce povařte.
3. Vepřové panenka se švestkovou omáčkou
Ingredience
- 800g vepřové panenky
- 8 plátků anglické slaniny
- olivový olej
- chilli
- rozmarýn
- sůl
- sklenice portského vína
- hrst sušených švestek
- 4 lžíce švestkových povidel
- citronová kůra
- skořice
Postup
Panenku rozřízneme a vložíme slaninu. Opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Přemístíme do pekáčku, zlehka ochutíme chilli, přiložíme lístky rozmarýnu a dopečeme při 180 °C asi 10 minut.
Rozpuštěné máslo zasypeme moukou a osmahneme za stálého míchání. Poté vmícháme povidla, pokrájené sušené švestky, ochutíme chilli, mletým pepřem, citronovou kůrou, odvarem ze skořice a solí a přilijeme portské víno.
Omáčku vaříme zhruba 20 minut.
Dobré jídlo začíná za pomocí dobrého vybavení
Nakupujte nádobí pomocí Tipli.cz a ušetřete tím hned na několika místech. Kvalitní vybavení do kuchyně seženete například na: