Poradíme, jak vybrat správnou velikost oblečení

Tipy k nákupuMóda 10. 11. 2021

Objednávání oblečení z internetu je často pouhý pokus-omyl. Vybrat tu správnou, sedící velikost bývá mnohdy obtížné, ale pokud znáte pár triků, je to hračka! Nechte si od nás poradit a příští objednávka už vám padne jako ulitá. Budete tak ušetřeni zbytečného zklamání a reklamace.

Výběr správné velikosti je základ ke spokojenému nákupu. I nejkrásnější zboží, které vám bude o několik čísel větší udělá více škody než užitku.Některé módní e-shopy nabízejí možnost zkoušky. V praxi to funguje tak, že přijdete na nejbližší pobočku a oblečení si před zaplacením vyzkoušíte. Problém nastává tehdy, když je od nás výdejní místo vzdálené nebo se z nějakého důvodu nemůžete dostavit.

Jak s nákupem začít a kde vybírat?

Modní kousky si můžete vybrat z mnoha obchodů na Tipli.cz a získat část peněz z nákupu zpět!

Stačí si zvolit vám sympatickou značku a rozkliknout. Poté pomocí tlačítka "přejít do obchodu" budete přesměrování na e-shop a po zaplacení nákupu se vám slíbené procento peněz vrátí zpět.

Průvodce velikostmi - na co si dát pozor

Není móda jako móda a každý obchod má své vlastní číslování. Rozdíly mohout být jen mírné, ale pokud si přejete dokonale padnoucí kousek, musíte pozorně pročítat tabulky velikostí jednotlivých obchodů. Může se tak lehce stát, že vám jednou padne velikost L a podruhé M.

Jakým způsobem vybírat správnou velikost?

Dvakrát měř, jednou řež. V tomto případě toto přísloví platí dvojnásob. Poměřte důkladně všechny své míry, nejlépe za asistence druhé osoby.

Měření hrudníku: Tento údaj měřte v nejširší části hrudníku.

Měření pasu: Pas naopak měřte v místě nejužším.

Meření boků: Boky opět v místě nejširším.

Tipli TIP: Různé e-shopy mají rozdílná číslování. Převážně pak e-shopy asijské mají velikosti menší. Pozorně si prohlédněte internetové stránky obchodu a najděte jim vlastní tabulku velikostí.

Tabulky velikostí

Tabulky velikostí se dělí zvlášť pro pány, dámy a také děti. Výraznou pozornost věnujte také názvu tabulky - britská, americká, evropská. Nezapomeňte se držet správného řádku a nejlépe si zachovat případnou rezervu v řádech milimetrů až jednoho centimetru.

Pánská a dámská tabulka velikostí

Tabulky velikostí

Tabulka dětských velikostí

Tabulky velikostí

Tabulka velikosti bot

Tabulky velikostí

Tipli TIP:Velký výběr módních kousků v nadměrných velikostech najdete například v e-shopu BonPrix, ASOS, nebo About You.

Dost bylo teorie a pouček. Nyní se sami přesvědčte, že nakupování oblečení online je opravdu brnkačka. Nový stylový kousek pořídíte z e-shopu Orsay.cz. A pokud byste se přece jenom netrefili do správné velikosti, tak vám Orsay oblečení zdarma vymění.

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se