Patchwork čarování - návod i krásné kousky

Tipy k nákupuDomácnost a zahrada  |  Nábytek a doplňky 5. 11. 2021

Nudí vás tlumené barvy a jednoduché vzory? Že to není vůbec žádná zábava? Ponořte se s námi do oblíbené techniky patchworku a vytvořte si vlastní originální výrobek, který rozzáří každou místnost. A nemusíte skončit jen u polštáře.

Přišel čas na něco originálního - patchwork! A my vám poradíme, jak na to! V tomto článku ukážeme základní techniku patchworku a jednoduchý návod, jak začít. Vybrali jsme také několik patchworkových výrobků, které na trhu najdete a které díky cashbacku od Tipli koupíte ještě levněji.

Patchwork patří v dnešní době k velmi oblíbeným technikám. V základu vychází z principu sešívání menších kousků různobarevných látek s odlišnými vzory. Výsledný kus se následně sešívá do dalších produktů. Vyrobíte tak polštář, prošívanou deku nebo potah na křeslo. Pokud mezi vaše záliby patří ruční práce, nebo dokonce šití, patchwork si zamilujete.

patchwork

Jak se šije patchwork

Pokud jste se rozhodli pro vlastní patchworkový výrobek, je nejprve důležitá volba látky a barvy, ze které budete tvořit. Jednotlivé látky by spolu měly ladit. Široký výběr nejrůznějších materiálů a vzorů nabízí například AliExpress, kde kromě látek najdete také veškeré další šicí potřeby. Pro začátek postačí i bavlněné látky ze zbytků šití od babičky nebo maminky.

Důležitý je také výběr pomůcek, které budete pro šití potřebovat - řezací podložka, patchworkové pravítko a kulatý řezák. Tyto pomůcky však něco stojí. Proto vám pro začátek postačí i obyčejné nůžky, pravítko a tužka. Dále budete potřebovat jen šicí stroj a žehličku. Tak hurá na to!

TIP: Zvelebte si svůj domov. Vsaďte na bytové dekorace, které přidají každému obydlí na útulnosti a osobitosti.

Ušetřete s cashbackem až 5 %!

Nakupujte na AliExpress přes portál Tipli a ušetřete několik % z každého vašeho nákupu na internetu. Obchod AliExpress nabízí kromě patchworkových potřeb také oblečení, obuv, šperky, elektroniku, nábytek i kosmetiku. Využijte cashback a pořiďte si vše, o čem jste doposud snili, se slevou až 5 %.

Nakoupit s cashbackem »

TIP: Mrkněte také na odolné telefony z AliExpressu. Vybrané modely zde koupíte levně a kvalitně!

Základní technika

Pokud máte připravené všechny šicí potřeby, můžete začít se stříháním jednotlivých čtverců nebo pruhů látky podle zvolených rozměrů (pro začátek je dobré zvolit čtverce). Ty si poskládejte tak, aby vzájemně ladily. A můžete začít šít!

Nejprve sešijte čtverce v jednotlivých řádcích. Švy následně rozžehlete - bude se vám dále lépe pracovat a výsledek bude více plochý a příjemnější. Řádky pak sešijte k sobě a švy opět rozžehlete. Tak máte hotovou patchworkovou část látky, ze které můžete následně vytvořit třeba polštářek nebo deku. 


TIP: Patchwork technika se vám líbí, ale nemáte čas ani náladu se s ní tvořit ručně? Kupte si hotové produkty. Na e-shopu 4home najdete například patchwork deky, povlečení nebo ubrusy. 

Quilt

Je technika k  vytvoření prošívané ozdobné deky. Horní vrstva je patchwork tvořený záplatami. Uprostřed měkká podšívka (například vatelín). Spodní vrstvou látka jednobarevná či ozdobná. Spojené jsou jemným prošívacím stehem. Jak si správně nastavit stroj najdete v přiloženém videu.

