Navštivte Oktoberfest v Mnichově

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Tipy na výlety 3. 5. 2022

Milujete pivo? Pak byste si neměli nechat ujít největší svátek všech pivařů v Mnichově pod světoznámým názvem Oktoberfest, jehož historie sahá až do roku 1810. Oktoberfest 2019 letos vypukne už 21. září a potrvá úžasných 16 dní až do 6. října. Co můžete na tomto festivalu a zažít? A jak se tam výhodně dostat a ubytovat? To vše se dozvíte níže.

Mnichov není až tak daleko, a tak zažít tento slavný festival na vlastní kůži není až tak nemožné. A pokud vám už nezbyla žádná dovolená, nezoufejte. Oktoberfest 2019 zasahuje ihned do tří víkendů!

Historie a tradice Oktoberfestu

Oktoberfest je největší pivní festival světa, který většinou trvá 16 dní a koná se na přelomu září a října. Každý rok na něj přijede až neuvěřitelných šest milionů návštěvníků. Jelikož největší část z nich pochází z Bavorska, potkáte tu hodně lidí v tradičních bavorských krojích v kloboukách s chomáčkem kozí srsti.

Oktoberfest

Tradice Oktoberfestu vznikla již v roce 1810, kdy se konala svatba korunního prince Ludvíka Bavorského. Princ tehdy pozval na oslavu celé město a takto se slavnosti opakovaly každý rok, až se vyvinuly do dnešní podoby. Základním posláním je tedy dobrá zábava a nálada.

Český národ pivařů

Jsme národ, který pivo miluje a najde se mezi námi jen menšina těch, kteří tento nápoj nepijí vůbec. Ve světě však nevynikáme pouze počtem vypitých piv na osobu, ale právě kvalitou piva. Mezi nejznámější značky patří například Plzeň, Bernard, Ferdinand, Krušovice, Pilsner Urquell, Gambrinus, Budvar nebo Radegast.

Pokud chcete změnu, doporučujeme vám zkusit piva z malých pivovarů, kde kromě kvalitních surovin přidávají do receptur i špetku lásky. Za nás vám můžete doporučit například věhlasný rodinný pivovar Matuška z Křivoklátska.

TIP: Chcete se někam podívat a přitom ušetřit? Máme pro vás 4 tipy, jak sehnat levnou dovolenou.

Oktoberfest 2019: Program

Letošní ročník začne v sobotu ve 12:00 dne 21.9.2019 a potrvá až do neděle 6.10.2019 do 23:30. Během těchto 16 dnů se rozhodně najde nějaký termín, kdy byste mohli tento festival navštívit i vy. Mnichovský Oktoberfest nejde atmosférou popsat, musí se zažít.

Základním smyslem programu je samozřejmě ochutnávání piva a také atrakce. Kromě toho je festival zpestřen několika speciálními :

pivo oktoberfest
  • 21. září, 11:00 - příchod hostitelů do jejich stanů průvodem skrze ulice Mnichova. Slavnostní průvod trvá 1 hodinu a představí se více než 1 000 účastníků.
  • 21. září, 12:00 - zahajovací ceremoniál, který oficiálně odstartuje letošní slavnosti piva se uskuteční ve stanu “Schottenhamel”.
  • 22. září, 10:00 - tradiční průvod v klasických krojích potrvá 2 hodiny a projde jím více než 9 000 účastníků.
  • 23. září, 9:00 - prohlídka Oktoberfestu pro 1 200 dětí.
  • 23. září, 12:00 - speciální oběd pro starší konaný ve velkých stanech.
  • 24. září, 12:00-18:00 - první “rodinný den”, kdy jsou všechny atrakce zlevněny.
  • 26. září, 10:00 - tradiční náboženská mše ve stanu “Hippodrom”.
  • 29. září, 11:00 - koncert kapel Oktoberfestu.
  • 1. října, 12:00-18:00 - druhý “rodinný den”, kdy jsou všechny atrakce zlevněny.
  • 3. října, 12:00 - setkání milovníků masa ve stanu “Hippodrom”.
  • 6. října, 12:00 - tradiční výstřely ze zbraní konané na schodech u bavosrkého pomníku.
  • 6. října, 23:30 - ukončení Oktoberfestu.

Chytrá aplikace Oktoberfest 2019

Pro snazší orientaci a přehled všech atrakcí i událostí vám doporučujeme si do svého mobilu stáhnout aplikaci Oktoberfest 2019. Vývojáři navíc mysleli snad na vše. Když se vám ztratí kamarád v davu nebo u nějakého stanu, tato aplikace vám pomůže se opět najít.

Jak se dostat na Oktoberfest 2019?

Německo není žádnou vzdálenou zemí, proto dostat se do Mnichova není vůbec žádný problém. Nejjednodušeji se na tento festival dopravíte buď autem nebo autobusem.

