Refinancování hypotéky nikdy nebylo snazší. Nově ho sjednáte za pár minut.

Tipy k nákupuFinance 7. 9. 2022

Česká republika se čím dál rychleji přibližuje k západu a ani ve světě hypoték nezůstává pozadu. Dalším významným krokem vpřed je novinka, díky které můžete refinancovat svůj hypoteční úvěr přes internet, aniž byste opustili pohodlí vašeho domova.

https://financer.com/cz/jak-na...Česká republika se čím dál rychleji přibližuje k západu a ani ve světě hypoték nezůstává pozadu. Dalším významným krokem vpřed je novinka, díky které můžete refinancovat svůj hypoteční úvěr přes internet, aniž byste opustili pohodlí vašeho domova.

Online refinancování je již běžnou praxí v zemích Skandinávie, ve Velké Británii nebo USA, ale až nyní skutečně proniká na český trh. A stojí za to mu věnovat pozornost.

Díky porovnání nabídek jednotlivých bank.

Ne všechny bankovní operace spojené hypotékou je však možné provést přes internet a vy tak mnohdy stejně musíte vyrazit do nejbližší pobočky vaší banky. Jejich počet je však zase o něco menší.

"Tip: V našem starším článku si můžete přečíst též o hypotečním úvěru od Sperbanky či americké hypotéce."

Banky se v boji o klienty čím dál častěji inspirují u svých západních sousedů a snaží se postup refinancování svým klientům co možná nejvíce zjednodušit.

Nyní proto přichází s novinkou, která vám nabízí refinancování hypotéky zcela online. To je již běžnou praxí například ve Švédsku nebo Spojených státech, kde je tato možnost velice populární. Mezi jeho hlavní výhody patří nižší úrokové sazby, absence administrativních poplatků, rychlost zpracování a přirozeně i vaše pohodlí, které možnost refinancování online nabízí.

"Tip: S Tipli můžete ušetřit. Každá koruna do kasičky se při střádání na bydlení hodí."

O jeho oblíbenosti na západě svědčí i fakt, že americká společnost Quicken Loans, která poskytuje online sjednání hypoték předčila v roce 2017 gigantickou banku Wells Fargo v počtu sjednaných hypotečních úvěrů.

Mezi průkopníky na domácím trhu v tomto směru pak patří český startup Refinanso. Ten ve spolupráci s bankou Moneta Money Bank nabízí při refinancování přes internet úrokové sazby již od 1,8% p.a.

Pozadu však nezůstává ale ani Česká Spořitelna, které se již tato novinka také osvědčila v praxi a využívá jí čím dál více jejich klientů.

Lze tak očekávat, že popularita online refinancování hypoték u nás i nadále rychle poroste a ostatní banky na sebe s jeho zavedením nenechají dlouho čekat.

Autor: HypoGo

Související obchody

mBank, Air Bank, Fio banka, UniCredit Bank, Hypoteční banka, Expobank, J&T Banka, PPF Banka, SBERBANK, Českomoravská záruční a rozvojová banka a.s., Citibank, Commerzbank, Česká spořitelna, Oberbank, Moneta, Komerční banka, Raiffeisen BANK, ING Bank, Banka CREDITAS, Česká Národní Banka, Deutsche Bank, Volksbank, Saxo Bank, Hello bank, HypoGO

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se