Příručka pro cestovatele: Kiwi.com

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Člověk sní o dalekých zemích a slunci zapadajícím za horizontem - ale jak se k takovému ráji dostat? Dovolte si být pohodlní a vsaďte na letadlo. Zabookování těch správných letenek je hračka, když víte, jak na to. Proto vám dnes ukážeme, jak nakupovat letenky na Kiwi.com!

Kiwi.com je rychlý, snadný a spolehlivý nástroj na vyhledávání letenek. V mžiku vám porovná nabídky nejrůznějších leteckých společností a nabídne vám ty nejlevnější i nejrychlejší varianty. Ať už letíte s celou rodinou za sluníčkem nebo na služební cestu, Kiwi.com je ta správná volba!

Jak vyhledat letenku na Kiwi.com

Nejprve si musíte rozmyslet, kam se chystáte, kdy a s kolika dalšími lidmi poletíte – Kiwi.com poté vyhledá ty nejlevnější letenky na různá letiště v dané zemi.

Dejme tomu, že jedete i s dětmi na čtrnáctidenní dovolenou do Řecka. Jak postupovat, abyste s Kiwi.com našli tu nejlepší letenku?

  1. Počet lidí: V pravém horním rohu nad tabulkou si naklikejte, pro kolik lidí sháníte letenku.
  2. Místo odletu: Do první kolonky vyplňte, odkud chcete vyrazit.
  3. Místo příletu: Do druhé vepište místo, kam chcete letět. Vyhledávejte nejlépe podle zemí.
  4. Termín: Vyberte si, kdy potřebujete odletět. V interaktivním kalendáři se vám rovnou zobrazí ceny nejvýhodnějších letenek.
  5. Směr letu: Vyberte si, zda chcete letenku zpáteční či jednosměrnou.
  6. Přestupy: Rozhodněte se, zda chcete letět přímo, nebo vám nevadí přestupovat.
  7. Cena: Uvažte, do jaké ceny byste se rádi vešli.

Pak už si jen vyberte město v konkrétní zemi, kterou jste si vybrali v tabulce, do něhož chcete letět.

Jak nakoupit na Kiwi 1

Vybíráme letenku

Po zadání těchto údajů vám Kiwi.com vygeneruje možnosti letů. Dál už vybíráte podle vlastních preferencí. Máte oblíbenou leteckou společnost, nebo je pro vás rozhodující cena? Záleží jen na vás. Vyberte si letenku podle svého gusta.

Jaké jsou vaše preference?

Po vygenerování možností letů vám Kiwi.com výběr ještě více usnadní. Přímo nad nabídkou letenek naleznete 3 kategorie: Doporučeno, Nejlevnější, Nejkratší. Pomocí těchto kategorií si seřadíte výběr letenek od doporučených Kiwi.com, nejlevnějších letenek nebo těch, které vám zaberou nejméně času v letadle.

U každé letenky vidíte cenu, leteckou společnost, místo odletu a příletu a samozřejmě i předpokládanou délku letu. Když si jakoukoli letenku rozkliknete, uvidíte podrobný plán cesty, tedy všechny přestupy podle časového plánu.

Rezervujte hned

Vybrali jste? Pak už stačí jen kliknout na „Zarezervovat let za X Kč“.

Jak nakoupit na Kiwi 2

Tipli TIP: Sháníte nejlevnější letenku v širším časovém horizontu? Nastavte si hlídacího psa na maximální cenu, kterou jste ochotni za letenky zaplatit. Kiwi.com vás upozorní e-mailem, až se ta nejvhodnější letenka pro vás namane.

S Kiwi.com se zmeškání navazujícího letu nemusíte bát. Kiwi vás v každém případě jistí. V případě zrušení, opoždění nebo změny času odletu vašeho spoje najde rozumnou alternativu, abyste se do své cílové destinace pohodlně dostali.

Jak zaplatit letenku na Kiwi.com

Rozhodování máte za sebou. Zvolili jste si termín, vybrali destinaci a našli ideální letenky. Co je nyní třeba k rezervaci letenek?

Dalším krokem je vyplnění formuláře. Už to skoro máte! Jaké informace musíte vyplnit?

Základní informace

  1. Jméno a příjmení.
  2. Datum narození.
  3. Národnost.
  4. Číslo pasu nebo občanského průkazu.

Před výběrem dovolené nezapomeňte také na kontrolu platnosti pasu nebo občanského průkazu!

Pojištění a zavazadlo

Pojištění. V tomto kroku máte možnost (nikoli povinnost) se připojistit na cestu za určitý příplatek se společností Axa. V tomto kroku se také dozvíte veškeré podrobnosti o limitech zavazadel.

Kontaktní údaje

Je třeba vyplnit e-mailovou adresu a telefonní číslo. Nemusíte se bát nevyžádaného spamu, oba kontaktní údaje jsou využívány striktně pro správu vaší letenky a mimořádné události.

Vízum

Potřebujete vízum? Pokud ano, Kiwi.com vás na to upozorní. Pamatujte ale, že zřídit si jej musíte sami.

Platba

Letenku zaplatíte jen platební kartou. Vyplňte číslo karty, datum platnosti, bezpečnostní kód (poslední trojčíslí na rubu karty) a jméno držitele karty. Ujistěte se, že má vaše karta povolené transakce přes internet.

Jak nakoupit na Kiwi 3

A to je všechno! Pro jistotu si zkontrolujte, že jste všechny údaje zadali správně. Pokud si s čímkoli nevíte rady, neváhejte se obrátit na zákaznickou podporu Kiwi.com.

Letenku už máme. A co ubytování?

Už víte, kde budete na dovolené bydlet? Jestli ne, tak si vyberte ubytování s Booking.com. Že nevíte, jak na to? Žádné strachy. My v Tipli myslíme na všechno - vaší dovolené přeci nebude stát nic v cestě! :-) Připravili jsme pro vás návod na Booking.com.

Související obchody

Kiwi.com

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se