Konsolidace půjček vám ušetří až 50 % ze splátky úvěru

Tipy k nákupu 13. 2. 2023

Konsolidace půjček online, tzv. sloučení půjček do jedné, vám může ušetřit až 50 % ze splátky v porovnání s dosavadním úvěrem. Co je to konsolidace půjček a jaké konsolidace úvěrů jsou dostupné na českém trhu?

Konsolidace půjček online

Jestliže patříte mezi lidi, kteří mají více úvěrů u různých poskytovatelů, situaci může usnadnit konsolidace půjček online, tzv. sloučení půjček do jedné. Každá půjčka má různé podmínky a platí se v jiné dny. Klient může mít vysoké měsíční splátky nebo je administrativní správa těchto úvěrů velmi náročná. Od toho vám může pomoci konsolidace půjček online. Konsolidace úvěrů dokáže snížit výši splátek až o 50 % a především klient splácí jednu jedinou splátku za měsíc.

Konsolidace úvěrů umí provést sloučení půjček různých typů. Nejvíce obvyklé jsou konsolidace půjček od bank, konsolidace nebankovních půjček, sloučení kontokorentů nebo kreditních karet. Pro výběr vhodného sloučení půjček do jedné se doporučuje použít online nástroje k tomu určené, kterými jsou kalkulačky konsolidace půjček. Klienti by měli ještě před samotným sjednáním půjčky využít srovnání půjček, aby se nedostali do potíží se splácením. Konsolidace půjček sníží i samotnou výši měsíční splátky.

Konsolidace půjček kalkulačka

Online nástroje jako srovnání půjček a konsolidace půjček kalkulačka jsou dostupné na webových stránkách poskytovatelů. Srovnání půjček může najít vhodné půjčky s výhodnými podmínkami. Klient si například najde úvěr s flexibilním datem splatnosti a bude vědět, že v jeden den musí odeslat dvě (nebo více) měsíčních splátek. Konsolidace půjček kalkulačka naopak pomáhá najít to nejlepší sloučení půjček do jedné a ušetří vám tak až několik tisíc korun za měsíc.

Možnosti sloučení půjček do jedné

Na českém půjčkovém trhu je několik možností sloučení půjček do jedné. Všichni známí poskytovatelé konsolidací úvěrů nabízí konsolidace půjček online. Pro klienty je to velmi pohodlné, nemusí docházet do poboček bank a jiných institucí poskytujících sloučení půjček. Sjednání a vedení konsolidace úvěrů je ve velké většině zdarma. Klienti díky konsolidaci úvěrů ušetří peníze z rodinného rozpočtu, zbaví se poplatků spojených se starými půjčkami, ve splácení budou mít mnohem větší přehled a sami si zvolí, v jaký den měsíce a jakou částku budou splácet.

Sloučení půjček do jedné nabízí téměř všichni poskytovatelé spotřebitelských úvěrů (Komerční banka, Česká spořitelna, mBank) a dokonce konsolidace nebankovních půjček nabízí i nebankovní společnosti (Zonky a Home Credit). Komerční banka uvádí na svých webových stránkách příklad, kolik můžete ušetřit díky jejímu sloučení půjček. V Komerční bance je možné konsolidovat půjčky od 30 000 Kč do 2 500 000 Kč.

Velmi zajímavou nabídku konsolidace úvěrů má Česká spořitelna. Pokud si své půjčky převedete k České spořitelně, získáte jednu nižší splátku a za řádné splácení může spořitelna odpustit až 15 splátek. Sloučení půjček do jedné od České spořitelny umožňuje sloučit půjčky, kreditní karty, kontokorent a také nákup zboží na splátky. mBank uvádí, že sloučení půjček do jedné zajistí klientům snížení úroku až o 2 % a úsporu v rozpočtu dokonce až 20 000 Kč.

Konsolidace půjček online u mBank je zdarma (vyřízení, vedení, mimořádné splátky i předčasné splacení). U mBank si můžete vzít půjčku navíc až do částky 1 000 000. Zonky poskytuje svým klientům refinancování půjček od 20 000 Kč do 1 200 000 Kč. Zonky má výhodný úrok, který začíná na 4,99 % p.a. Home Credit patří k nejznámějším nebankovním institucím poskytujícím půjčky a sloučení půjček. Sloučení úvěrů od Home Credit umožňuje převést všechny druhy půjček do výše 700 000 Kč. Klient si může vzít ke konsolidaci půjček online hotovost navíc.

Konsolidace nebankovních půjček

Většina poskytovatelů sloučení půjček má v nabídce produktů i konsolidace nebankovních půjček. Nebankovní půjčka je úvěr od jiného poskytovatele než od banky. V posledních letech byl velký zájem o nebankovní půjčky, jež nabízely mnohem výhodnější podmínky a pro specifické klienty také benevolentnější podmínky. Nebankovní půjčky jsou dnes dost podobné v porovnání s půjčkami od bank.

Pro některé klienty, kteří mají například exekuci nebo mají záznam v insolvenčním rejstříku, není snadné získat úvěr od banky. V takovém případě se obrací na nebankovní společnosti. Konsolidace nebankovních půjček je na českém půjčkovém trhu častým produktem. Nejvíce využívaná konsolidace nebankovních půjček je Home Credit.

Bankovní konsolidace úvěrů

Bankovní konsolidace úvěrů je v nabídce produktů mnohých českých bank. Některé instituce nabízí svým klientům i refinancování půjček (například zmíněné Zonky), což znamená, že si úvěr převedete od jednoho poskytovatele ke zcela jinému. S konsolidací půjček se můžete obrátit na MONETA Money Bank, Českou spořitelnu, Hello bank! nebo Raiffeisenbank.

Bankovní konsolidace úvěrů má jasně definované podmínky a klient se nemusí obávat skrytých poplatků. Vždy je však důležité si přečíst podmínky u konkrétního sloučení půjček. Mnoho klientů rádo využívá možnosti mimořádných splátek nebo předčasného splacení celé konsolidace půjček online. Na trhu se nachází poskytovatelé sloučení půjček, kteří si za tyto služby účtují.

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se