Zelená káva na hubnutí

Tipy k nákupuJídlo  |  BIO produkty  |  Krása a zdraví  |  Hobby a zábava  |  Rodiče a děti  |  Hubnutí 9. 3. 2022

Pomáhá na hubnutí nebo nepomáhá? Je to zázrak nebo je to podvod? Článků na zelenou kávu jako pomocníka na hubnutí bylo napsáno už nespočet, stejně tak bylo napsáno i spoustu rozporuplných informací. Pojďme se společně zaměřit na fakta a zjistit, jak to s ní doopravdy je jednou pro vždy!

Co je to zelená káva a kde ji koupit?

Zelená káva neboli také green coffee není žádnou speciální odrůdou kávy, je to pouze káva, která ještě neprošla procesem pražení. Jde o původní zrnka kávovníku ve tvaru bobulí. Ty se pak suší na slunci, dokud neprasknou a nevypadnou z nich zrnka zelené kávy.

Kvalitní zelenou kávu se nejvíce vyplatí kupovat přes internetové lékárny například přes eshop Dr. Max nebo z eshopu Benu lékárny. Zárukou je široký výběr a hlavně mnohem lepší ceny než v kamenných lékárnách nebo obchodech se zdravou výživou.

Zelená káva rostlina

Zelená káva a její účinky

Jelikož zelená káva není pražená, tak si její zrna zachovali velké množství účinných látek. Konkrétně nás nejvíce zajímá kyselina chlorigenová, která právě zodpovídá za hubnoucí účinek. Ta je zařazena mezi antioxidanty, které pomáhají snižovat vstřebávání cukru a tím z velké míry zabraňují přeměně nadbytku cukru v těle na tuky. Tato klinicky prokázaná studie vede k tomu, že se zmenšuje celková kalorická hodnota a tělo lépe spaluje.

Dáváte přeci jen přednost klasické kávě? Zkuste lahodnou kávu od Tchibo.

Zelená káva také pomáhá bojovat proti celulitidě, ale k tomuto tématu se zatím nevztahuje žádná studie. Někteří specialisté dokonce tvrdí, že kyselina chlorigenová dokáže v některých případech snížit riziko vzniku cukrovky a u mužů potlačuje riziko výskytu žlučových kamenů.

Nezapomínejte, že žádný spalovač tuků není samospásný! Pokud nemáte správně nastavenou životosprávu a dostatek pohybu, můžete zelenou kávu a všechny dalších spalovače polykat po kilech a to bez výsledku.

Příprava zelené kávy

Pokud jste si pořídili nenamletou kávu, nejdříve zrnka nechte odmočit na pár hodin ve vodě, aby změkly. Zelená zrnka jsou totiž mnohem tvrdší než klasická vypražená káva, takže pozor, abyste si nezničili mlýnek na kávu. Koupit si můžete ale samozřejmě i kávu namletou, nebo tabletky s enzymy, které jen stačí spolknout.

  • Pokud máte zrnkovou zelenou kávu, nechte ji před mletím 2-3 hodiny změknout ve vodě.
  • Na 1 šálek kávy potřebujete cca 7g kávy. To jsou přibližně 2 malé lžičky pomleté kávy.
  • Zalijte vařící vodou a nechte cca 5 minut vyluhovat.
  • Aby měla káva 100% účinek nedoporučuje se přidávat do kávy mléko. To totiž snižuje účinnost účinné látky.
Zrnka zelené kávy

Zelená káva je podvod!

Zelená káva je podvod a vůbec nepomáhá. Je to jen reklamní a marketingový trik, jak z lidí vytřískat peníze. I takové komentáře a názory si můžete přečíst v diskuzích na nejrůznějších stránkách. Pravdou ale je, že byl dokázán její vliv na hubnutí, a proto je již několik let součásti mnohých spalovačů ve fitness. Nezapomeňte ale, že základem hubnutí musí být vždy dieta a dostatek pohybu. Nespoléhejte se na všemožné spalovače, ty vám totiž jen pomůžou ve vašem snažení a rozhodně neodvedou celou práci za vás.

TIP: Potřebujete vůbec hubnout? Zrcadlo neřekne vše. Vyzkoušejte BMI kalkulačku, která prozradí více o vašem aktuálním stavu.

Související obchody

Prozdravi.cz, BENU Lékárna, Dr. Max, Zelený obchod, BIO-DETOX

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se