Oživte svůj interiér

Kupte si extravaganci a originalitu! Nábytek a doplňky v patchworkovém stylu nabízí mnoho internetových obchodů. Zajímavé kousky najdete v obchodech B2B partner a Kika. S cashbackem pak nakoupíte výhodněji v obchodech SCONTO Nábytek, Vemzu nebo Dekor Home. Níže jsme vybrali pár stylových kousků, které rozzáří a promění každý prostor k nepoznání.

TIP: Chcete si hledání produktů na internetu usnadnit? Vyzkoušejte vyhledávač Heuréka nebo srovnávač Favi.

Taburet patchwork TAB-104 PW2 Autronic

Designový taburet z obchodu Dekor Home bude rozhodně ozdobou každého moderního interiéru i dětského pokoje. Nakupujte v tomto obchodě přes portál Tipli a ušetřete 3,5 % navíc z každého vašeho nákupu.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena1 090 Kč
Akční cena926 Kč
Cena s Tipli894 Kč
taburet patchwork
otoman cruz

Otoman CRUZ

Luxusní otoman CRUZ je vyroben z masivního dřeva kaučukovníku. Tento moderní kousek nejen podtrhne váš interiér, ale zároveň vytvoří útulnou atmosféru. Výhodně ho nyní koupíte v obchodě SCONTO Nábytek.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena2 399 Kč
Akční cena1 299 Kč
Cena s Tipli1 234 Kč
Prohlédnout otoman »

Křeslo AK-101 PW2 patchwork Autronic

Toto stylové retro čalouněné křeslo pořídíte v obchodě Dekor Home. Díky pestrobarevné látce se křeslo stane úžasným doplňkem každé domácnosti. Sedák je extra polstrovaný a drží tak tvar a pružnost. Kostra křesla je vyrobena z masivního dřeva.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena5 290 Kč
Akční cena4 496 Kč
Cena s Tipli4 339 Kč
Křeslo patchwork Autronic
křeslo s taburetem

Křeslo s taburetem ASTRID patchwork Viorica 1

Obchod Dekor Home nabízí také sestavu s látkou asociující patchwork styl. Nejdená se o klasický sešívaný patchwork, tady jde jen o vzor látky. Nožičky nábytku jsou dřevěné a jádro sezení tvoří PUR pěna. Svým jemným barevným provedením elegantně doplní každou místnost.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena7 230 Kč
Cena s Tipli6 977 Kč

Pohovka Patchwork Stripes

Pohovka Patchwork Stripes z obchodu Vemzu je jednoduše optimistická a svěží. Její pestrobarevné provedení rozjasní každý interiér. Základna pohovky je z masivního dřeva. S cashbackem od Tipli navíc ušetříte při nákupu v tomto obchodě 6 % z ceny zboží.

Původní cena
Cena s Tipli
Původní cena19 990 Kč
Cena s Tipli18 791 Kč
Pohovka Patchwork Stripes
Prohlédnout pohovku »
pohovka natalia

Pohovka NATALIA 2

Luxusní a originální pohovku Natalia 2 z masivního kaučukovníku seženete nyní výhodně v obchodě SCONTO Nábytek. Nezapomeňte se i tady před každým nákupem prokliknout přes portál Tipli. Ve SCONTU ušetříte díky cashbacku až 5 % z nákupu.

Původní cena
Akční cena
Cena s Tipli
Původní cena10 499 Kč
Akční cena5 999 Kč
Cena s Tipli5 699 Kč
Prohlédnout pohovku »

TIP: Podívejte se, co nabízí výprodej SCONTO Nábytku a ulovte vybrané kousky se slevou i desítky procent.

Nábytek levněji s cashbackem!

Ať už si zamilujete techniku patchwork nebo dáváte přednost jednoduchosti, s cashbackem od Tipli pořídíte stylový nábytek vždy o několik procent levněji. V jakých obchodech s nábytkem cashback využijete a kde ušetříte nejvíce?

Související obchody

SCONTO Nábytek, Vemzu, IDEA Nábytek, ASKO NÁBYTEK

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se