Tipy, jak na nejlevnější povinné ručení

Tipy k nákupuFinance  |  Povinné ručení 10. 11. 2021

Většina lidí považuje povinné ručení auta za nutné zlo, které jim pravidelně užírá peníze z účtu. V jistém smyslu to tak je, vždy však můžete sehnat nejlevnější povinné ručení a snížit finanční náklady na minimum. Stejně tak není na škodu vědět, jak se dá při sjednání povinného ručení ušetřit.

Ušetřit na povinném ručení se dá mnoha způsoby. Základem je samozřejmě porovnání nabídek různých společností. Existuje ale mnoho dalších fíglů, jak platit méně. Dali jsme dohromady 7 jednoduchých tipů, z nichž můžete použít i několik najednou.

Použijte srovnávač povinného ručení

Webové portály se srovnávači povinného ručení nabízejí pojištění často levněji, než za kolik ho seženete přímo u pojišťovny. Je to proto, že pojišťovny a srovnávače mezi sebou uzavírají různé marketingové dohody.

Kontrolujte aktuální nabídku

Každý rok si nechte u pojišťovny přepočítat povinné ručení dle aktuální nabídky. Pojišťovny nabízené balíčky často mění, a to včetně sazeb, proto je dobré se pravidelně u své pojišťovny informovat a na základě změn pojišťovny vyjednat výhodnější pojištění. Nemusí jít jen o nižší cenu, ale také širší nabídku v podobě rozšířených asistenčních služeb nebo o vyšší limit plnění.

Hlídejte si bonus

Kontrolujte také, jaké bonusy u povinného ručení můžete mít. Čím méně nehod způsobíte, tím méně budete na zákonném pojištění platit. Pokud jste ještě žádnou nehodu nezavinili, požadujte u pojišťovny slevu. Ušetřit lze většinou kolem 5 % za každý rok bez nehod.

Tip redakce: Čeká vás stěhování?

V tomto článku se dozvíte, jak snadno změníte místo trvalého bydliště.

Uzavřete pojištění online

Řada společností nabízí slevu, přikročíte-li ke sjednání povinného ručení přes internet. Nabídky se liší, ale průměrně ušetříte 15 %. Při cenách ročního pojistného to není zanedbatelná částka. Na internetu můžete také porovnat nabídky více společností a nebudete přitom pod tlakem personálu, který vás chce přesvědčit, že jejich produkt je ten nejlepší.

Využijte cashback

25 % z ceny pojištění můžete ušetřit, když využijete cashback. Nákup přes Tipli.cz má hned několik výhod. Nejen že dostanete zpět až čtvrtinu ze zaplaceného pojistného, ale všechny pojišťovny máte přehledně srovnané. Snadno si tak vyberete tu svou.

Používejte starší a slabší auto

Cena pojištění se odvíjí mimo jiné od toho, jaké řídíte auto. Nejvíce zaplatíte za nové vozy se silným motorem. Naopak auta se starším datem výroby a menším objemem válců stojí méně i na pojištění. Vyplatí se na to myslet, zejména pokud zvažujete nákup nového vozu. Zvažte, jaký výkon opravdu potřebujete, a propočítejte levnější variantu.

Jak ušetřit na povinném ručení

Nechte pojištění platit někoho jiného

Není nutné, aby pojistník byl shodný s tím, komu auto patří, nebo kdo ho řídí. Ušetření je postavené na tom, že některé demografické skupiny platí méně. Rozhoduje hlavně věk a místo trvalého bydliště. Roli ale může hrát také zaměstnání. Je proto výhodné přemluvit třeba prarodiče, kteří bydlí na vesnici, aby napsali pojistku na sebe. Zaplatí totiž nejmíň.

Povinné ručení online a levněji!

Hledáte srovnávač, se kterým pořídíte povinné ručení za bezkonkurenční ceny? S Tipli srovnávačem ušetříte až 70 % na pojistném, vše přitom vyřídíte online z pohodlí domova během 5 minut.

Srovnat povinné ručení »

Související obchody

ČSOB Pojišťovna, pojisteni.cz,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se