Jak připravit skvělou kávu

Tipy k nákupuJídlo  |  Potraviny  |  Krása a zdraví  |  Hobby a zábava  |  Rodiče a děti  |  Hubnutí 18. 7. 2023

Neumíte si představit den bez ranní kávy? Užíváte si plnou chuť a silné aroma každého šálku? A chcete si doma připravit kvalitní kávu jako z té nejlepší kavárny, kde podávají i cookies s čokoládou? Pak jste na správném místě! Poradíme vám, jak si doma připravíte skvělou kávu a kde díky Tipli navíc ušetříte.

Co může být po ránu lepší než lahodná chuť kávy! Pokud si potrpíte na kvalitu a nespokojíte se s levnou rozpustnou kávou, je tento článek přesně pro vás. Nic vám totiž nepřinese takový chuťový zážitek jako čerstvě namletá káva, která provoní celý dům. Provedeme vás přípravou kávy krok po kroku. Podíváme se také na vybavení na přípravu kávy.

Základem jsou kvalitní kávová zrna

Výběr těch správných kávových zrn není až tak složitý. Pražená zrna by neměla být příliš světlá, ani příliš tmavá. Měla by být podobně veliká, bez úlomků a stejné barvy. Samotná zrna by vám musí hlavně vonět. Pokud vám vůně není příjemná, pravděpodobně vám káva z nich nebude ani chutnat.

káva

Na trhu se můžete setkat se dvěma základními druhy zrnkové kávy - Arabica a Robusta. Arabica je nejkvalitnější káva s výrazným aroma a jemnou chutí. Robusta je oproti ní hořčí a méně výrazná. Je však více rozšířena díky nižším nákladům na výrobu.

Výbornou kávu nabízí obchod Manu Cafe. V nabídce tohoto eshopu najdete zrnkovou kávu 100% Arabica, kávu Robusta i zrnkovou bezkofeinovou kávu. Najdete zde také degustační balíčky nebo dárkové sady. S cashbackem od Tipli navíc ušetříte 5 % z každého nákupu. Vyzkoušet můžete například zrnkovou kávu arabica Peru Andes, která se skvěle snoubí s cookies s čokoládou.

Původní cena (za kg)
Cena s Tipli
Původní cena (za kg)595 Kč
Cena s Tipli565 Kč
PERU ANDES ZRNKOVÁ KÁVA
Koupit zrnkovou kávu »
zrnková káva arabica

Kvalitní zrnovou kávu koupíte také v obchodě Gourmet Káva. Široký sortiment obchodu zahrnuje i kapsle pro kávovary DolceGusto a Nespresso, mlýnky, kávovary a další příslušenství. Proklikněte se před každým nákupem v tomto obchodě přes Tipli portál a získáte navíc díky cashbacku 3,5 % zpět na váš účet. Zrnkovou kávu arabica Brazílie Santos tak můžete pořídit ještě levněji.

Původní cena (za kg)
Cena s Tipli
Původní cena (za kg)399 Kč
Cena s Tipli385 Kč
Koupit zrnkovou kávu »

TIP: Dáváte přednost kvalitním sypaným čajům? Tak ochutnejte Oxalis čaje.

Zelená káva

Zelená káva není žádnou speciální odrůdou kávy. Jedná se pouze o kávová zrna před pražením, která obsahují více antioxidantů a kyselin, které se během procesu pražení ztrácejí. V souvislosti s hubnoucím účinkem nás nejvíce zajímá kyselina chlorigenová, která pomáhá snižovat vstřebávání cukru a tím z velké míry zabraňuje přeměně nadbytku cukru v těle na tuky. I tu s Tipli seženete výhodně.

Zelená káva s cashbackem až 5 %!

Zelená káva podporuje vaše tělo, Tipli podporuje vaši peněženku! Ušetřete díky cashbacku až 5 % z vašeho nákupu a vychutnejte si zelenou kávu každý den. Ve kterých obchodech ji seženete s největší slevou od Tipli?

TIP: Chcete se o účincích zelené kávy dozvědět více? Jak pomáhá zelená káva na hubnutí a kde jí výhodně koupíte se dozvíte v našem dalším článku.

Umelte si tu svou

Lahodnou čerstvou kávu připravíte pouze z takových zrn kávy, která si namelete těsně před přípravou. Proto vám doma nesmí chybět spolehlivý mlýnek na kávu. Na trhu najdete ruční i elektrické mlýnky od různých výrobců. Pokud si potrpíte na osobitou přípravu kávy, je pro vás jasnou volbou ruční mlýnek, který pořídíte za přijatelnější cenu, a který je vhodnější pro domácí přípravu kávy.

