Jak správně čistit pleť

Tipy k nákupu 28. 2. 2022

Čistit či nečistit? Rozhodně ano, i když se nelíčíte! Na pleti se usazuje spousta nečistot. Denní čištění je pro zdravý vzhled pleti opravdu důležité. Ani ten nejlepší krém vaší pleti neprokáže takovou službu jako pravidelné a důkladné čištění.

Proč čistit pleť

Čištění pleti je mnohem víc, než jen smytí make-upu. Kromě make-upu je zapotřebí odstranit nečistoty, jako je prach, pot, bakterie a viry, které se za celý den nashromáždily na obličeji. Když na pleti tohle všechno necháte působit přes noc společně s potem a mazem, dojde tak k zvýšené tvorbě pupínků, rozšířených pórů či náhlého vzniku dalších kožních nedostatků.

Obrázek

Kdy čistit pleť

Každá pleť, ať už je suchá, mastící se nebo smíšená, si zaslouží pozornost ráno i večer. Protože naše pokožka přes noc regeneruje, je třeba ráno odstranit odumřelé buňky a  zbavit ji nadbytečné mastnoty. které se nahromadily na povrchu pleti. Zatímco večer z ní jemně smyjete všechny nečistoty a zároveň ji připravíte na aplikaci pečujících produktů.

Jak čistit pleť ráno

Po noci na pleti zůstává pot i nečistoty z polštáře, proto je třeba pokožku ošetřit i ráno. Bude Vám stačitmicelární voda nebo gel, kterým z pleti setřete pot a nečistoty. Po očištění pleti naneste denní krém nebo oblíbený BB krém, který vaši pleť ochrání před nepřízní počasí, nečistotami z ovzduší, a zejména před volnými radikály.

Jak čistit pleť večer

Večer čistěte pleť mnohem důkladněji. Večer je třeba pleť vyčistit důkladněji, a to ve 2 fázích: 

  • V první fázi byste pleť měli vyčistit pleťovým mlékem, odličovací emulzí nebo micelární vodou. Tímto krokem odstraníte nečistoty.
    V případě očí postupujte následovně: není nutné je "drhnout", ale stačí přiložit tamponek, počkat a řasenku jemně stáhnout. Poté jemně dočistit zbytky.
  • V druhé fýzi by mělo následovat dočištění tonikem. To odstraní nečistoty rozpustné ve vodě, pleť osvěží a připraví na aplikaci nočního krému nebo séra.

Vyberte si vhodný odličovač

Pravidelné odličování je základ v každém věku,ale ne každá žena ví, jak pleť dobře a šetrně čistit. Volbou správné kosmetiky předejdete např. opuchlým víčkům, štípání, svědění či vyrážkám, předčasnému stárnutí pleti, ztrátě pružnosti a lesku pokožky i tvorbě vrásek. 

Na mýdlo a vodu zapomeňte, protože pleť vysušuje a způsobuje napětí. Obecně platí, že lidé se sušší pletí by měli používat produkty krémové konzistence (lotion), které se snadno smývají. Pro lidi se smíšenou nebo mastnou pletí se hodí spíše gelové nebo pěnové čisticí přípravky, které pleť osvěží a vyhladí. Také se spíše vyhýbejte přípravkům, které obsahují parfemaci, barviva, parabeny a silikony. Nejšetrnějším a nejúčinnějším prostředkem pro odstraňování make-upu jsou však odličovací oleje, případně dvoufázové odličovače.  Obecně platí, že čím více olejových složek odličovač obsahuje, tím snadněji si poradí i s voděodolným líčením bez drhnutí. 

Protože odličovače zanechávají na vaší pleti mastný film, je třeba pleť ještě dočistit. Na to se používají převážně tonika, micelární vody nebo pleťové vody.

Čištění pleti - něco navíc

Pokud pro svou péči o pleť chcete udělat něco navíc, můžete jednou týdně použít masku nebo jednou až třikrát týdně naneste jemný peeling.

Maska

Jednou týdně dopřejte své pleti pleťovou masku. Na výběr jsou hydratační, liftingové, čisticí či vyživující masky. Oblíbená je také slupovací nebo plátýnková maska na obličej. 

Peeling

Peeling obličeje zařaďte do čištění pleti jednou až dvakrát týdně. Nepoužívejte ho však častěji a také zvažte vhodný přípravek, pokud máte citlivou pleť.

Související obchody

Douglas, Notino, DM drogerie, Sephora

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se