Chcete zhodnotit finance? Zkuste podílové fondy

Tipy k nákupuFinance 8. 9. 2021

Máte volné peníze a rádi byste je investovali? Nechcete podstupovat žádné zbytečné riziko, ale zároveň hledáte vyšší zhodnocení, než jaké nabízejí spořicí účty? Tak právě pro vás mohou být ideální volbou podílové fondy. V dnešním článku se podíváme na to, jak fungují, a jak do nich investovat.

Podílové fondy jsou populární forma investování 

Podílové fondy si v Čechách získávají stále větší oblibu a v současnosti do nich ukládá peníze každý 7. Čech. Jedná se tedy o velmi populární formu investování. Zároveň je vše velmi jednoduché. Při investování do podílových fondů svěříte své peníze finanční instituci, která je dle předem určené strategie zhodnocuje na finančních trzích. Vy se tak nemusíte o nic starat - stačí si vybrat fond, do kterého chcete investovat, a pak už za vás všechnu práci udělají profesionální obchodníci, kteří mají s finančními trhy potřebné zkušenosti.

Jak vybrat kvalitní podílový fond?

Vybrat si kvalitní podílový fond, který zhodnotí vaše peníze, však není jen tak. Při výběru vám může pomoci portál Fondik.cz, který se na podílové fondy specializuje. Najdete tu všechny podstatné informace jako jsou recenze různých podílových fondů, tipy, jak vybrat dobrý fond nebo upozornění, na co si dát při investování pozor.

Podílové fondy

Podílové fondy nabízejí zajímavé zhodnocení

Pokud se vám podaří vybrat fond, kterému se bude dařit, a který má zároveň rozumně nastavené poplatky, můžete si díky investici do podílových fondů přijít na zajímavé peníze. Ty nejlepší fondy dosahují v procentech i dvouciferného ročního zhodnocení. Zároveň je potřeba se na investici dívat pragmaticky a počítat i s tím, že ne vždy se situace na trzích bude vyvíjet podle vašich představ, a proto je možné, že hodnota fondu někdy i klesne.

Je také důležité vybrat si férovou a stabilní společnost, přes kterou budete do fondů investovat. Pozor byste si měli dát také na poplatky - rozhodně se vždy dopředu informujte o tom, kolik na poplatcích zaplatíte a zvažte, jestli se vám investování vyplatí.

Pokud hledáte podílové fondy, které jsou mezi českými investory nejoblíbenější, a které nabízejí velmi zajímavé zhodnocení při velmi nízkých poplatcích, můžete se podívat na seznam nejlepších fondů, který sestavil portál Fondik.cz a pravidelně ho aktualizuje. Jsou zde umístěné jen ty nejlepší české fondy, které si drží stabilní výkonnost, a za kterými stojí silné finanční instituce.

Podílové fondy mohou být skvělým způsobem, jak v dnešní době zhodnotit peníze. Je ale důležité si podílový fond pečlivě vybrat. Pokud narazíte na kvalitní fond, který není zatížený zbytečnými poplatky, může vám takový fond dělat radost a zhodnocovat peníze i několik dlouhých let.

Související obchody

mBank, Air Bank, Fio banka, UniCredit Bank,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se