Havarijní pojištění srovnání a kalkulačka

Tipy k nákupuFinance  |  Havarijní pojištění 10. 11. 2021

Logickou cestou k nejlepšímu havarijnímu pojištění je srovnání nabídek, které jsou na trhu. Jaké jsou výhody a nevýhody online srovnávačů havarijního pojištění? A kde hledat kalkulačku pojištění? Poradíme, na co se zaměřit.

Pokud si při dopravní nehodě zničíte auto, potřebujete škodu nějak zaplatit. Je-li znám viník nehody, a nejste-li tento viník vy, potom jde finanční náhrada z povinného ručení této osoby. Pokud je ale „bouračka“ vaše dílo, potřebujete havarijní pojištění.

Cena není všechno

Pro mnoho řidičů a řidiček je cena pojištění rozhodující faktor při výběru. Tenhle přístup ale není nejlepší. Nejlevnější havarijní pojištění se totiž může nakrásně prodražit. Stejně tak neplatí, že drahé pojištění je nutně nejlepší. Zaměřit byste se měli především na šíři služeb, rychlost plnění a spolehlivost pojišťovny. Když vaše pojistka nepokrývá riziko, kterému jste vystavení, je celkem k ničemu. Rychlost plnění zase hraje roli, pokud jste na autě závislí (např. při výkonu povolání). Dejte proto přednost prověřeným seriózním společnostem.

Srovnání havarijního pojištění a kalkulačka

Havarijní pojištění srovnání

Výhodou online srovnávačů je, že udělají práci za vás. Nevýhodou, že ji neudělají všechnu. Řada z nich je totiž schopná sledovat jenom některé faktory. Seřadí nabídky například podle ceny a možných připojištění, neukáží už ale, jak se tato připojištění projeví na ceně. Mnohé srovnávače také nesledují celý trh pojištění.

Při výběru srovnávače zkuste hledat takový, který zaměstnává skutečné živé specialisty. Lidé, kteří mají přehled v pojišťovnách vám budou schopni poradit nejlépe. Často mají také možnost vytvořit pojistnou nabídku přesně pro vás.

Havarijní pojištění kalkulačka

Přehledné kalkulačky pojištění najdete především na webech jednotlivých pojišťoven. Jejich předností je, že počítají se všemi variantami. Bohužel ale jen variantami z portfolia dané společnosti. Určitým řešením je otevřít si v internetovém prohlížeči kalkulačky několika společností najednou, nastavit si své požadavky a pak sledovat, jak se mění cena. Často tak také zjistíte, že některé společnosti vůbec nenabízejí, co byste potřebovali.

S cenou vám pomůžeme my

Jak jsme již řekli, základem výběru by neměla být cena, ale kvalita pojistky. Jelikož je ale vždy dobré ušetřit nějakou tu korunu, je tady Tipli. Srovnejte si nabídku jednotlivých pojišťoven a vyberte tu nejvýhodnější. Díky online sjednání pořídíte havarijní pojištění výrazně levněji.

Srovnat nabídky havarijního pojištění »

Související obchody

ČSOB Pojišťovna, pojisteni.cz, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se