Jak správně vybrat spodní prádlo - správná velikost podprsenek

Tipy k nákupuMóda  |  Dámská móda  |  Návody 7. 9. 2022

Ačkoli ho málokdo vidí, dokáže pozvednout náladu, a dokonce i zvýšit sebevědomí. A přesto se o mu nevěnuje taková pozornost, jakou by si zasloužilo. Spodní prádlo je nedílnou součástí ženského šatníku stejně jako kalhoty nebo svetry. Každá žena chce ve spodním prádle vypadat a hlavně cítit se skvěle. To je ovšem možné hlavně v případě, že si vyberete to pravé prádlo pro vás, které vám bude skvěle sedět.

Správný výběr spodního prádla

Správně zvolené spodní prádlo by mělo být určitě takové, ve kterém se budete cítit maximálně pohodlně. Na výběr spodního prádla potřebujete čas a zkoušení. Někdy je to celá věda umět si vybrat podprsenku nebo kalhotky. Navíc nesprávná volba spodního prádla může způsobit i intimní problémy. Jak tedy vybrat spodní prádlo, které tvé intimní partie ocení?

Kalhotky

Typů, střihů a materiálů kalhotek je v současné době v nabídce spodního prádla celá řada. Proto se vyplatí usnadnit si volbu tím, že se v nabídce trochu zorientujete.

Střih kalhotek

Každá z nás má typ kalhotek, který preferuje. Správný střih by měl postavě lichotit, nenápadně skrýt její nedostatky a hlavně byste se v něm měla cítit naprosto uvolněně a svá.

Klasické 

Nesmrtelná a nejvíce oblíbená klasika. Jsou slušivé a neuděláte s nimi chybu.

Brazilské

Baví vás hravý střih brazilských kalhotek, které jsou někdy naazývány "cheeky"? Jsou vykrojené do půli zadečku a opticky umí každý zadek zdokonalit.

Tanga

Tanga představují bezesporu jeden z nejoblíbenějších typů spodního prádla. Jsou nejvíce vykrojeným typem kalhotek a hodí se pod většinu outfitů.

S nohavičkou

Kalhotky s nohavičkou mají v oblibě hlavně mladé ženy, sluší ale všem se štíhlou postavou. Boky opticky rozšíří, bříško odhalí. Jsou také pro všechny ženy výbornou alternativou k pyžamu.

Stahovací

Stahovací kalhotky patří k velmi oblíbenému spodnímu prádlu, a to nejen v období plesové sezóny. Tyto modely jsou vyrobeny z kvalitního materiálu, který příjemně obepne a vykouzlí sexy křivky.

Materiál kalhotek

Kromě pěkného designu a pohodlného tvaru je zrovna materiál to hlavní, na co byste měla myslet. Obvykle volíme mezi klasickou bavlnou, krajkou a syntetikou. Všechny materiály by měly být zhotoveny v elastické variantě, aby byly co nejpohodlnější a skvěle seděly. Pro každodenní nošení určitě sáhněte po kalhotkách z bavlny či bio bavlny. Tato látka vám zajistí skvělou prodyšnost, nikde vás nebude tlačit a hravě tak zvládnete celý den v práci či ve škole. Všechny typy kalhotek se nabízí také v bezešvé variantě, která by v dámském šatníku určitě chybět neměla. Oceníte ji pod upnuté šaty, sukně nebo legíny. 

Správná barva

Někdy je opravdu těžké si vybrat. Navíc současné trendy podporují mixovaní různých barev podprsenky a kalhotek. Potřebujete si dodat sebevědomí? Sáhněte po černém nebo červeném spodním prádle. Pokud jste více introvertní, pravděpodobně ve tvém šatníku bude přebývat bílá barva. U extrovertních žen to zase budou různé barevné kombinace a výrazné vzory. Vždycky vybírejte podle toho, abyste se sama cítila dobře a v pohodě.

