Srovnávač Ušetřeno.cz pomáhá domácnostem snížit výdaje

Tipy k nákupuDomácnost a zahrada 10. 11. 2021

Elektřina, topení, mobilní tarif, pojištění, splátka hypotéky, je toho tolik, co je potřeba každý měsíc zaplatit. Vyřešit tento problém lidem pomáhá portál Ušetřeno.cz, který poskytuje bezplatné srovnání produktů a služeb z oblastí telekomunikací, energetiky a financí.

Většina z nás se zajímá o to, na čem by bylo možné ušetřit. Nakupujeme levné potraviny, oblečení ve slevě, přetáčíme vodoměry a vymýšlíme sofistikované venkovní sprchy ze starých radiátorů. Často nám ale uniká, že úspory můžeme dosáhnout, aniž bychom si museli cokoliv odpírat a to tak, že přestaneme platit příliš mnoho za to, co můžeme získat levněji nebo dokonce zdarma. Třeba za plyn, elektřinu, volání či vedení běžného účtu.

Právě na to se zaměřuje internetový srovnávač Ušetřeno.cz. Na svém webu provozuje několik různých online kalkulaček, do kterých vyplníte pár základních údajů, ony vám na jejich základě porovnají dostupné produkty a služby na trhu a také doporučí nejvýhodnější řešení. Zabere to jen 2 minuty.

Ukážeme si to na praktickém příkladu. Představte si, že potřebujete 300 000 Kč na opravu koupelny, a chcete zjistit, kde vám půjčí nejvýhodněji. Prvním krokem tedy bude vyplnění kalkulačky půjček. Nejdříve zadáte, na co si chcete půjčit, kolik peněz potřebujete a jak dlouho byste chtěli splácet. Následně doplníte své kontaktní údaje a kliknete na tlačítko „Zobrazit výhodné úvěry“.

vyplnění kalkulačky

Teď je řada na kalkulačce. Ta přechroustá vaše údaje a během chvilky vám zobrazí přehledné srovnání půjček, které odpovídají vašim zadaným požadavkům. Ihned tak zjistíte přibližnou výši měsíční splátky, RPSN a úroku. Také si rovnou můžete přečíst, jestli má banka nějaké zvláštní požadavky, zda nahlíží do registrů a další užitečné informace.

srovnání produktu

Pokud se vám některý z produktů bude zamlouvat, stačí kliknout na tlačítko „Přejít na oficiální web“. To vás přesměruje přímo na webové stránky poskytovatele, kde si půjčku můžete sjednat. Některé produkty ve srovnání lze rovnou sjednat online bez zbytečného papírování. Peníze tak můžete mít na účtě ještě třeba tentýž den.

Podobně fungují i další kalkulačky na portále. V případě plynu a elektřiny vám ale Ušetřeno.cz pomůže i s celým procesem změny dodavatele. Energetický specialista vám po telefonu vysvětlí, jak to bude probíhá, zodpoví všechny vaše dotazy a poté vám elektronicky, poštou nebo kurýrem, dle vašeho výběru, zašle potřebné dokumenty k pročtení a podpisu. Odpadnou vám tak starosti s papírováním a zařizováním veškerých formalit.

Související obchody

mBank, ČSOB Pojišťovna, pojisteni.cz, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se