Jak vybrat chytré hodinky? Pořiďte ty nejlepší.

Tipy k nákupuHobby a zábava  |  Sport  |  Návody  |  Nakupování 29. 7. 2022

Potřebujete rychle poslat SMS nebo odpovědět na e-mail a nechcete ve společnosti stále vytahovat telefon z tašky? Chytré hodinky váš problém snadno vyřeší, a navíc se stanou i originálním doplňkem na vašem zápěstí. Buďte moderní se smartwatch ověřených značek Huawei, Xiaomi nebo LG. Poradíme vám, jak vybrat chytré hodinky a kde pořídit ty nejlepší.

Chytré hodinky jsou takzvaně pravou rukou mobilního telefonu, se kterým jsou propojeny přes Bluetooth. Zobrazí vám upozornění na příchozí zprávu, lze s nimi přijmout či odmítnout hovor, ovládat přehrávání hudby a využívat další užitečné funkce. Jaké jsou ty nejlepší chytré hodinky a co je jejich hlavní výhodou?

Smart watch se stále více dostávají do popředí zájmu. Pro mnohé z nás už se staly neodmyslitelnou součástí sportovního tréningu. Nyní se ale otevírají i bezpečností a zdravotní výhody chytrých hodinek. Už dávno neplatí, že jsou chytré hodinky jen doplňkem k mobilnímu telefonu. Díky těsnému kontaktu s kůží a přichycení na těle umí i věci, které mobil nezvládne.

chytré hodinky

TIP: Už jste si vybrali? Počkejte si na slevu. Sledujte akční letáky elektro obchodů a ušetřete i desítky procent z ceny zboží. Všechny platné letáky najdete online na Tipli a jistě potěší také Electronic Star sleva na vybrané produkty.

Hlavní výhody smart watch

Volné ruce - obrovská výhoda zejména při sportu nebo cestování.

Delší životnost baterie telefonu - díky chytrým hodinkám vyřešíte základní úkony jako SMS zprávu nebo e-mail snadno a rychle, aniž byste museli vzít telefon vůbec do ruky.

Rychlost - vyřídit zprávu či e-mail prostřednictvím hodinek je mnohem rychlejší a pohodlnější, než lovit pokaždé telefon z tašky.

Etika - ve společnosti rozhodně není vhodné neustále kontrolovat mobil. Chytré hodinky tento problém elegantně vyřeší.

Módní doplněk - ať už společenské nebo sportovní, hodinky na zápěstí vždy vypadají skvěle. A navíc jsou i praktické.

TIP: Sháníte jinou drobnou elektroniku? Internetové tržiště Aliexpress nabízí kromě mobilních telefonů a chytrých hodinek také kamery, sluchátka, MP3 přehrávače a další příslušenství. Navštivte Aliexpress.com a přesvědčte se sami.

Užitečné funkce, které vám usnadní život

Hlavním parametrem, který nás na chytrých hodinkách zajímá, jsou funkce. Některé typy chytrých hodinek fungují velice dobře i samostatně, všechny jsou však primárně určeny ke spolupráci s mobilním telefonem. Propojení těchto dvou zařízení pak svým uživatelům poskytuje mnoho výhodných funkcí. Níže jsme uvedli několik základních z nich.

  • upozornění na příchozí SMS zprávu, email, připomínku v kalendáři
  • možnost přijetí/odmítnutí hovoru
  • ovládání hudebního přehrávače
  • využití některých aplikací
  • základní použití navigace
chytré hodinky

TIP: Zapněte si reproduktor naplno a ovládejte hudbu pohodlně ze svých hodinek. Máme pro vás žhavé tipy na kvalitní reproduktory z Aliexpress.

Chytré hodinky chrání vaše zdraví

Moderní smart watch nejsou jen praktickým doplňkem a pomocníkem při sportu. V mnohých situacích vám mohou i zachránit život. Některá zařízení už totiž dokáží například detekovat fibrilaci síní, či jinou srdeční vadu, anebo dokáží upozornit na dlouhodobě vysoký či nízký srdeční tep. Mohou také detekovat pád či delší nehybnost a zprostředkovat automatický hovor s asistentem.

