Máte rádi kvalitní kávu? Vyzkoušejte french press

Tipy k nákupuDomácnost a zahrada 10. 11. 2021

Uvařte si espresso, které se popíjelo v Italských riviérách už v 19. století. Budete překvapeni snadnou přípravou i výslednou chutí! Stačí jeden šálek kávy z french press a už nebudete chtít jinou.

French press příprava je poměrně jednoduchá. Princip je ve správném louhování a následné filtraci. Postup nezabere tolik času a získáte skvělou kávu. Bylo zjištěno, že některé druhy zrníček, rozvinou svÉ kávové aroma jen ve french pressu. Jak je to možné?

French press káva volně proudí v konvičce. Nedochází ke spaření nebo zachycení oleje na filtrovacím papíře. Naopak french press nechá kávu krásně rozvinout a louhovat. Vzniká tak neodolatelná krémová chuť.

French press příprava

  • Předehřejte si skleněnou nádobku a vsypte do ní namletou kávu
  • Zalijte skoro vařící vodou (93°) a dobře promíchejte
  • Přiklopte vrchním víkem s filtrem, který mírně zajede pod kávovou krustu na hladině
  • Počkejte 3-4 min a pak píst se sítkem opatrně a velmi pomalu stlačujte
  • Pak celý obsah přelijte do hrnečku - nenechávejte kávu stát v nádobě dlouho, jinak se v ní budou uvolňovat škodlivé látky

Tip: Zrníčka kávy namelte přímo na velikost French press. Měly by být velké jako kousky krystalového cukru. Pro lepší chuť se doporučuje použít jednodruhovou kávu.

Tip: Káva je běžnou součástí našeho dne, ale někdy dokáže i z obyčejné chvíle udělat jedinečný zážitek. Udělejte změnu a ochutnejte zelenou kávu. Stačí jeden šálek a přesvědčíte se, že zelená káva je osvěžující nápoj, který vám dodá energii.

French press Ikea

Pořiďte si Ikea French press z oceli a žáruvzdorného skla. Můžete ho bez obav dát umýt do myčky a pro snadnější čištění jde rozebrat na díly. Dá se použít i na čaj. Pouze zalijete lístky horkou vodou, stlačíte píst a můžete podávat. French press Ikea pořídíte za 149 Kč. Pokud budete nakupovat přes cashback ušetříte na zboží Ikea až 65 %! Neprošvihněte výhodnou Ikea nabídku.

ikea french press

Tip: Jste přece jen zastáncem kapslových kávovarů? Tak si pořiďte Tchibo Cafissimo a užijte si krémovou kávu s nadýchanou pěnou. Kávovary Tchibo mají originální vzhled, který jen tak nikdo nenechá bez povšimnutí. Proměňte svůj byt v moderní kavárnu. Tchibo Cafissimo bude slušet každé kuchyni!

french press tescoma

French press Tescoma

Na eshopu najdete řadu pomocníků do kuchyně. Mezi ně patří i French press Tescoma, který má obsah jeden litr. Má nápaditý ale decentní design. Konvice je vyrobená z oceli, odolného plastu a skleněná nádoba lze umýt v myčce. French press koupíte za 499 Kč a pokud neprošvihnete výprodejovou akci, získáte na zboží až 80 % slevu. Podívejte se na eshop a nakupujte s Tipli výhodně.

Tip: Každý si ke kávě nejspíš představí nějaký sladký zákusek. Ale mlsat se dá i zdravě. Připravte si směs sušeného ovoce a oříšků. Zkuste para oříšky, plátky banánu a goji. Uvidíte, že touto svačinkou hravě zaženete chutě na sladké. A díky detoxikaci těla od cukru podpoří goji bobule hubnutí. Nebudete se cítit přecpaní, jako po dortíku, ale naopak plní energie.

Fresh labels French press

Máte rádi netradiční věci? Vyzkoušejte French press Stelton Theo, který se inspiroval skandinávskou a asijskou kulturou. Seženete ho na Freshlabels za 2090 Kč v matné barvě. Konvice je vyrobená z kameniny s glazurovaným vnitřkem. Objednejte si tento stylový doplněk do kuchyně, který v roce 2015 získal ocenění za design.

fresh
bonami

French press Bonami

Krásný kávovar Bonami v rose gold barvě, který vytvoří z podávání kávy posvátný rituál. Připravte si French press kávu s pomocníkem od italské firmy Brandani. Dopřejte si výraznou chuť kávy! French press koupíte za 789 Kč a pokud budete nakupovat s Tipli získáte na zboží až 3 % slevu. Zaregistrujte se a nakupujte výhodně.

Doplňky do kuchyně výhodněji

Chcete svůj kávovar získat za ještě lepší cenu? Využijte cashback od Tipli! Zaregistrujte se zdarma a získejte přehled o slevách a akčních novinkách. Nakupujte přes cashback a získejte část peněz zpět!

Doplňky do kuchyně

Související obchody

Tescoma, Kasa.cz, Freshlabels, Mall.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se