Obrázek

Podprsenka

Na trhu existuje mnoho typů podprsenek, ze kterých můžeme volit. Podprsenka by měla být oporou pro vaše prsa a tvarovat dekolt. Obecně lze říci, že vyhrává ta žena, která výběr přizpůsobí své postavě a aktuální potřebě. Důležité je, abyste se cítila skvěle - a to se stane pouze v prádle, které Vám bude dokonale sedět a vyhovovat. Jednou z nejdůležitějších věcí je obvod, vezměte si proto do ruky metr a změřte se.

Bralette

Romantické bralette podprsenky alias braletky se v posledních letech staly módním hitem, a to zejména pro ženy s menším poprsím. Jde o nevyztužené podprsenky s trojúhelníkovými košíčky, které jsou zpravidla zdobené něžnou krajkou.  Braletky jsou sexy na pohled a velmi pohodlné na tělo.

Push-up

Podprsenky typu push-up jsou velmi oblíbenou kategorií spodního prádla- vykouzlí dokonalý dekolt a dodají Vám sebevědomí.  I proto si je oblíbily ženy s menším poprsím, které chtějí ňadra opticky zvětšit, vyplnit a zvýraznit. Předností modelů s vyjímatelnými vycpávkami je, že u nich lze regulovat míru vyztužení. 

Bez kostic

Podprsenky bez kostic jsou hitem. I ony totiž dokáží vykouzlit dokonalý dekolt a zároveň jsou maximálně pohodlné. Podprsenky bez kostic nemají v košíčcích všité kostice, a proto jsou vhodné zejména pro prsa, kterým stačí lehká opora. Bezkosticové podprsenky mohou být vyztužené, nevyztužené i bezešvé.

Balconette (Bardot)

Podprsenky bardot se také nazývají balkonetky a to pro svůj jedinečný „balkonový“ tvar, který zvýrazní především horní linii prsou. Tyto podprsenky se perfektně hodí pod topy bez rukávů či do hlubokých výstřihů. Každá podprsenka tohoto typu poskytuje ňadrům perfektní oporu i bez ramínek.

Sportovní

Sportovní podprsenky jsou nejen sexy, ale hlavně jsou vyrobeny z kvalitních funkčních materiálů pro pohodlí a jistotu při sportovní zátěži. Díky speciálním střihům a pevným materiálům, udrží sportovní podprsenka Vaše prsa na správném místě a Vy se tak můžete věnovat cvičení naplno.

Kojící

Kojicí podprsenky mívají odepínací košíčky pro zjednodušují kojení, prostor k umístění prsních vložek a rozšířená ramínka, která nikde netlačí. Náročné období s miminkem pomůže ulehčit správně zvolená kojící podprsenka - poskytne prsům perfektní oporu, je funkční a pro celý proces krmení velmi praktická.

Obrázek

Správna velikost podprsenky

Podprsenka by měla být oporou pro vaše prsa a tvarovat dekolt. Push-up nesmí odstávat ani o milimetr a při větších objemech je vhodné volit kostice a širší ramínka. Častou chybou je, že podprsenka má příliš velký objem a při zvednutí rukou vylézá nahoru nebo naopak košíčky mají příliš malý objem, prsa z nich kypí po stranách nebo nahoře. 

Nejpřesnější měření provedeme pomocí krejčovského metru, který je ohebný a poddá se tak našemu tělu. Důležité jsou dva rozměry, a to rozměr pod prsy a rozměr přes prsa. Pokud naměříte pod prsy 80 cm a přes prsa 93 cm, pak postupujte následovně: obvod je sice změřený na 80 cm, ale podprsenka by měla perfektně sedět na svém místě po celý den, a proto se nebojte volit o minimálně 5 cm (10 cm) menší obvod. Co se týče košíčků, tak odečítáte naměřené číslo pod prsy od naměřeného čísla přes prsa, v příkladě tedy 93 cm mínus 80 cm, vychází 13 cm, což odpovídá košíčkům C.

Obrázek

Související obchody

Astratex.cz, Intimissimi, Calzedonia

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se