Široký sortiment mlýnků nabízí obchod Gourmet Káva. Najdete zde velmi kvalitní ruční mlýnky na kávu značky Lodos, ale i cenově dostupnější kávomlýnky od jiných výrobců. Vyzkoušejte například spolehlivý ruční mlýnek na kávu Hario Mini Mill Slim s keramickým mlecím mechanismem a nastavitelnou hrubostí mletí.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena649 Kč
Cena s Tipli626 Kč
Hario Mini Mill Slim
Prohlédnout ruční kávomlýnek »
zrnková káva arabica

Pokud melete větší množství kávy, rozhodně není vhodné použití sekáčku či levného mlýnku, který kávu nerovnoměrně rozdrtí a spálí. Chcete-li mít kávu namletou rychle a pohodlně, bezpochyby se vyplatí investice do kvalitního elektrického kávomlýnku, který dokáže namlít kávová zrna opravdu kvalitně. Doporučit můžeme elektrický Kávomlýnek Krups GVX242 z obchodu Kasa.cz s kvalitním mechanismem s mlecími kameny.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena2 159 Kč
Akční cena1 699 Kč
Cena s Tipli1 631 Kč
Prohlédnou elektrický mlýnek »

Tip: Potěšit mohou také Káva výhodně akce na stránkách Kávavyhodně.cz, kdy je možné sehnat kvalitní zrnkovou kávu i cenově velmi výhodně. 

Příprava čerstvé kávy

Způsobů, jak připravit čerstvě namletou kávu, je mnoho. Lze z ní udělat turka, překapávanou kávu nebo využít moka konvičku či french press. Pohodlněji si pak kávu připravíte pomocí pákového nebo plnoautomatického kávovaru. Výběr přípravy záleží jen na vás. Jen na vás je také to, zda si do kávy přidáváte mléko. Může to být rostlinné mléko nebo živočišné, nejčastěji kravské. Z rostlinných mlék jsou nejčastěji používaná sojová, mandlová, kokosová mléka či maková. Kokosové mléko obsahuje zdravé tuky na podporu srdce.

French press představuje nejrychlejší, nejlevnější a nejjednodušší variantu přípravy kvalitní kávy. Jedná se o speciální skleněnou konvici s pohyblivým sítkem. Na trhu najdete jak levnější french press konvice z plastu, tak i elegantní nerezové modely. Na každodenní přípravu kávy doporučujeme French press 350 ml z obchodu Gourmet Káva.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena189 Kč
Cena s Tipli182 Kč
French press
Prohlédnout french press »

TIP: Máte rádi kvalitní sypané čaje? Vyzkoušejte french press také k přípravě bylinek a čajů. Prozradíme, jak na to a kde koupit stylové konvice nejvýhodněji.

zrnková káva arabica

Moka konvička se využívá pro přípravu kvalitní kávy na běžných plotýnkách i moderních indukcích. Pořídit si můžete klasickou hliníkovou, za kterou dáte podstatně méně, nebo nezerovou konvičku, kterou využijete i na indukci. Výhodně seženete hliníkovou moka konvičku PALOMA na 3 šálky v obchodě Tescoma, navíc s 3,5% cashbackem od Tipli.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena299 Kč
Cena s Tipli289 Kč
Prohlédnout moka konvičku »

Překapávaná káva je hned po espressu tou nejoblíbenější. Její příprava, kdy je lahodná káva filtrována přes papír, je však oproti klasickému espressu mnohem snazší. A snažší je i obsluha samotného přístroje. Doporučit můžeme například Kávovar ETA Inesto 3174 90000, který koupíte za skvělou cenu v obchodě Kasa.cz.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena999 Kč
Cena s Tipli959 Kč
Kávovar
Prohlédnout kávovar »
Espresso DeLonghi

Espresso je bezpochyby nejoblíbenějším způsobem přípravy kávy. Díky moderním přístrojům si můžete kvalitní a lahodné espresso připravit doma jedním stisknutím tlačítka. Kvalita a pohodlí však něco stojí. Jednou z levnějších, ale stále kvalitních variant automatického espressa je Espresso DeLonghi Magnifica. Výhodně ho nyní koupíte se slevou 48 % v obchodě Kasa.cz Kasa.cz.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena14 490 Kč
Akční cena7 499 Kč
Cena s Tipli7 199 Kč
Prohlédnout espresso »

TIP: Udělejte si čas na kávu! Prozradíme vám, jaké kávovary jsou ty nej.

Kvalitní káva levněji s cashbackem!

Ať už zůstanete u praktické moka konvičky nebo si chcete pořídit automatický kávovar, cashback od Tipli vám vždy ušetří něco navíc. Nezapomeňte se proto před každým nákupem prokliknout přes Tipli portál a nakupujte levněji. Ve kterých obchodech nakoupíte s největší slevou?


Související obchody

Tescoma, Tchibo, Manu Cafe, Manu Tea, Gourmet Káva

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se