Srovnání cestovního pojištění: Ušetříte hned dvakrát

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Pokud se chystáte aktuálně na dovolenou, máme článek na míru! Neřešte, zda budete cestovat po Čechách nebo do zahraničí, protože stát se může cokoliv úplně všude. Nepodceňujte tedy výběr cestovního pojištění a zvolte si to, které bude splňovat přesně vaše požadavky.

Cena pojištění se odvíjí právě od destinace, kam se chystáte a také podle počtu dní dovolené. Pokud tedy pojedete k moři na 2 týdny, počítejte s dražším pojištěním než u víkendového pobytu do Londýna.

V rámci cestovního pojištění si můžete sjednat různé kombinace balíčků. Standardně však většina pojišťoven nabízí krytí léčebných výloh, asistenční služby, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za újmu na zdraví nebo majetku, pojištění zavazadel, pojištění zpoždění zavazadel, pojištění zpoždění letu, pojištění storna zájezdu a také technickou asistenci vozidla. Poslední službu můžete využít hlavně při cestách autem po ČR, ale samozřejmě i po celém světě.

Léčebné výlohy a úrazové pojištění se hodí vždy, protože kdyby náhodou došlo k úrazu, tak vás mohou ošetřit v místě pobytu na náklady pojišťovny, u které si cestovní pojištění sjednáte. Zpoždění letu nebo zavazadel určitě využijete téměř u každého leteckého zájezdu. Vzhledem k nepříjemným situacím, které pak na letišti zažíváte, máte nárok na jistou finanční kompenzaci.

Srovnání cestovního pojištění

Odpovědnost za újmu na majetku můžete využít například v situaci, kdy v muzeu nechtěně zavadíte o drahou vázu a ta se rozbije. Při představě, že byste měli uhradit finance za tuto škodu ze svého, se vám jistě podlamují kolena. Nenechávejte tedy nic náhodě a pořiďte si cestovní pojištění i vy.

Srovnání pojištění? Rychle a levně s cashbackem

Využijte služeb internetového srovnávače pojisteni.cz. Díky Tipli cashbacku získáte při využití online služeb zpět až 30 % ze zaplacené částky!

Využít srovnávač pojištění.cz »

Které cestovní pojištění si sjednat?

Určitě je dobré si srovnat cestovní pojištění od jednotlivých pojišťoven například přes portál pojištění.cz, kde získáte skvělý přehled, co se na trhu nabízí. Zároveň je pak vhodné si cestovní pojištění sjednat on-line. Vzhledem k tomu, že pojisteni.cz je jedním z našich partnerů, máte tak nárok opět na cashback, a to je jistě příjemná zpráva.

Pojďme si sestavit modelový příklad, jak takové cestovní pojištění můžete sestavit. Představte si, že se chystáte na týden k moři v rámci Evropy, a kromě úrazového pojištění chcete mít také zajištěná zavazadla pro případné zpoždění nebo dokonce poškození či ztrátu. Určitě si zvolíte i pojištění odpovědnosti za újmu a pro jistotu zvolíte i pojištění zpoždění letu.

Česká pojišťovna cestovní pojištění

V rámci cestovního pojištění od společnosti Česká Pojišťovna máte možnost si vybrat přímo balíček dle toho, kam jedete. V případě našeho modelového příkladu se nabízí „balíček k moři“. V porovnání s Uniqa cestovním pojištěním je zde nižší limit na léčebných výlohách, a to pouze do limitu 3 000 000 Kč. Úrazové pojištění je podobné. Zároveň nabízí pomoc při zrušení nebo zpoždění letu. Pro dítě do 18 let poskytují slevu 50 % a děti do 6 let jsou pojištěné zdarma. Celková cena za tento typ pojištění je 288 Kč.

Allianz cestovní pojištění

U společnosti Allianz máte na výběr ze 3 variant, podobně jako u majetkového pojištění domácnosti nebo nemovitosti. Nejlevnější varianta „základ“ vychází na 290 Kč a zahrnuje pouze léčebné výlohy do limitu 3 000 000 Kč, asistenční služby a odpovědnost na zdraví a majetek do limitu až 5 000 000. Pokud chcete mít zajištěné ještě úrazy a další doplňková rizika včetně pojištění léčebných výloh bez limitu, můžete zvolit variantu „optimal“ za 424 Kč nebo „exkluziv“ za 596 Kč.

ČSOB cestovní pojištění

I ČSOB nabízí možnost výběru ze 3 variant, přičemž nejlevnější je za 122 Kč a nejdražší za 389 Kč. V rámci nejlevnější varianty máte limit léčebných výloh zajištěn do výše 3,5 milionu a u nejdražší varianty až na 15 milionů. To je poměrně velký rozdíl v plnění. Základní varianta obsahuje ještě asistenční služby. Pokud máte zájem i o úrazové pojištění s limitem až 600 000 Kč na trvalé následky úrazu a pojištění odpovědnosti s rozsahem až 6 milionů Kč na zdraví a 3 miliony Kč na majetek, zvolte raději tu dražší variantu.

Generali cestovní pojištění

Srovnání cestovního pojištění Generali

Generali nabízí možnost si své cestovní pojištění opravdu „složit“ jako skládačku. Standardně máte na výběr ze 3 variant a k tomu si volíte jednotlivá připojištění. Nejlevnější varianta Generali pojištění je za 102 Kč, ale obsahuje pouze léčebné výlohy. Připojistit si pak můžete třeba sportovní činnost, elektroniku apod. Dle rozsahu vaší dovolené se tak můžete dostat klidně i přes 500 Kč.

Cestovní pojištění Generali »

Pro různé příležitosti se může vyplatit různé cestovní pojištění. Je jen na vás, které zvolíte podle situace, ve které se nacházíte.

Ušetřete na cestovním pojištění díky cashbacku

Portál Tipli nabízí možnost cashbacku u partnerských pojišťoven. Jak to funguje? Zaregistrujte se na Tipli a proklikněte se do vybrané pojišťovny. Sjednejte si služby online a dostanete část peněz z nákupu zpět.

Využít cashback »

Související obchody

Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Allianz pojišťovna, Uniqa

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se