Hodinky, které vám padnou

Chytrých hodinek najdete v současné době na trhu s elektronikou mnoho. Jak ale vybrat ty, které padnou právě vám? V první řadě vybírejte podle operačního systému hodinek tak, aby mohl spolupracovat s vaším mobilním telefonem. Rozlišujeme chytré hodinky pro Android a pro iOS.

Dále se při výběru rozhodujte podle toho, k čemu chcete hodinky primárně využívat. Chytré hodinky tak lze rozdělit do několika základních kategorií podle účelu využití - stylové, sportovní, dětské a Apple Watch.

Stylové chytré hodinky

Chcete mít i v práci nebo na schůzce přehled o příchozích zprávách či oznámeních, aniž byste pokaždé museli vytahovat telefon? Pak jsou stylové chytré hodinky jak dělané právě pro vás. Díky jejich elegantnímu designu je můžete vzít do společnosti, na večeři i do práce. Na trhu najdete elegantní dámské hodinky i stylové hodinky pánské. 

TIP: Slaďte se svými hodinkami také zbytek outfitu. Máme pro vás tipy, kde koupíte stylové kabelky a jiné dopňky výhodně.

Sportovní chytré hodinky

Patříte mezi vášnivé sportovce? Zajímá vás tepová frekvence při namáhavé aktivitě? Pak vám chytré sportovní hodinky budou dobrým parťákem při každé sportovní i outdoorové aktivitě. Tyto hodinky jsou obvykle více odolné a obohacené o funkce měření tepu či monitor spánku. Dražší modely pak disponují i GPS, dokáží určit zdolanou nadmořskou výšku nebo spočítají uplavané bazény. Hodinky vybírejte podle toho, jaký děláte sport. Existují speciální hodinky na běhání, potápěčské hodinky, hodiky na golf atd. Liší se především funkcemi, někdy také odolností (např. hodinky pro potápěče).

Fitness náramek

Jednodušší variantou chytrých sportovních hodinek je fitness náramek. Ten se zaměřuje na monitorování každodenní aktivity, jako je počet kroků, spálených kalorií nebo záznam spánkové aktivity. Specifickou funkcí je také budík, který vás místo zvuku budí vibracemi náramku. Podívejte se na naše tipy, kde sehnat fitness náramky nejlevněji.

TIP: Spolehlivé fitness náramky koupíte výhodně v obchodě Smarty.cz. Díky našemu cashbacku navíc dostanete odměnu za nákup nebo je na spoustu produktů připravena také Datart sleva.

Dětské chytré hodinky

Speciální kategorií jsou chytré hodinky pro děti. Ty poskytují kromě základních funkcí také mnoho dalších, které ocení zejména rodiče. Jedná se například o funkci GPS lokalizace dítěte, vzdálený odposlech nebo SOS tlačítko. Výhodně koupíte dětské chytré hodinky v obchodě Okay. Radost vám udělá garance nejnižší ceny peníze zpět z nákupu od Tipli.

TIP: Chytré hodinky potěší každé dítě. Hledáte jiný dárek? Máme pro vás tipy na 10 nejlepších dárků pro děti každého věku.

Apple Watch

Chytré hodinky Apple Watch tvoří speciální kategorii pro majitele mobilních telefonů značky Apple. Nejen, že tvoří elegantní doplněk na vašem zápěstí, jsou také dokonalým parťákem na běhání, posilování, cviky na prsa či záda, plavání a mnoho dalších sportovních aktivit, které již nabízí samotné hodinky k přesnému měření. Nejmodernější Apple Watch vás při tréninku díky podrobným statistikám udrží v obraze a prostřednictvím osobních vzkazů navíc dodají motivaci. Za super cenu je prodává eshop Smarty, specialista na všechno Apple. Kromě prodejen provozuje Smarty také Apple autorizovaný servis. Dufáme, že ho potřebovat nebudete, ale kdyby náhodou, už víte, kam se obrátit.

TIP: Sháníte stylový telefon? Pořiďte si nový iPhone se slevou! Poradíme vám, jak na to.

Elektronika výhodněji s cashbackem

Levnější nákupy s cashbackem od Tipli nabízí nejen stránka Aliexpress, ale také jiné zahraniční a české obchody. Můžete tak ušetřit i desítky procent z cen zboží. Které obchody s elektronikou cashback nabízí?

Nakoupit s cashbackem »

Související obchody

AliExpress, Expert.cz, Smarty, Okay.cz, electronic.star

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se