Sport, který vám vyplaví adrenalin. Kam za ním?

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Zážitky  |  Hobby a zábava  |  Sport 7. 9. 2022

V minulosti lidé vyplavovali adrenalin například pří rytířských soubojích nebo když museli ulovit mamuta. Dnes si ale adrenalin zajišťujeme jinak – například pomocí adrenalinových sportů. V našem článku naleznete několik tipů na skvělé adrenalinové sporty, jak a kde je provozovat a jak na tom všem ušetřit pomocí cashbacku.

5 tipů na skvělé adrenalinové zážitky

Získejte 5 nápadů na zábavné adrenalinové zážitky, které můžete použít pro vlastní potřebu nebo je dát jako dárek. 

Lezení pro začátečníky

ferrata

Pokud jste v lezení pouze začátečníky a netroufáte se jít na stěnu, máme pro vás skvělou alternativu. A to cestu „via ferrata“. Jedná se o zjednodušenou lezeckou trasu, kde lezete po žebřících nebo mírnějších skalách a přitom se kocháte výhledy. Nemějte obavy o bezpečnost, po celou dobu jste jištěni lanem a hlídáni instruktorem. Vemte si ale pohodlné sportovní oblečení, ať se vám dobře leze.

Navzdory jejímu názvu za "ferratou" nemusíte jet až do Itálie, stačí do Děčína. Právě tam organizuje ferratové výstupy společnost Extreme Experience, jejichž služby koupíte s cashbackem 3,5 % na webu HyperSlevy (což je alternativa k webu Slevomat). Cesta trvá dvě hodiny a při koupi většího množství lístku se cena sníží až na 566 korun.

Koupit lezení

Střelba z armádních pušek

M 16

Díky portálu Allegria (www.firmanazazitky.cz) si můžete vyzkoušet, jaké je to být vojákem z povolání. Během hodinové střelby vystřídáte několik těžkých zbraní různé provenience. Začnete nejprve československou útočnou puškou SA vz. 58, poté budete pokračovat slavným sovětským samopalem AK 47, pak dojde na neméně známou americkou pušku M16

Kromě těchto zbraní je v nabídce například i kulomet S59 a ostřelovací puška Dragunov, u které míříte skrz zaměřovač. Zkouška střelby patří mezi skvělé adrenalinové zážitky pro muže, ale i zážitky pro ženy, které rády zkouší něco nového. Zbrojní průkaz není podmínkou, po celou dobu je na místě k dispozici instruktor. Základní cena na webu Alegria je 2 999 korun, ale s cashbackem 3,8 % to vyjde o něco levněji.

Koupit střelbu

Paraglading v Beskydech

paragliding

Pro milovníky létání doporučujeme paragliding. Je to trochu něco jiného než létání dopravním letadlem, kde jsou pouze miniaturní okýnka. Tady je všude kolem volný prostor. Můžete se tak cítit absolutně svobodně. Letíte s instruktorem, takže bezpečnost je zajištěna. Zkrátka výjimečný zážitek, už od 1 699 korun. Díky Tipli navíc získáte slevu 6 %! Kupujte na webu zážitky.cz.

Koupit paragliding

Adrenalinová inspirace

Nevybrali jste si z uvedených tipů? Nevadí! Podívejte se do našeho seznamu adrenalinových sportů a zážitků, třeba vás zaujme něco jiného.

  • Ve vodě: rafting ,kanoistika, canyoning (slézání horských kaňonů), paddleboarding, surfing, kitesurfing (surfování s „drakem“), windsurfing (surfování s plachtou)
  • Ve vzduchu: parašutismus, paragliding, parasailing (padák tažený za lodí), závěsné létání, bungee jumping
  • Na zemi: parkour, zorbing (sjíždění kopců v obrovské gumové kouli), caving (prolézání jeskyní), skateboarding, lezení, slaňování, snowboarding, BMX (triky na kolech), paintball, sportovní střelba, závody na horských kolech

Novinka na trhu, která by vás mohla zaujmout, je také elektrický skateboard.

Surfování – s prknem, padákem nebo plachtou

surfování

Řekněme si to na rovinu – pro nejlepší surfování musíte jet za české hranice. Surfařských rájů je ve světě celá řada, ale jeden je zároveň celkem blízký a zároveň celkem exotický. Egypt! Najdete zde celou řadu fantastických pláží s neméně fantastickými vlnami. Je to trochu něco jiného než až příliš poklidné welness pobyty nebo víkendové pobyty v Paříži, které dneska zažívá kdekdo.

Provozovat se zde dá klasické surfování, i to méně tradiční s padákem (kitesurfing) nebo plachtou (windsurfing). Last minute zájezdy do Egypta můžete koupit například na serveru lastminute.com, kde získáte cashback až 3,5 %. Po zakoupení zájezdu vám s organizací surfování pomůže cestovní kancelář nebo hotel. Alternativou k zájezdu je vydat se na vlastní pěst a ubytování zařizovat přes Booking.com (kde přes Tipli dostanete cashback až 4 %). Pro více informací o dovolené v Egyptě si přečtěte našeho průvodce dovolenou v Egyptě.

Koupit zájezd za surfováním

Bungee Jumping

bungee jumping

Adrenalinová klasika. Trochu levnější varianta než je seskok padákem nebo tandem. Můžete skočit z mostu či televizní věže nebo se nechat vrhnout katapultem a všechno zcela bez následků. A to u společnosti Adrop.cz, u které má Tipli zajištěn 4% cashback. Ceny skoků začínají už na 1 269 korunách.

Koupit bungee jumping

Tři tipy na obchody se sportovní tématikou s cashbackem!

Sportovní vybavení najdete i tam, kde byste to možná nečekali. Také šikovné příručky k různým sportům se hodí. Tyhle obchody byste určitě neměli přehlédnout. Hobby a Sport nakoupíte vždy o několik procent levněji. V jakých obchodech se sportovním vybavením dále cashback využijete?

Související obchody

Allegria - Firma na zážitky, Adrop.cz, Lastminute.com, Zážitky.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se