Souboj titánů: AliExpress vs. eBay

Tipy k nákupuNákupy z Aliexpress 10. 11. 2021

Pokud jste si oblíbili levné nakupování ze zahraničí, pravděpodobně máte mezi obchody svého favorita. Ale napadlo vás někdy, v čem jsou jeho silné a slabé stránky? Rozhodli jsme se pro vás srovnat AliExpress s eBay!

Čínské tržiště proti americkému gigantu. AliExpress i eBay mají ve světě miliony uživatelů, kteří na ně nedají dopustit. Na první pohled bychom mohli říct, že jsou si hodně podobné – seženete na nich vše, na co si vzpomenete. Od vesty k obleku až po obaly na mobil. A to za výhodnější cenu než v tuzemských obchodech. Jen si na zásilku chvilku počkáte. Jak se ale odlišují? Jaké jsou jejich klady a zápory?

V čem se liší?

Rozdílů si člověk všimne většinou až ve chvíli, kdy má s oběma portály zkušenost nebo pokud shání něco specifického. Jaké jsou tedy největší rozdíly mezi AliExress a eBay?

Způsob platby

- AliExpress

Na AliExpress se dá platit pouze platební kartou. Ačkoli je zcela bezpečný, existují lidé, kteří neradi poskytují údaje o své kartě obchodníkům.

+ eBay

A od toho je tu elektronická peněženka PayPal, kterou můžete pohodlně platit na eBay, aniž byste museli někam zadávat údaje o své kartě. Pokud vám však PayPal nic neříká, můžete i na eBay platit kartou.

Vše, co potřebujete vědět o nákupu na eBay 1

Doba doručení

- AliExpress

V případě AliExpress máte jistotu, že si zboží objednáváte z Číny – a to je docela dálka. Standardní doba doručení je 19-30 dní, a komu by se chtělo na zboží čekat celý měsíc?

+ eBay

eBay má tu výhodu, že vám zprostředkuje obchodníky z celého světa. Tudíž, pokud spěcháte nebo jste netrpěliví, můžete výběr zboží zúžit jen na evropské sklady a vybírat podle konkrétních zemí. Pošťačka na vás bude s balíčkem zvonit klidně do týdne od objednání.

AliExpress - Kup teď - lupa

Nakupování v češtině

+ AliExpress

Obrovská výhoda pro ty, kteří si nejsou jistí svojí angličtinou. AliExpress v češtině sice funguje pouze na principu strojového překladu, ale budete-li shovívaví, dozvíte se vše, co potřebujete.

- eBay

eBay česky bohužel neumí a nedá se na naši mateřštinu oficiálně přepnout. Leda by vám to nabízel přímo váš internetový prohlížeč.

AliExpress - změna jazyka1

Způsob nákupu

- AliExpress

Všechno zboží na AliExpress je nové – to pochopitelně není žádná nevýhoda, naopak.

+ eBay

eBay vám ale nabízí jak zboží nové, tak bazarové. Jak za pevnou cenu, tak formou aukce. Pokud tedy sháníte něco unikátního, co nespadá do kategorie sériové výroby, nebo nutně nepotřebujete mít zboží nepoužívané, eBay vám nabízí mnohem větší výběr.

Vše, co potřebujete vědět o nákupu na eBay 2

Co mají společného?

Kromě toho, že na nich seženete vše, na co si vzpomenete, za fantastické ceny? AliExpress i eBay jsou oba neuvěřitelně návykové! Jakmile jednou zjistíte, že můžete mít doopravdy cokoli, jen stěží vás napadne něco, co se svém životě už nepotřebujete :-)

Související obchody

AliExpress, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se