Primark chystá velkou expanzi a míří s levnou módou do Brna

Tipy k nákupuMóda 25. 3. 2021

Ještě ani neotevřela prodejna Primark Praha a už se proslýchá, že tento řetězec s levnou módou chystá další expanzi po České republice. S největší pravděpodobností se dočkáme nového obchodního domu Primark Brno. Podle analytiků ale společnost nemusí zůstat jen u dvou prodejen v Česku.

O tom, že Primark, populární řetězec obchodů s levnou módou a bytovými doplňky, otevře svou pobočku i v Česku, se spekulovalo už dlouho. Letos na konci zimy se zpráva potvrdila: Primark podepsal nájemní smlouvu na prostory v centru Prahy. Nově se ale hovoří o tom, že pražská prodejna nebude v Česku jediná. Primark nejspíš zamíří také do Brna.

Primark Brno

Šance na to, že řetězec Brně opravdu vybuduje jednu ze svých poboček, nejsou vůbec malé. Podle analytických odhadů by moravská metropole „uživila“ dokonce dva obchodní domy Primark. Nejatraktivnější je pro tohoto prodejce oblečení obchodní centrum Olympia.

Kdo bydlí na Moravě a zatouží po nákupech v Primarku, má zatím jen jednu možnost – Primark Vídeň. Existují sice cestovní kanceláře, které nabízejí výhodné zájezdy přímo za nákupy, vlastní prodejna v Brně by ale byla mnohem pohodlnější. Zda si však společnost Primark Brno opravdu vybere za svou další lokalitu v ČR, není jisté.

Primark Praha otevře už na jaře!

Pražská prodejna Primark je na rozdíl od Brna tutovka. Sídlit bude v nově vznikající budově The Flow Building na adrese Václavské náměstí 47. Developerský projekt má být dokončen na jaře 2020. A Primark v něm bude největší prodejnou!

Velikost obchodu bude taková, jako jsme zvyklí ze zahraničí. Prodejna Primark Praha má zabírat 3 podlaží s prodejní plochou až 6 000 metrů čtverečních! Milovnice a milovníci nakupování jásají, protože levná móda, za kterou se z Prahy zatím muselo jezdit do Drážďan, je konečně na dosah. Společnost Primark už v únoru podepsala nájemní smlouvu s developerskou společností Flow East, které nově vznikající budova (původně známá jako projekt Květinový dům) patří.

TIP: Levná móda se dá nakupovat mnoha způsoby, například ve slevových akcích. Víte, že akční letáky obchodů lze ledovat i na internetu?

Za nákupy do zahraničí?!

Než otevře pobočka Primarku v ČR, ještě to pár měsíců potrvá. Komu se nechce čekat, tomu přijde vhod Primark v zahraničí. Z Prahy a Čech je nejblíže Primark Drážďany, pro východní část republiky je atraktivnější pobočka v rakouské Vídni. Vyrazit buď můžete v rámci speciálního nákupního zájezdu od cestovní kanceláře, nebo si cestu naplánujete sami. Nejlepší je jet autem (abyste měli místo na nákupní tašky, pochopitelně).

Nákupy v pohodlí a bez starostí

Nejpohodlnější a nejvíce ekonomické je udělat si výlet přes noc, ve kterém nejde jen o nákupy. Třeba z pátku na sobotu – jeden den nakupujete, druhý den obdivujete krásy města. Ubytování si pak zajistěte přes Booking.com, na Tipli vám k němu totiž dáme stylovou slevu!

Spojte nákupy s kulturou

Mini dovolená promění víkend ve skvělý zážitek. Domů si navíc přivezete spoustu módních úlovků. Když hledáte ubytování v zahraničí, je sázkou na jistotu Booking.com. Přes Booking ubytování najdete i objednáte a my v Tipli vám k tomu dáme až 4% slevu. Jednoduše si najděte Booking.com na Tipli, nebo klikněte na tlačítko níže. A hurá za nákupy!

  • Drážďany – Saská metropole nabízí nejen obchod s levnou módou. K návštěvě se nabízí třeba slavná Semperova opera nebo třeba historický komplex Zwinger, ve kterém dnes sídlí řada muzejí a galerií.
  • Vídeň – až vás unaví Primark Vídeň, vydejte se nasát historii. Vídeň je památkami proslulá: zámek Belvedere, Schönbrunn,… na své si ale jistě přijdete i legendárním Prátru.
Najít ubytování s Bookin.com»

Primark expanduje – kde všude je a bude?

Společnost Primark je jedním z nejvýznamnějších hráčů na poli levné módy v Evropě. Její obchodní model staví právě na velmi dostupném stylovém oblečení a díky tomu je velmi úspěšná. Dohromady má Primark přes 370 prodejen ve 12 zemích světa, např. v Rakousku, Německu, Itálii, Španělsku, USA, Irsku a Spojeném království.

V červnu expandovala společnost i do Slovinské Lublaně a chystá dokonce pobočku ve Varšavě. A dokonce i u nás by mohly přibýt další pobočky. Český trh je pro Primark atraktivní. Spekuluje se zejména o tom, že by společnost mohla mít zájem o prostory ve velkých nákupních centrech na pražském Chodově nebo Zličíně.

TIP: Při kontaktu s velkým množstvím lidí, které v obchodech bývá, hrozí, že "na vás něco vleze". Mrkněte proto předem naše na rady, jak bojovat s rýmou a nachlazením.

Levná móda alternativně

Cesta za nákupy není váš šálek kávy, čekat na tuzemský Primark se vám nechce, ale prostě toužíte po nakupování? Potom vyzkoušejte jiné obchody a eshopy s levnou módou. Na úbytě rozhodně nehyne BonPrix, v Česku oblíbený eshop s oblečením za sympatické ceny. Začnete-li svůj nákup proklinutím přes Tipli, vrátíme vám 4,5 % ceny z každého nákupu zpět

Oblečení světových značek najdete pro změnu třeba na About You. A i tady pro vás máme atraktivní cashbackovou nabídku. Nakupte na About You a my vám vrátíme až 7,5 %.

Ušetřete při nakupování online

Milujete módu a nakupování? My také! A rádi vás za nakupování odměníme cashbackem. Cashback, to jsou peníze zpět z nákupu. Funguje jednoduše: Vybraný obchod si najdete u nás na Tipli a kliknete na tlačítko „nakoupit“. My vás pak přesměrujeme přímo do eshopu, kde nakoupíte, jak jste zvyklí. Díky přesměrování poznáme, kolik jste za nákup utratili, a patřičný podíl z ceny vám zase vrátíme.

Související obchody

Booking, Astratex.cz, BIBLOO, Bonprix, About You

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se