TIP: Před odjezdem do Německa si nezapomeňte vyměnit pár českých korun za euro, ať vás nepřekvapí nepříjemné poplatky za výběr hotovosti z bankomatu v cizích zemí.

Oktoberfest atrakce

Autem - pohodlně ve svém

Oktoberfest se vždy koná na rozlehlém místě v části Mnichova, která se nazývá Theresienwiese. Toho místo si však do navigace rozhodně nezadávejte. V tomto období je okolí festivalu velmi vytížené. Nejlepší bude, když si najdete hotel s vlastním parkovištěm, nebo auto necháte na nějakém P+R a dále se dopravíte buď MHD nebo klidně pěšky.

POZOR: Neřiďte pod vlivem. Německá policie je především v těchto dnech velmi striktní.

Oktoberfest suvenýry

Připravte se na letošní ročník stylově. Pořiďte si různé Oktoberfest suvenýry nebo oblečení za zlomek ceny na oblíbeném zahraničním obchodě eBay. Server eBay vás potěší nejen příjemnou cenou, ale i širokou nabídkou. S nákupem přes Tipli navíc ušetříte další 2 % na caschbacku.

Navštívit eBay.com »

Autobusem - výhodně s 3% cashbackem

Cesta autobusem vás pravděpodobně vyjde nejvýhodněji. S rezervací lístků však moc neváhejte, mizí velmi rychle. Mrkněte na nabídku společnosti FlixBus, u které díky Tipli dostanete část hodnoty z nákupu zpět. Odměna za každý nákup činí 3 % z hodnoty objednávky.

TIP: Ušetřete si čas i námahu a přečtěte si našeho stručného průvodce, jak si rezervovat lístky u FlixBusu. Pro akční cesty a zájezdy je možné využít také Travel FREE akce.

Vlakem - téměř až před festival

Vlak je též pohodlnou možností, jak se dostat na tuto velkou slavnost. Hlavní nádraží Hauptbahnhof se nachází pouze 15 min chůze od festivalu. Navíc ani nebudete muset nijak bloudit. Většinou se stačí chytit nějakého davu, protože v tomto období všichni míří na to samé místo.

TIP: Nezapomeňte si zavčasu rezervovat místenky. Nebudete rozhodně jediní, kdo budou chtít do Mnichova cestovat vlakem.

Ubytujte se i na poslední chvíli navíc až s 4% cashbackem

Chcete-li najít to nejlepší, nebo i nejlevnější ubytování přesně podle svých představ, zkuste server Booking.com. Vyhledávat můžete na základě velmi podrobného filtru a ubytování zde najdete i na poslední chvíli.

Prohlédnout nabídku Booking »

Kde se ubytovat v Mnichově?

Před tím, než se rozhodnete vyjet na Oktoberfest, si nejdříve zajistěte ubytování. Pro jednodušší plánování vaši cesty jsme vybrali dva hotely, které se nacházejí nedaleko místa, kde se festival koná a zároveň jsou velmi dobře hodnocené v obchodu Booking.

Novotel München City Arnulfpark

Tento hotel se nachází pouze 2,1 km od samotného Oktoberfestu. Je skvěle hodnocený především pro rodiny s dětmi. Dospělé rozhodně potěší moderní, čisté zařízení a veřejná sauna zadarmo. Využít lze i nápojový bar a fitness. Cena na portálu Booking uvedena níže je za víkend pro 2 dospělé a 2 děti.

Cena
Cena s Tipli
Cena14 116Kč
Cena s Tipli13 625 Kč
Novotel München City Arnulfpark
Prohlédnout ubytování »

Hotel Pension Haydn

Hotel Pension Haydn

Tento hotel se nachází pouze 2 minuty chůze od Oktoberfestu! Pokud byste se chtěli projet věhlasným metrem v Mnichově, stačí vám k tomu jen 5 minut chůze. Využít můžete i chutné snídaně. Tento hotel je na Booking nejlépe hodnocený páry. Cena uvedena níže je za víkend pro 2 dospělé.

Cena
Cena s Tipli
Cena12 150 Kč
Cena s Tipli11 727 Kč
Prohlédnout ubytování »

TIP: Adrenalinové i chuťové zážitky si můžete užít po celý rok i u nás doma. Navíc za skvělé ceny. Zážitky z Hyperslevy.cz jsou za výhodné ceny a vy navíc můžete ušetřit dalších 3,5 % s cashbackem.

Cestuje za skvělé ceny s ověřenými společnostmi

Ať už se rozhodnete vyrazit na Oktoberfest nebo někam jinam, vždy při svém cestování můžete využít výhodný cashback, který vás ocení za každý uskutečněný nákup u obchodů, které tento benefit podporují. Věděli jste třeba, že můžete ušetřit i za pobyt s celou rodinou u moře nebo na horách u některých českých cestovních kanceláří?

Související obchody

Booking, České kormidlo, FlixBus,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se