Online kalkulačka pomůže vybrat výhodné povinné ručení

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Jak sám název napovídá, jste-li majitelem či majitelkou auta, sjednávání povinného ručení se nevyhnete. Na českém trhu figuruje celá řada společností, které toto pojištění poskytují, a vyznat se v nabídkách nemusí být lehké. Proto poradíme, jak tento náročný úkol díky internetu s přehledem zvládnout.

Povinné ručení

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla musí být sjednané ke každému autu jezdícímu po českých silnicích. Právě proto, že se toto pojištění nepořizuje dobrovolně, volí mnoho řidičů a řidiček tu nejlevnější nabídku na trhu. Nejlevnější ale nemusí znamenat nejlepší.

Pojistný limit – základ ceny povinného ručení

Když vybíráte povinné ručení, sledujte zejména pojistné limity. Pojistný limit je horní hranice ceny škody, kterou za vás pojišťovna zaplatí. Nejnižší limit je dán zákonem a činí 35 milionů korun. Platí zvlášť na škody, které způsobíte na majetku, a zvlášť na škody na zdraví (70 milionů dohromady).

Povinné ručení

Limit je základem, který určuje cenu pojištění. Čím menší limit, tím je levnější. Vysoké limity volte v případě velkého rizika. Třeba když často jezdíte po dálnici. Náklady při hromadné nehodě se totiž mohou vyšplhat do astronomických výšin. Protože je limitní minimum dané, nemá smysl hledat v touze po levné pojistce nabídku s ještě nižším krytím – neexistuje.

Je libo kompletní pojištění auta?

Kromě limitu se zajímejte o připojené služby a rychlost vyřízení pojistné události. Všechny pojišťovny poskytují základní právní ochranu a asistenční služby. Většinou si ale můžete připlatit za rozšířenou asistenci a navolit i nějaké to připojištění – skel, zavazadel, úrazové pojištění cestujících a podobně.

Máte-li ale zájem o hodně takových vylepšení, zvažte havarijní pojištění, které je vymyšleno přímo pro zvýšení vaší bezpečnosti (a nechrání zdaleka jen při nehodách). Pokud naopak potřebujete platit co nejméně, můžete nadstandardní služby klidně vynechat a platit jen za nutné minimum.

Vyhněte se zbrklému výběru

Spousta lidí nemá čas nebo náladu procházet nabídky jednotlivých pojišťoven, dělat si z nich výpisky a ty pak porovnávat. Není to tak dávno, co bylo navíc nutné nejprve oběhat pobočky různých společností. Někteří lidé proto sáhli po prvním povinném ručení, které vypadalo k světu. Později ale mohli litovat, že si nevybrali jinou, výhodnější nabídku.

S porovnáním pomůže kalkulačka povinného ručení

Dnes však ke zbrklé a neuvážené volbě není důvod. S porovnáním nabídek totiž pomůže kalkulačka pro výběr povinného ručení. Jde o jednoduchou webovou aplikaci, která umí prohledat produkty jednotlivých pojišťoven a přehledně je zobrazit. Její použití je velice rychlé a intuitivní. Stačí vyplnit základní údaje o sobě a svém vozidle a okamžitě vidíte, ze kterých pojištění na trhu má smysl vybírat.

Vyhledaná pojištění můžete třídit například podle ceny. Hledáte-li nejlevnější produkt, dobrat se snáze výsledku nejspíš ani nejde. Pokud si chcete dobře vybrat i přesto, že nejste pojišťovací agent, který má celý trh v malíčku, použijte na povinné ručení online kalkulačku. Jejím prostřednictvím lze navíc pojištění i rovnou objednat.

Povinné ručení kalkulačka

Exkluzivní nabídky srovnávačů

Přehledem nabídek služby srovnávačů nekončí. Většina z nich úzce spolupracuje s pojišťovnami, díky čemuž dokáží nabídnout tyto služby za zvýhodněnou cenu. Některé z nich vám mohou dokonce zprostředkovat i neveřejné akční nabídky, pokud na sebe poskytnete kontakt.

Srovnávače jsou moderním způsobem, jak vybrat nejvýhodnější povinné ručení nebo jiná pojištění. Jejich použitím získáte víc než jen přehled o aktuálním trhu. Produkty sjednané přes srovnávače bývají výhodnější než od samotných pojišťoven. Neveřejné nabídky vám mohou navíc ušetřit i desítky procent z původní ceny.

Související obchody

Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, pojisteni.cz, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se