AliExpress návod: Sledování zásilky

Tipy k nákupuNávod na AliExpress.com  |  Návody 10. 11. 2021

Objednávku zboží máte úspěšně za sebou a teď netrpělivě čekáte, kdy se v nových šatech budete moci předvést? Anebo jste zvědavý, zda na dovolenou vyrazíte i s novým telefonem?

Myslíte, že víte, jak nakupovat na AliExpress a že vás už nepřekvapí? A věděli jste o možnosti sledovat zásilku? Nejen, že tak ukojíte svou zvědavost, můžete se navíc vyhnout komplikacím a v případe nevyhnutnosti otevřít spor. Určitě přeci nechcete platit za nedoručené zboží a nechat obchodníka, aby mu to prošlo.

Jak sledovat zásilku na AliExpress?

Hned, jakmile prodejce zásilku odešle, obdržíte od AliExpress e-mail. Od přijetí e-mailu začíná plynout doba trvání Purchase protection (Ochrana zásilky), která plyne zároveň i s dobou určenou na doručení. Obyčejně táto doba představuje 39 až 60 dní.

Tipli TIP: Jakmile vidíte, že se termín blíží ke konci a vaše zásilka je stále v nedohlednu, kontaktujte prodejce. V případe, že neodpovídá, kontaktujte samotný AliExpress nebo přímo otevřete spor. Jak na to zjistíte v článku Jak řešit problémy se zbožím na AliExpress.

Pro sledování zásilky na AliExpress postupujte následovně:

  1. Přes My AliExpress (Můj AliExpress) přejděte do My orders (Moje objednávky).
  2. Najděte konkrétní objednávku, která vás zajímá a klikněte na Track order (Sledovat objednávku).
  3. V Track order vidíte detailní linii, která popisuje, jak vaše zásilka cestuje.
AliExpress návod: 9.diel - Sledovanie zásielky

Tipli TIP: K sledování zásilky jste se sice dostali, ale angličtina není vaše silná stránka? Přečtěte si, jak používat AliExpress česky a hned budete o něco moudřejší :-)

Jak sledovat zásilku přes webové portály

Kromě toho, že svou zásilku můžete sledovat přímo na stránkách AliExpress, existuje i množství webových stránek, které tuto službu poskytují také. Prostřednictvím nich si můžete zkontrolovat, zda se údaje shodují s údaji na AliExpress, a tak se 100% ujistit, kde se balíček momentálně nachází.

Nevýhodou je, že na těchto stránkách můžete sledovat jen objednávky vyšší hodnoty. Zpravidla vyhledávaní funguje na čísla objednávky začínající na R.

Jak postupovat při sledovaní zásilky?

Jedna z nejoblíbenějších stránek na sledování zásilky je 17track.

  1. Pro jednodušší manipulaci si nejprve přepněte jazyk na češtinu.
  2. Do okna uprostřed stránky vložte Tracking number (Sledovací číslo) zásilky. POZOR: Věnujte pozornost tomu, zda vkládáte Order number (Číslo objednávky) nebo Tracking number (Sledovací číslo). S Order number vám totiž vyhledávání nebude fungovat.
  3. Klikněte na lupičku a chvilku počkejte, až se zobrazí výsledky vyhledávání.
AliExpress návod: 9.diel - Sledovanie zásielky

V dolní části stránky najdete informace z krajiny původu, v horní z České republiky. V případě, že je objednávka už doručená, najdete i přesný počet dní, kolik doručení trvalo.

Tipli TIP: Zásilky můžete sledovat i přes Českou poštu, opět však jen zásilky vyšší hodnoty.

Máte zkušenost se sledováním zásilky na AliExpress? Znáte další webové stránky, které byste doporučili? Podělte se s námi v diskuzi.

Související obchody

AliExpress

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se