Jak nakupovat na eBay.com

Tipy k nákupuNávody 27. 1. 2022

Na eBay.com seženete prakticky cokoliv. Značkové zboží, elektroniku nebo sběratelské kousky. Na co si ale při nakupování na eBay dávat pozor? Přečtěte si, jak nakupovat na eBay. Dozvíte se, kdy se platí doprava, jak na eBay sledovat zásilku nebo jak reklamovat zboží na eBay.com.

Lákají vás nákupy na eBay.com? Jedná se o největší internetovou aukční síň na světě, ve které seženete prakticky cokoliv. Od značkového zboží přes elektroniku až po sběratelské kousky. Chcete vědět, jak se objednává zboží na eBay?

5 tipů, jak nakupovat na eBay

1. Doprava zdarma na eBay

Tak jako na jiných zahraničních portálech najdete i zde řadu zboží s tzv. Free International Shipping (mezinárodní doprava zdarma). Pokud chcete dopravu zdarma, můžete při nákupu na eBay zaškrtnout tuto možnost ve filtrech na levé straně prohlížeče.

doprava zdarma na eBay.com

Dopravu zdarma na eBay.com jednoduše vyfiltrujete pomocí políčka Free International Shipping.

POZOR: Nenechte se však napálit! Řada obchodníků navyšuje cenu zboží o cenu dopravy. Produkt s dopravou zdarma tak může stát totéž, co podobný výrobek i s připočítanou cenou dopravy.

2. Reklamace zboží eBay

Pokud zboží nepřišlo, nebo přišlo poškozené, je snadné ho reklamovat. Prozradíme, že reklamace na eBay není nic složitého a s naším návodem to zvládne každý!

Jak reklamovat zboží na eBay.com

U zboží, kterého se reklamace týká, vždy hledejte poznámku Guarantee: eBay money back gurantee. Tím se eBay zaručuje, že v případě problémů vrátí peníze (tuto záruku však nenajdete u každého produktu).

Jak otevřít spor na eBay?

Spor můžete otevřít do 30 dnů od převzetí zboží (případně v termínu, v němž mělo zboží z eBay dorazit, pokud nepřišlo včas). Do této lhůty musíte vyzvat eBay, aby do sporu vstoupil, jinak se objednávka automaticky uzavře. Tuto možnost najdete ve svém profilu u objednaného zboží.

PayPal spor: Pokud jste platili eBay zboží přes PayPal, máte na otevření sporu 180 dnů od zaplacení. Tuto možnost rovněž najdete ve svém profilu.

POZOR: Je proti pravidlům eBay otevírat tyto dva typy sporů současně. Proto raději nejprve využijte eBay reklamace a až poté reklamace přes PayPal.

3. eBay sledování zásilky

Jak nakupovat na eBay a mít objednávku pod kontrolou? U každého produktu vidíte různě dlouhou lhůtu doručení pod poznámkou Delivery (Doručení). Důvod různé lhůty dodání je prostý. Určuje se podle toho, odkud zboží putuje. Podobně jako na AliExpress.com, i na eBay funguje sledování zásilek výborně! Jakmile si balíček objednáte a obchodník jej odešle, můžete sledovat ve svém profilu, kde se zásilka právě nachází pomocí sledovacího čísla.

eBay sledování zásilky

Kdy dorazí zboží z eBay zjistíte jednoduše pomocí sledovacího čísla konkrétního zboží.

4. Jak zkrátit dobu doručení zboží z eBay?

Přemýšlíte, za jak dlouho přijde zboží objednané z eBay.com? E-shop funguje celosvětově, což znamená, že zboží nemusí chodit až z druhého konce světa, ale klidně z Německa nebo Velké Británie. Pro nákupy z Německa využijte eBay.de a pro nákup z Velké Británie eBay.co.uk. V takovém případě se můžete na svou objednávku těšit už do týdne! Možnost nakupovat výlučně z Evropy si můžete vyfiltrovat i na eBay.com ve výběru po levé straně.

doba doručení zboží z ebay

Doručení zboží z eBay můžete urychlit, když budete nakupovat zboží ze skladů v Evropě. Na balíček se tak můžete těšit už za týden od objednání.

5. eBay aukce

Ještě jste neobjevili kouzlo aukcí? Nejvyšší čas! V nich totiž tkví největší výhoda eBay! Nejenže si nakupování opepříte trochou napětí, ale ještě máte šanci získat fantastické kousky za absurdně nízké ceny. Například eBay těhotenské oblečení vás vyjde opravdu velmi levně.

ebay aukce

Díky eBay aukcím koupíte perfektní kousky za absurdně nízké ceny.

POZOR: Všechny eBay aukce většinou trvají jen pár dní a pokud máte štěstí, zboží koupíte bez velké námahy za nízkou cenu. Aktuálním trendem se nyní stává eBay sportovní oblečení.

Související obchody

AliExpress, DealExtreme, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se